Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 25 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Living modern: 10 idei de amenajare si reguli de care sa tii cont

Actualizat: 18.10.2023 / Publicat: 22.02.2022 / Timp lectură: 7 min
Visezi la un living modern de care sa te poti bucura ori de cate ori petreci timpul cu ceilalti membri ai familiei, in care confortul si placerea estetica sa fie la ele acasa? Ei bine, atunci te afli in locul potrivit! Descopera 10 idei de amenajare a unui living modern si reguli de care sa tii cont atunci cand te ocupi de designul interior!

Cuprins

Caracteristicile unui living modern

Un living modern se remarca prin liniile drepte si netede, prin functionalitate si prin sobrietate in ce priveste obiectele de decor, care sunt reduse la minimum. In amenajarea unui living modern este nevoie sa pastrezi spatiul aerisit, astfel incat sa nu aglomerezi vizual incaperea. De asemenea, materialele predilecte, atat pentru finisaje, cat si pentru obiectele de mobilier, sunt lemnul, metalul, sticla si piatra naturala.

Idei de amenajare pentru un living modern

In cazul in care nu te-ai hotarat cum sa-ti amenajezi livingul, te vom ajuta noi! Trebuie doar sa tii cont de dimensiunile incaperii si sa-ti dai seama ce stil de amenajare ar fi mai potrivit pentru tine. Descopera 10 modele de sufragerie moderna!

Living modern in culori pastelate

Living modern in culori pastelate
Amenajarea unui living modern in culori pastelate este ideala pentru persoanele care-si doresc o sufragerie in tonuri delicate. Cel mai usor va fi sa te joci cu astfel de culori atunci cand ai la dispozitie un fundal alb, iar aici ne referim nu doar la culoarea peretilor, ci si a podelei. 

Alege nuanta pastelata care doresti sa primeze in livingul tau si adauga la aceasta o culoare intensa, astfel incat sa completezi paleta cromatica armonios. Spre exemplu, in cazul in care ai optat pentru roz pal, atunci poti insera si obiecte de un albastru marin, intrucat aceste doua culori se armonizeaza foarte frumos.

Acelasi lucru este valabil si pentru violetul deschis alaturi de verdele regal.

Living modern in culori contrastante

Living modern in culori contrastante
Daca ai o personalitate puternica, atunci de ce sa nu-ti amenajezi livingul intr-un mod care sa reflecte acest lucru? Alege culori contrastante pentru sufrageria ta, asa cum sunt albastrul si oranjul sau verdele si rosul. 

Nu trebuie decat sa alegi culoarea dominanta si pe cea de accent pentru a te juca cromatic si a obtine un efect indraznet. Spre exemplu, canapeaua albastra se poate asorta cu unul dintre fotolii, iar pernele decorative de pe canapea cu celalalt fotoliu. Pentru a pastra insa coerenta stilistica, alege fotolii cu acelasi design.

Living modern spatios

Living modern spatios
Un living modern spatios nu ar trebui sa puna mari probleme de amenajare. Desigur, exista in continuare riscul de a aglomera prea tare spatiul, insa este important sa tii minte ca „spatiul negativ” trebuie tratat ca un element de design ca oricare altul. 

Amenajarea unui living la casa va fi destul de usoara in aceste conditii. Spre exemplu, daca dispui de o sufragerie moderna cu semineu, atunci inseamna ca ai deja un punct central care atrage toate privirile. Foloseste-l cu intelepciune!

Asaza o masa in fata semineului si dispune canapelele si fotoliile in jurul acesteia, astfel incat sa formezi un dreptunghi deschis catre sursa de caldura. Nu uita nici de pernele decorative, de obiectele ornamentale sau de draperii si de covoare!

Living modern mic de apartament

Living modern mic de apartament​​​​​​​
O sufragerie moderna mica pune ceva mai multe probleme de amenajare, deoarece spatiul redus e mai greu de gestionat atunci cand iti doresti sa creezi o atmosfera aerisita. Dar nu e imposibil! 

