Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Interioare de case simple: Cum le amenajezi?

Actualizat: 25.05.2023 / Publicat: 10.05.2022 / Timp lectură: 6 min
/medias/sys_master/root/h6a/hbc/h00/9464203640862/Interioare-de-case-simple.jpg

Casele amenajate cat mai simplu reprezinta o alegere frecventa pentru persoanele care vor sa-si transforme locuinta intr-un spatiu relaxant. Interioarele aranjate intr-un mod aerisit si cu bun-gust par mai spatioase, sunt mai usor de intretinut si pot contribui la starea de bine si de echilibru a familiei.

Descopera cum sa alegi finisajele si mobila pentru a obtine si tu un interior de acest tip in caminul tau.

Cuprins

Interioare de case simple: Sfaturi de amenajare

Chiar daca poate parea usor sa amenajezi o casa intr-un mod simplu, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi generale. Iata ce trebuie sa faci pentru a aranja interioarele intr-o maniera minimalista, dar placuta din punct de vedere estetic.

Amenajeaza locuinta intr-un mod unitar

Stilul de amenajare al locuintei ar trebui sa fie unul unitar. Poti opta pentru mai multe tipuri de design interior: minimalist, modern, contemporan, scandinav, industrial, traditional, mediteranean s.a. Aceste stiluri se bazeaza pe simplitate si pe caracterul practic fara a neglija insa componenta estetica. 

Citeste si: Care este diferenta intre stilul modern si stilul contemporan? 

Alege o paleta cromatica simpla

Pentru a nu obosi privirea si a miza pe simplitate, alege o singura culoare dominanta si cel mult doua culori secundare, care pot fi declinate in cateva tonuri diferite. Opteaza pentru nuante neutre, pamantii sau pastelate, cu un efect luminos si linistitor. Totusi, pentru a nu obtine un spatiu tern, alege un accent de culoare care sa fie in armonie cu restul obiectelor din camera.

Iata, de pilda, Ce culori alegi pentru mobila de bucatarie in functie de stilul de amenajare

amenajari interioare camera simpla 
Nu incarca spatiul cu prea multe obiecte

O amenajare interioara prea aglomerata este obositoare pentru privire si poate da o stare de agitatie. Casele aranjate simplu nu sunt lipsite de obiecte si decoratiuni, insa acestea sunt putine si au o insemnatate mai mare. Renunta la mobilierul care nu este necesar si mentine suprafetele curate, fara prea multe obiecte. 

Cum alegi finisajele pentru o locuinta cu un aspect simplu si aerisit?

Inainte de a alege mobila pentru amenajarile simple, trebuie sa te asiguri ca finisajele interioare sunt in acelasi ton cu aspectul general al locuintei. Afla, in continuare, cum poti obtine un spatiu aerisit, potrivit pentru stilurile minimaliste. 

Calitate

Nici cand vine vorba despre interioarele simple nu trebuie sa faci rabat de la calitate. Alege gresie si faianta rectificata portelanata, datorita rezistentei excelente, duritatii si aspectului impecabil. De asemenea, pentru pardoseala poti alege un parchet triplustratificat, din lemn natural calitativ, insa si parchetul laminat poate fi o solutie buna pentru amenajarile simple. In plus, invata cum sa calculezi necesarul de parchet laminat.  

Culori neutre

Pentru interioarele moderne, alege finisaje din materiale naturale sau care imita lemnul si piatra. Ramai la o paleta cromatica neutra, cu tonuri deschise, care sa dea impresia unei locuinte spatioase si luminoase. Iti recomandam vopseaua lavabila alba sau cu nuante discrete, cu acoperire mare si intindere usoara.

Citeste si: Cum sa-ti decorezi casa in alb si negru - Secretele designerilor

camera de dormit simpla​​​​​​​ 
Fara ornamente 

Renunta la baghete, cornise, rozete sau elementele decorative de pe tavan sau pereti. Este indicat sa folosesti placi din gips carton pentru indreptarea suprafetelor sau pentru mascarea cablurilor si tevilor, daca este necesar. Totusi, poti opta pentru un perete-accent placat cu materiale naturale precum lemnul sau piatra decorativa, insa acesta trebuie sa fie cat mai simplu. 

De asemenea, retine ca intr-o amenajare minimalista conteaza lumina naturala. Ferestrele trebuie sa fie ample si pozitionate astfel incat sa te bucuri de cat mai mult soare in timpul zilei. In plus, usile de interior pot fi atat pline, cat si cu geam, insa designul trebuie sa fie lipsit de ornamente. 

Iti recomandam si: Amenajarea terasei la casa: 10 idei, sfaturi si produse recomandate

Interioare de case simple: Cum alegi mobila?

Acum, ca ai ales finisajele, este timpul sa cauti mobilierul perfect pentru casa simpla. Descopera care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca acesta pentru a se potrivi intr-o locuinta moderna. Pentru mai multa inspiratie, citeste cum sa amenajezi interiorul cu mobila alba

Functionalitate si confort

In cazul caselor simple, mobila este practica si comoda. Ba, mai mult, aceasta poate avea un caracter multifunctional: canapea cu saltea extensibila pentru dormit, masuta de cafea care se tranforma in masa de dinning, perete despartitor cu rol de dulap etc. Alege doar piese de mobilier de stricta necesitate si de calitate.

