Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amenajarea terasei la casa: 10 idei, sfaturi si produse recomandate

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 10.02.2022 / Timp lectură: 4 min
In acest ghid iti prezentam o serie de recomandari utile pentru amenajarea terasei la casa in functie de dimensiunea si amplasarea ei, precum si de stilul de design interior. Iti explicam care sunt piesele de mobilier pe care trebuie sa le ai pe terasa si ce solutii de iluminare ai la dispozitie. De asemenea, ti-am pregatit 10 idei de amenajare a teraselor acoperite si neacoperite la curte.

Cuprins

Recomandari pentru amenajarea terasei

Dimensiunea si amplasarea terasei la curte

Terasa exterioara descoperita

Inainte de constructia terasei exterioare descoperite a casei, trebuie sa decizi locul unde o vei amplasa si sa stabilesti dimensiunile acestui spatiu. Daca vrei sa te adapostesti de soare si sa te racoresti in zilele caniculare de vara, este recomandat sa optezi pentru un loc umbros pentru a amplasa modelul de terasa exterioara. Daca, in schimb, vrei sa te bucuri de razele soarelui, poti proiecta terasa intr-un loc care primeste lumina si caldura naturala in cea mai mare parte a zilei.

Stabilirea dimensiunilor terasei se va face in functie de spatiul disponibil, insa si de bugetul alocat. Pentru o terasa mare vei avea nevoie de mai multe materiale, ceea ce inseamna costuri mai ridicate.

De jur imprejur pot fi instalate incalzitoare. In acest fel, spatiul va deveni utilizabil pe tot parcursul anului. Mai poti monta si un sistem de inchidere, care are rolul de a apara spatiul de zapada, vant si ploaie. Astfel, terasa exterioara va beneficia de ventilatie naturala si, totodata, va fi un loc calduros in sezonul rece.

Terasa exterioara acoperita

Fiindca acoperisul protejeaza terasa impotriva conditiilor meteo nefavorabile, spatiul amenajat va fi mai usor de intretinut. Acest tip de terasa poate fi amplasat oriunde, iar acoperisul poate fi din lemn, tabla, tigla metalica, tigla ceramica, tigla din beton sau sindrila bituminoasa. Pentru un aspect deosebit, poti construi acoperisul din bambus sau trestie. Daca bugetul iti permite, poti instala un acoperis retractabil.

La fel ca in cazul terasei exterioare neacoperite, stabilirea dimensiunilor terasei acoperite depinde de spatiul pe care-l ai la dispozitie si de bugetul pe care l-ai alocat acestui proiect.

Stilul de amenajare a terasei de la casa

1. Terasa in stil rustic

Pentru terasele rustice, materialele potrivite sunt cele naturale, precum lemnul si piatra, combinate cu obiecte de decor inspirate din folclor. Poti folosi difeite elemente pe care le gasesti in natura; de exemplu, dintr-o buturuga de copac poti face niste taburete sau o masuta de cafea. O terasa din lemn lipita de casa poate capata un aspect rustic si prin decorarea cu flori in culori vii.

2. Terasa moderna

O terasa moderna lipita de casa se remarca prin simplitate si contraste de culori vibrante. Poti amenaja un spatiu de relaxare si unul de lua masa, obiectele de mobilier potrivite fiind cele cu design simplu, din metal sau din lemn. Pentru a obtine un rezultat interesant, atunci cand vine vorba de obiecte de decor, poti opta pentru unele care apartin altor stiluri de design interior.

3. Terasa in stil scandinav

Stilul scandinav se distinge prin culorile linistite, piesele de mobilier compacte, multifunctionale, in linii simple si practicalitatea tuturor elementelor. Este recomandata folosirea nuantelor deschise atat pentru mobila, cat si pentru obiectele decorative. Materialele predominante sunt cele naturale, precum lemnul si tesaturile din bumbac sau in, iar cele mai populare obiecte de decor sunt ghivecele cu plante.

4. Terasa mediteraneana

Aspectul mediteranean poate fi obtinut prin placarea terasei exterioare cu gresie sau faianta cu modele inspirate de casele de pe coasta Marii Mediterane. Lemnul, piatra si teracota sunt materialele potrivite acestui stil, iar plantele in ghivece sunt elemente de decor ce se incadreaza de minune in amenajarea mediteraneana. Pentru un plus de autenticitate poti construi o pergola si aseza pe terasa cateva perne decorative turcoaz sau albastru.

5. Terasa minimalista

Stilul minimalist este definit de functionalitate si confort. Culorile recomandate sunt cele simple, neutre si non culorile, care creeaza un spatiu relaxant si confortabil. Materialele naturale, precum lemnul si piatra, completate de sticla si chiar de accente metalice se incadreaza perfect in aspectul minimalist. Petele de culoare pot fi adaugate prin asezarea catorva perne decorative in nuante vii.

6. Terasa in stil romantic

Piesele de mobilier din fier forjat contribuie la crearea unui aspect romantic, amintind de masutele cafenelelor presarate de-a lungul bulevardelor pariziene. Opteaza pentru mese si scaune cu picioare curbate si delicate si pentru perne decorative in nuante pastelate, ori cu imprimeuri florale. Alte elemente de decor sunt florile violet sau roz, ce vor completa atmosfera boema.

