Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum calculez necesarul de parchet laminat?

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 16.11.2020 / Timp lectură: 2 min

Parchetul laminat este o optiune ideala pentru pardoseala unei case. Modelele sunt variate, aspectul oferit unul elegant, iar pretul accesibil bugetului alocat. Daca vrei sa te bucuri de frumusetea parchetului laminat in mai multe dintre camerele locuintei tale, inseamna ca vrei sa stii cate pachete trebuie sa cumperi. Din acest articol vei afla modalitatea de calcul pentru necesarul de parchet laminat, astfel iti vei putea alcatui si bugetul pentru aceasta parte a renovarii.

Cuprins

Cum calculez de cat parchet laminat am nevoie?

Pasii pe care ii ai de urmat sunt foarte simpli. Iata ce ai de facut:

  • Masoara lungimea si latimea camerei unde urmeaza sa montezi parchetul. Cu o ruleta realizeaza cu atentie masuratorile. Noteaza lungimea si latimea pe un carnetel sau o hartie.
  • Calculeaza aria suprafetei. Acum ca stii dimensiunile camerei, inmulteste lungimea cu latimea pentru a afla aria. Ai mai multe camere in care vei monta parchet laminat? Aduna la final toate ariile obtinute.
  • Aria = Lungime x latime

Daca este o suprafata in forma de patrat, vei calcula Latura x Latura. Prin urmare, este simplu sa faci calculul in cazul unei camere dreptunghiulare sau patrate. Daca este o suprafata neregulata, atunci va trebui sa o imparti in mai multe dreptunghiuri mai mici si sa calculezi separat aria pentru fiecare. La final vei aduna toate rezultatele si vei obtine aria totala.

  • Adauga procentul de pierderi - la montarea parchetului laminat este intotdeauna nevoie sa tii cont si de pierderile de material, datorate faptului ca placile trebuie taiate ca sa se potriveasca perfect cu dimensiunea suprafatei care trebuie acoperita (ex.: la capatul randurilor, la tocurile usilor). Inevitabil apar deteriorari.
  • Recomandarea este sa adaugi un procent de 5% - 10% la rezultatul obtinut anterior, adica aria camerei (L x l). Daca montajul il va face un profesionist, surplusul poate fi de 5%. In cazul in care vrei sa montezi singur parchetul laminat sau daca sunt multe unghiuri mici ori curbe, este bine sa iti iei o marja de 10%.
  • Aria camerei (L x l) + 5% = Necesarul total de parchet laminat

Exemplificare: (5 x 7) + 5% = 35 + 5% = 35 + (5 : 100 x 35) = 35 + 1.75 = 36.75 m² pentru comanda finala de parchet laminat

  • Transpune numarul de metri patrati in cutii necesare de parchet. Scopul tau final este sa stii cate cutii de parchet laminat sa cumperi. Indiferent de modelul ales, pe cutia de parchet laminat producatorul specifica numarul de metri patrati pe care lamelele le acopera, ca de exemplu 1.864 m². Ca sa afli necesarul de cutii, numarul pe care l-ai calculat anterior (cu aria si surplusul pentru pierderi) il vei imparti la numarul de metri patrati pe care ii acopera o cutie.

Exemplificare: 36.75 m² (necesarul final de parchet laminat) : 1.864 m² (suprafata acoperita de o cutie) = 19.71, rezulta ca va trebui sa cumperi 20 de cutii de parchet laminat

Acum, ca te-ai hotarat asupra modelului de parchet si stii si necesarul de cutii, poti alege sa plasezi comanda chiar online pe MatHaus.ro. Datorita serviciului de transport specializat pe care ti-l punem la dispozitie, nu ai nici cea mai mica grija, economisesti timp. Tine cont ca pe langa parchetul laminat va trebui sa iti alegi si plintele in deplina concordanta. Ai intrebari? Echipa noastra de specialisti iti sta la dispozitie, oferindu-ti consiliere telefonica. Spor la realizarea listei de cumparaturi!

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze atunci cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea atunci cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.