Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Sisteme de impamantare

Sistemul de impamantare are un rol major pentru siguranta si protectia instalatiei electrice. Cauti accesorii pentru impamantare? Indiferent daca vrei sa cumperi platbanda, un suport de prindere platbanda sau un electrod de o anumita dimensiune, iti oferim varietate si un raport calitate-pret foarte bun. Pune in cos produsele de care ai nevoie!
14 de produse
14 de produse
Ordonează
Șterge toate
home

Stoc epuizat

(0)
7809  Lei/Buc.
home

Stoc epuizat

(1)
6543  Lei/Buc.
home

Stoc epuizat

(0)
3002  Lei/Buc.
14 de produse
Ordonează

De ce este importanta impamantarea instalatiei electrice?
Impamantarea sau legarea la pamant este o metoda des folosita cand vine vorba despre instalatiile electrice. Legarea la pamant este un pas obligatoriu indiferent de specificul si de tipul constructiei, asadar o intalnim la orice locuinta, cladire de birouri sau spatii comerciale si industriale. 

Impamantarea are doua mari roluri de indeplinit:

  1. Sa asigure protectia oamenilor si a animalelor impotriva descarcarilor electrice;
  2. Sa protejeze echipamentele electrice de descarcarile electrice si de tensiunile care pot sa apara in circuite. 

Ce accesorii sunt necesare pentru un sistem de impamantare?
Printre accesoriile de care ai nevoie pentru a realiza corect un sistem de legare la pamant se numara urmatoarele: platbanda, un suport de prindere platbanda si cel putin un electrod. Platbanda se foloseste, de regula, pentru impamantarile cu placa metalica (caz in care vei alege o platbanda de minim 50 mm x 6 mm), dar si pentru cele cu teava galvanizata (este necesara o platbanda de minim 75 mm galvanizata).

Numarul de electrozi necesari pentru a obtine rezistenta dorita se stabileste in functie de tipul solului in care se face implementarea. Pentru a determina acest numar, poti masura rezistenta primului electrod dupa ce l-ai instalat. astfel, poti alege urmatoarele produse:

  • Electrod impamantare 1 m;
  • Electrod impamantare 1.5 m;
  • Electrod impamantare 2.5 m;
  • Electrod impamantare 3 m.

Descopera produsele noastre din categoria de accesorii pentru sistemele de impamantare si nu uita sa optezi si pentru accesorii pentru paratrasnet.