Linii drepte si suprafete netede

Cum am mentionat anterior, mobilierul pentru casele simple este functional, fara ornamente sculptate sau forme in relief. Suprafetele sunt netede, iar conturul este drept sau geometric, fara un design complicat. De pilda, poti achizitiona mobila pentru living de mici dimensiuni, cu linii precise.

Citeste si: Living modern: 10 idei de amenajare si reguli de care sa tii cont
living modern​​​​​​​

Idei de amenajare pentru un design interior simplu

Daca nu iti este foarte clar cum ar trebui sa aranjezi o casa simpla, iti venim in ajutor cu mai multe idei de amenajari interioare intr-o maniera minimalista. Pentru si mai multa inspiratie, descopera articolele noastre despre amenajari interioare

Amenajare casa moderna

Interioarele de case moderne sunt aerisite si au un aspect simplu, placut. Culorile sunt neutre si luminoase, iar mobilierul are picioare scurte sau este asezat direct pe pardoseala. Sunt recomandate materiale naturale, precum bumbacul, lana si matasea. In stilul modern de amenajare este comun peretele-accent cu placaj din lemn sau din piatra. Astfel, pastrezi un aspect simplu, dar lipsit de monotonie. 

Amenajare casa moderna

Daca vorbim despre o bucatarie moderna, electrocasnicele pot fi incorporate in mobilier. Se mentin aceleasi reguli: suprafata neteda si culorile discrete. Masa nu trebuie sa ocupe prea mult spatiu, insa asigura-te ca are suficiente locuri pentru toti membrii familiei. De asemenea, scaunele trebuie sa fie foarte comode.

Mobila pentru dormitorul modern este tot confortabila si simpla. Este suficient sa amenajezi camera cu un pat si doua noptiere. Daca nu ai o zona separata pentru depozitarea hainelor, adauga si un sifonier de dimensiuni nu foarte mari. 

Intr-o baie moderna, mobilierul are forme geometrice si suprafete netede, simple. Placile de gresie si de faianta fie au culori deschise, fie imita fibrele de lemn sau marmura. Mai mult, afla cateva solutii de amenajare pentru bai moderne.

Amenajarea unei case de tip open-space

Amenajarile interioare de apartamente sau de case de tip open-space pot parea mai dificil de realizat. Pentru a nu aglomera spatiul, iti recomandam sa alegi un mod simplu de aranjare. Asigura-te ca intreaga locuinta respecta acelasi stil si include elemente comune in diferite zone ale incaperii: aceleasi accente de culoare, un material identic, acelasi design al corpurilor de iluminat s.a.

Spatiul trebuie impartit in mai multe zone, dupa necesitati: bucatarie, loc de luat masa, living, dormitor, birou etc. Pentru mai multa intimitate, poti recurge la cateva trucuri, precum delimitarea cu un perete pe post de cuier sau cu o biblioteca. 

 Amenajarea unei case de tip open-space
Amenajarea unei case mici

Pentru amenajarile interioare de case mici, stilurile minimaliste sunt ideale. Axeaza-te pe mobilier multifunctional si alege doar produsele de care ai nevoie in mod constant si care iti usureaza viata de zi cu zi. In plus, este foarte importanta compartimentarea. Spatiul trebuie sa iti ofere toate conditiile, fara sa para aglomerat sau inghesuit. 

Citeste si: Amenajarea spatiilor mici: Idei si trucuri de care sa tii cont

amenajarea unei case mici

Elimina decoratiunile si mentine suprafetele cat mai curate si libere. In acelasi timp, alege culori deschise la culoare si materiale care reflecta lumina, astfel incat locuinta sa para mai spatioasa. Mai mult, intr-o casa mica, trebuie sa folosesti la maximum fiecare spatiu, inclusiv holul. 

Descopera: Idei pentru amenajarea holului in functie de stil, forma si dimensiuni

Amenajarea unei case rustice

Stilurile rustic si traditional sunt potrivite atat pentru o cabana din zona montana, cat si pentru o locuinta rurala. In continuare, iata cateva idei de amenajari interioare pentru casa la tara. 

O varianta care nu da gres este lemnul cu aspect natural. Tot mobilierul poate fi realizat din lemn, vopsit cu lac simplu. De asemenea, poti pune in evidenta grinzile si ancadramentele. In rest, opteaza pentru o paleta cromatica inspirata din natura, cu nuante pamantii si verzi. 

  Amenajarea unei case rustice​​​​​​​

Pe langa lemn, poti folosi piatra naturala sau caramida. Daca plachezi un intreg perete cu aceste elemente sau construiesti un semineu cu aspect rustic, locuinta ta va pastra un aer simplu, dar care va atrage atentia si admiratia intr-un mod placut si discret. 

O alta idee pentru casa de la tara amenajata simplu este sa adaugi mai multe obiecte textile traditionale: covoare tesute, paturi pufoase tricotate, fete de perna cusute cu motive romanesti sau cu imprimeuri geometrice etc. 

Alege sa amenajezi casa ta intr-un mod simplu si aerisit, pentru a-ti relaxa privirea si a-ti induce mult mai usor o stare de liniste si de relaxare. Mai mult, tine cont de calitate si de designul simplu cand achizitionezi finisajele si mobilierul pentru locuinta ta moderna, minimalista sau rustica. 

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.