Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum calculez necesarul de parchet laminat?

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 16.11.2020 / Timp lectură: 2 min

Parchetul laminat este o optiune ideala pentru pardoseala unei case. Modelele sunt variate, aspectul oferit unul elegant, iar pretul accesibil bugetului alocat. Daca vrei sa te bucuri de frumusetea parchetului laminat in mai multe dintre camerele locuintei tale, inseamna ca vrei sa stii cate pachete trebuie sa cumperi. Din acest articol vei afla modalitatea de calcul pentru necesarul de parchet laminat, astfel iti vei putea alcatui si bugetul pentru aceasta parte a renovarii.

Cuprins

Cum calculez de cat parchet laminat am nevoie?

Pasii pe care ii ai de urmat sunt foarte simpli. Iata ce ai de facut:

Masoara lungimea si latimea camerei unde urmeaza sa montezi parchetul si noteaza-ti masuratorilor intr-un carnetel. Calculeaza aria suprafetei inmultind lungimea cu latimea camerei si adauga un procentaj estimat intre 5 si 10% pentru eventuale pierderi de material.

**Daca montajul este realizat de un profesionist, poti lua in calcul doar 5% pierderi. Daca nu ai experienta si vrei sa montezi singur parchetul, ia in calcul un procent de 10% pierderi.

Sa luam un exemplu de calcul cu o camera ce are 4,5 ml latime si 5,5 ml lungime. 

Daca inmultesti lungimea cu latimea iti vor rezulta 24,75 mp2. Adauga un procent de 10% la rezultate obtinut sau cam ce procent aproximezi ca vei avea pierderi de material. In total rezulta 27,22 mp2 necesari de parchet. 

Cum aflu numarul cutiilor de parchet de care am nevoie? 

Daca ti-ai ales modelul de parchet verifica in specificatiile tehnice numarul de metri patrati pe care ii acoperi cu o cutie de parchet. Formula este simpla. Imparte necesarul de parchet la suprafata acoperita indicata pe cutie. 
Sa luam ca exemplu o cutie de parchet cu o acoperire de 1,9 mp2. Avem 27,22 mp (aria camerei) : 1,9 = 14,03 cutii de parchet necesare. 

Ca sa iti fie si mai simplu, dupa ce ai calculat aria si ai necesarul de parchet, intra pe mathaus.ro, alegeti modelul de parchet si in sectiunea disponibila sub zona de pret introdu mp2 de parchet necesari si iti vom afisa automat cate cutii de parchet iti sunt necesare proiectului.  Adauga parchetul in cos si dupa confirmarea comenzii suntem gata de livrare. 

Cum aflu cantitatea necesara de plinta? 

Plintele sunt comercializate, in general, la dimensiunea de 1,5 - 2,25 sau chiar la 2,5 metri.  Ia in calcul eventualele pierderi, asa ca tine cont sa cumperi 1 m in plus de plinta.  La suprafetele cu forme geometrice simple, pierderile sunt mai reduse. 
In cazul camerelor mai complexe, automat taieturile vor duce la pierderi mai mari, rezultand un plus de  1-2 metri suplimentari de plinta. 

Pentru plinta, calculul se face in metri liniari raportati la perimetrul camerei. 

Important! Atunci cand calculezi necesarul de plinta, tine cont si scade golurile de usa. De exemplu, pentru o camera cu o singura usa, scade 0,9 m din total.

  • Calculeaza aria suprafetei. Acum ca stii dimensiunile camerei, inmulteste lungimea cu latimea pentru a afla aria. Ai mai multe camere in care vei monta parchet laminat? Aduna la final toate ariile obtinute.
  • Aria = Lungime x latime

Acum, ca te-ai hotarat asupra modelului de parchet si stii si necesarul de cutii, poti alege sa plasezi comanda chiar online pe MatHaus.ro. Datorita serviciului de transport specializat pe care ti-l punem la dispozitie, nu ai nici cea mai mica grija, economisesti timp. Tine cont ca pe langa parchetul laminat va trebui sa iti alegi si plintele in deplina concordanta. Ai intrebari? Echipa noastra de specialisti iti sta la dispozitie, oferindu-ti consiliere telefonica. Spor la realizarea listei de cumparaturi!

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.