Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 31 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Care este diferenta intre stilul modern si stilul contemporan?

Actualizat: 11.08.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 1 min

Daca iti doresti sa patrunzi mai profund in tainele stilului modern si a celui contemporan, este bine sa stii inca de la inceput diferenta intre cele doua. Multe persoane considera ca este unul si acelasi lucru. Complet fals! Stilul modern se refera la o epoca care a trecut si care a avut perioada de inflorire in anii 1950 si 1960. Stilul contemporan se desfasoara in prezent, insa si-a facut aparitia inca din anii 1970, imprumutand elemente din modernism si postmodernism, dar nu numai. Este in continua schimbare si reflecta preferintele actuale pentru design.

Cuprins

Diferenta intre stilul modern si stilul contemporan

In cazul in care ti-ai pus intrebarea pe ce se bazeaza un proiect de amenajare interioara in stil modern sau contemporan, asadar daca esti pasionat de arta frumosului din locuinte, mai jos este un tabel cu principalele diferente.

Diferente

Modern

Contemporan

Materiale

- lemn si alte materiale naturale precum piatra, piele (originala sau falsa)

- materiale naturale asociate de regula cu sticla, metal, beton, otel

Culoare

- nuantele naturii: maro, ruginiu, verde, turcoaz, verde masliniu

 

- senzatie calda si primitoare

- non-culorile: alb, negru, gri asociate cu accente indraznete precum rosu, indigo si portocaliu

 

- contrast puternic, accente indraznete

Mobilier

- favorizeaza liniile drepte, puternice

- favorizeaza curbele

- prezenta unor metale precum: nichel, otel inoxidabil si crom

Obiecte decorative

- functie precisa, au un scop

- se concentreaza pe culoare si forma

Asemanarea intre stilul modern si stilul contemporan

In ciuda diferentelor, trebuie mentionate inclusiv asemanarile, care de multe ori fac greu de deosebit cele doua stiluri. Amandoua favorizeaza aspectul curat si liniile simple, elegante. “Mai putin este mai mult” reprezinta motto-ul ambelor stiluri. Iata in tabelul de mai jos prezentate similaritatile!

Asemanari

Modern

Contemporan

- linii arhitecturale curate, care ofera o eleganta sofisticata, atemporala

- adoptarea conceptului de plan deschis (bucataria se uneste adesea cu sufrageria)

- spatiu aerisit si confortabil

- lipsa ornamentelor sofisticate, incarcate

- mobilierul are picioarele expuse

- este foarte mult adoptat lemnul natural

- in realizarea pieselor de mobilier se gasesc adesea suprafete reflectorizante precum sticla si metale

Modern sau contemporan, pentru a realiza proiectul de amenajare ca un profesionist tine cont si de cele 5 principii de baza in designul interior. Fii informat despre criteriile pe care designerii le aplica si imbina preferintele tale in materie de piese de mobilier, culoare, textura cu lucrurile nou invatate. Spor!

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.