O sufragerie moderna de apartament poate fi amenajata prin folosirea unor obiecte neobisnuite de decor. Nu gasesti spatiul de care ai nevoie pentru biciclete sau nenumaratele palarii din garderoba ta? Atarna-le de perete!

Poate ca ti se pare o idee neobisnuita, dar efectul va fi surprinzator, mai ales daca e vorba de culori care ies in evidenta. De asemenea, limiteaza-te la o canapea de doua locuri, un fotoliu si, daca e nevoie, mai poti adauga o perna pentru sezut din ratan.

O comoda si cateva plante de interior sunt suficiente pentru a completa decorul.

Living modern de lux

Living modern de lux
Dintr-un living modern de lux, candelabrul este de nelipsit. Opteaza pentru culori neutre, asa cum sunt albul, griul si negrul, pentru a da o nota de eleganta si rafinament sufrageriei tale. 

Daca vrei sa alegi o mobila pentru living moderna si de lux, atunci asigura-te ca materialele sunt unele de calitate, fie ca e vorba de tapiterie, metal, sticla sau piatra naturala. 

Nu uita nici de functionalitate, care primeaza intr-un living modern: poti amenaja o biblioteca cu aspect interesant chiar sub scarile care duc la al doilea nivel al casei.

Living modern jucaus

Living modern jucaus
Pentru a amenaja un living modern si jucaus in acelasi timp, poti sa te gandesti la o tabla care sa se intinda pe un perete intreg. 

Sunt mai multe optiuni prin care poti realiza acest lucru, fie ca e vorba de vopsea sau de autocolant cu efect de tabla de scris, insa noi iti recomandam sa realizezi la comanda o tabla reala pe care sa o instalezi pe perete.

Daca urmaresti sa obtii un efect deosebit, pe aceasta tabla-suport poti adauga cateva rame goale de tablouri. 

De asemenea, joaca-te inclusiv cu formele geometrice, fie ca acestea se regasesc in scaunele sau in modelul covorului din livingul tau! 

Living modern asimetric

Living modern asimetric
Pentru a face din asimetria unui living modern o estetica in sine, deseneaza o forma geometrica pe peretele opus usii de intrare. Aceasta poate fi compusa din mai multe linii, dintre care cea principala sa imparta peretele pe diagonala. 

O astfel de interventie nu doar ca va adauga dinamism camerei, dar va crea si un centru de interes. 

Poti alege sa decorezi un astfel de living cu mobilier din ratan si sa adaugi multe plante pentru a crea o atmosfera cat se poate de primitoare.

Living modern in culori vii

Living modern in culori vii
Iubesti culorile vii? Atunci lasa acest lucru sa se reflecte si in livingul tau modern. Fie ca e vorba de un roz aprins, de un albastru electrizant sau de un oranj inflacarat, pe toate acestea le poti integra cu succes in livingul tau. Singurul secret? 

Folosirea unei culori dominante neutre si repetitia culorilor in obiecte de design diferite!

Living modern alb-negru

​​​​​​​Living modern alb-negru​​​​​​​
Un living modern doar in alb-negru si cateva nuante de gri poate avea un impact vizual foarte puternic. 

Alege obiectele astfel incat sa creezi totusi contraste. Spre exemplu, adauga perne negre si de un gri inchis pe canapeaua de gri deschis ori asigura-te ca toate ramele tablourilor sunt negre, in cazul in care ai vopsit peretii in alb.

Living modern verde smarald

Living modern verde smarald​​​​​​​
Verdele smarald este o culoare foarte eleganta care, ton sur ton, poate crea niste jocuri de profunzime foarte interesante, mai ales atunci cand este vorba de texturi diferite. 

Spre exemplu, velurul masutei de cafea are reflexe usor metalice, spre deosebire de catifeaua verde a canapelei, dar ambele contrasteaza in ce priveste textura cu peretele usor lucios din spate.

