Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 50 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Montarea unei galerii pentru perdele

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 2 min

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!

Cuprins

Pasii pentru montarea unei galerii

Pasii pentru montarea unei galerii

  1. fixeaza locul in care va fi amplasata galeria, tinand cont ca bara trebuie sa depaseasca latimea ferestrei, de-o parte si de cealalta, cu 15 - 25 cm si sa fie la cel putin 5 cm deasupra tocului ferestrei;
  2. tine cont ca centrul galeriei sa coincida cu axa ferestrei si marcheaza extremitatile galeriei cu creionul pe perete; ajuta-te de un boloboc pentru a trasa amplasamentul galeriei orizontal;
  3. ia piesa de fixare a galeriei (suportul) si marcheaza cu creionul locul in care va fi amplasat, tinand cont de sistemul sau de fixare si de pozitia fata de capatul galeriei (de regula 5 - 10 cm); repeta operatiunea si pentru cel de-al doilea suport;
  4. cu bormasina cu spiral (tinuta perpendicular cu peretele) gaureste locurile marcate pentru piesele de fixare ale galeriei;
  5. alege dibluri potrivite pentru material tare;
  6. in fiecare diblu insereaza cate un surub si prinde suportul galeriei in acestea;
  7. taie bara la dimensiunea necesara sau in cazul in care este ajustabila, regleaz-o potrivit spatiului tau;
  8. introdu inelele pe galerie;
  9. asaza bara si fixeaz-o pe suporturile ei;
  10. monteaza capetele de galerie;

Nota: Montarea cea mai intalnita este pe peretele ferestrei: aplicata. In cazul unei distante mari intre cei doi pereti, montarea se face intre pereti, cu suporturi de prindere laterala. Pentru o fereastra situata aproape de un perete, montarea este mixta cu un suport aplicat si un suport de prindere laterala. De asemenea, se poate realiza o montare pe tavan, suporturile fiind fixate vertical pe tavan.

Regulile de baza ale amplasarii galeriei

Inaltimea deasupra ferestrei

Este necesar sa ramana cel putin 5 cm intre rama ferestrei si galerie. Daca instalezi o draperie, fixeaza galeria la circa 20 cm deasupra ferestrei.

Distanta de la galerie la peretele suport

Pentru numeroase modele de galerii, distanta dintre galerie si peretele care o sustine este data de lungimea suporturilor. In toate celelalte cazuri se prevede o distanta de 10 - 15 cm.

Distanta dintre fereastra si extremitatile galeriei

Aceasta distanta este variabila in functie de latimea ferestrei si daca galeria poarta o singura perdea sau doua.
Tabelul de mai jos prezinta lungimile orientative de galerie pentru o singura perdea care se trage dintr-o singura parte sau pentru doua perdele care se trag de o parte si de alta a ferestrei.

 

Latimea ferestrei

 

Galerie cu 1 perdea

 

Galerie cu 2 perdele

 

lungimea in cm

 

65

 

120

 

 

 

75

 

140

 

120

 

85

 

150

 

130

 

95

 

160

 

140

 

105

 

180

 

150

 

120

 

200

 

170

 

130

 

215

 

180

 

145

 

235

 

200

 

160

 

260

 

220

 

180

 

280

 

240

 

190

 

295

 

250

 

200

 

320

 

265

 

220

 

340

 

280

 

230

 

355

 

300

 

240

 

360

 

315

 

250

 

390

 

320

 

265

 

400

 

340

 

275

 

 

 

350

 

315

 

 

 

400

Pozitia suporturilor

In functie de forma si stilul suportului, distanta dintre suport si capatul galeriei poate varia din motive estetice, dar se prevad in general 5-10 cm.

Traseaza axa suportului pornind de la traseul capatului, de exemplu la 8 cm si pozitioneaza suportul pe acest traseu de axa pentru a marca cu precizie punctul sau punctele de fixare in functie de tipul suportului.

Galeria cu bara, fie din lemn, metal sau plastic, este un accesoriu decorativ al camerei, care poate fi usor montat, respectand pasii si sfaturile de instalare. Spor!

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.
Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu brat de descărcare sau prin curieri oriunde acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.
Principiile Feng Shui pot fi folosite in amenajarea casei cu scopul de a crea un mediu placut, in care sa resimti sentimente de dragoste, sprijin, fericire. Sfaturile de decorare folosite sunt diferite de regulile de design interior traditionale si oricine le poate pune in practica. Daca ai auzit de Feng Shui, dar nu stii sigur ce presupune, iti vom explica in acest articol. Mai exact, este o arta veche chineza. Tradus cuvant cu cuvant, feng shui inseamna vant si apa, elemente care sunt asociate cu noroc si o stare buna de sanatate. Se spune ca o casa care a respectat principiile Feng Shui ofera senzatia de pace si armonie.