Alegerea mobilierului pentru terasa de la casa

Indiferent ca vorbim despre modele de terase inchise sau deschise, cele mai populare sunt piesele de mobilier din lemn, fier forjat, aluminiu, ratan si plastic. Mobila din lemn costa, de regula, mai mult, insa ccontribuie la crearea unui aspect primitor si are o durata lunga de viata. Obiectele din plastic pot fi lasate in aer liber indiferent de conditiile meteo, insa cele din ratan si aluminiu trebuie ferite de precipitatii.
mobilier terasa​​​​​​​

  • Masuta pentru cafea

Alege o masuta de cafea rotunda sau ovala, in jurul careia sa asezi cateva scaune sau taburete, creand astfel un spatiu destinat relaxarii. 

  • Canapea si fololii

Opteaza pentru o canapea comoda, pe care sa poata stea intreaga familie in serile in care va relaxati impreuna pe terasa. De-o parte si de alta a canapelei poti aseza cateva fotolii sau taburete asortate, ori chiar un leagan.

  • Rafturi sau dulapuri

Monteaza cateva rafturi metalice ori din lemn de bambus sau aseaza un dulap pe terasa in care sa tii carti, reviste, obiecte de decor, vesela sau alte lucruri pe care le folosesti in acest spatiu.

Solutii pentru iluminarea terasei

Terasele inchise si ferite de umiditate pot fi iluminate cu orice corp de iluminat pe care-l folosesti in incaperile locuintei, precum lustre, plafoniere, aplice sau pendule. Terasele deschise pot fi iluminate cu diferite corpuri speciale pentru exterior, precum stalpi de iluminat pentru gradina, felinare, leduri, lampi solare, ghirlande sau lampioane - aceste solutii se pot folosi si in spatiile inchise. Fiindca terasa este un spatiu destinat relaxarii, este recomandat ca lumina becurilor folosite pentru iluminat sa fie calda.

10 idei de amenajare a unei terase la casa

Modele de terase acoperite

terasa acoperita model 1

Model 1

terasa acoperita model 2

Model 2

terasa acoperita model 3

Model 3

terasa acoperita model 4​​​​​​​

Model 4

Modele de terase neacoperite

terasa neacoperita model 1

Model 5

​​​​​terasa neacoperita model 2

Model 6

terasa neacoperita model 3

Model 7

terasa neacoperita model 4

Model 8

terasa neacoperita model 5

Model 9

terasa neacoperita model 6​​​​​​​

Model 10

Verificăm întotdeauna cu specialiștii MatHaus pentru a-ți prezența cele mai bune și concrete informații în articolele noastre. Mai mult, dacă ai în desfășurare un proiect similar sau te pregăteșți să începi unul, nu uită că poți oricând să comanzi produsele necesare online.

Astfel economiseșți timpul petrecut în trafic și în magazine. Noi putem livra orice tip de material la tine acasă sau direct la șantier. Indiferent de greutatea sau cantitatea comenzii, venim fie prin flota noastră de camioane specializate și dotate cu braț mecanizat pentru descărcat sau prin curierii parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Placile de policarbonat sunt utilizate atat pentru acoperirea terasei sau a verandei, cat si pentru inchiderea acestor anexe. Datorita costului optim si avantajelor oferite, reprezinta o alternativa buna pentru orice tip de spatiu vitrat. Iata cum alegi astfel de produse si ce alte materiale sunt necesare pentru inchiderea terasei.
Vrei sa amenajezi un loc special, unde îmbrățișezi apusul și saluți răsăritul? Flori, o măsuță elegantă și un baldachin? Le alegem împreună. Pentru ca multi dintre noi locuiesc la bloc, balconul tinde sa devina, din ce in ce mai des, o oaza de relaxare si de verdeata. Desi balconul este folosit de multe ori drept spatiu de depozitare, merita sa fie amenajat intr-un mod cat mai placut si dedicat momentelor in care ajungem tarziu acasa si tot ce vrem sa mai facem este sa ne bucuram de un ceai si de putina liniste. In acest material vei gasi optiuni de amenajare atat de ingenioase si de practice, incat iti vei scoate definitiv din minte imaginea unui balcon pe care nu-l folosesti decat pentru uscatul hainelor.
Constructia unei terase este ideala pentru confortul intregii familii. Fie ca este vorba de cina luata afara, de savurarea cafelei dimineata sau pur si simplu de o portie de relaxare pe sezlong intr-o zi insorita, te vei putea bucura de propriul petic de umbra la tine acasa. Daca te-ai decis unde va fi amplasata, ai hotarat dimensiunea ei, cel mai probabil iti pui intrebarea ce material sa alegi pentru podea. Trei cele mai populare materiale pentru terasa sunt: lemn tratat sub presiune, lemn compozit (amestec de fibre de lemn si plastic) sau terasa din material plastic si anume din policlorura de vinil (PVC). Pentru a face o alegere in cunostinta de cauza, mai jos iti sunt prezentate cele trei materiale.