Reguli de care sa tii cont in amenajarea unui living modern

Alegerea corpurilor de iluminat

Cine nu-si doreste o lustra pentru sufragerie moderna? Ai grija ca, atunci cand o alegi, aceasta sa se potriveasca inaltimii incaperii. 

In cazul in care peretii sunt foarte inalti, poate fi vorba de o lustra cu pendul, iar daca acestia sunt destul de josi, atunci ar fi mai potrivita o aplica montata direct pe tavan, care sa distribuie uniform lumina in living.

Poate ca te intrebi de ce sunt corpurile de iluminat atat de importante in designul modern. Raspunsul sta in faptul ca acestea confera impresia de spatialitate incaperii, ilumineaza acele detalii pe care doresti sa le scoti in evidenta in livingul tau. 

De asemenea, iti sunt de folos pentru iluminatul spatiului de lucru, mai ales in cazul in care este vorba de un open space. 

Nu doar atat, dar corpurile de iluminat decorative de interior te pot ajuta sa inchegi designul modern al livingului tau. 

De asemenea, poti obtine efecte interesante cu ajutorul sistemelor de iluminat pentru mobilier, mai ales atunci cand e vorba despre piese de mobilier cu oglinzi incorporate.

Nu in ultimul rand, mai ales daca instalezi corpuri de iluminat in locuri noi, nu uita nici de accesoriile de iluminat, asa cum sunt duliile sau intrerupatoarele, dar nici de componentele electrice precum cablurile si conductoarele.

Alegerea accesoriilor

Accesoriile precum covorul, draperiile, tapiteria si pernele decorative joaca un foarte important rol cromatic in schema de culori preferata. Este important sa tii cont de acest lucru atunci cand achizitionezi astfel de accesorii. 

Spre exemplu, culoarea de accent se poate reflecta atat in nuanta draperiilor, cat si in cea a tapiteriei canapelei, insa poate lipsi din cromatica pernelor decorative. Asadar stabileste aceste lucruri inainte de momentul achizitiei.

Obiectele decorative

Chiar daca obiectele decorative sunt reduse la minimum, acest lucru nu inseamna ca ele nu trebuie sa existe. 

Fie ca e vorba de tablouri sau de cateva decoratiuni care pot fi folosite pentru adaugarea unor detalii interesante pe rafturile expuse ale bibliotecii, acestea trebuie folosite cu moderatie, astfel incat sa nu fure „spatiul negativ” omniprezent in orice design modern.

Obiectele de mobilier

Mobilierul dintr-un living modern se caracterizeaza prin linii drepte, suple si geometrice, fiind realizat din lemn, metal, sticla, piatra naturala sau o combinatie dintre aceste materiale. 

Spre exemplu, biblioteca dintr-o sufragerie moderna poate fi din lemn in culoarea sa naturala sau din lemn vopsit, in functie de schema cromatica pe care ai ales-o. De asemenea, atunci cand alegi mobilierul de sufragerie moderna, e nevoie sa pui functionalitatea pe primul loc. 

Gandeste-te la o canapea rabatabila, la o masuta de cafea cu spatiu de depozitare ascuns, sau chiar la o biblioteca facuta la comanda astfel incat sa incapa elegant fix sub scari.

Finisajele

In ce priveste finisajul peretilor, alege culoarea dominanta si, daca incaperea este suficient de mare, permitand includerea unui perete de accent, o culoare secundara care sa contrasteze si sa adauge dimensiune livingului tau. 

Nu doar atat, dar pentru podele alege parchetul sau piatra naturala, astfel incat sa valorizezi la maxim stilul modern pe care l-ai ales pentru sufrageria ta.

Fii foarte atent inclusiv atunci cand optezi pentru prize, deoarece este ideal ca acestea sa se asorteze la culoarea peretilor. 

Pentru un aspect estetic si neincarcat al livingului tau, incearca sa reduci la minim folosirea prelungitoarelor, astfel incat sa nu te trezesti cu prea multe cabluri inestetice la vedere.

Un living modern nu este chiar atat de dificil de amenajat! Lasa-te inspirat de ideile mentionate in acest articol, tine cont de caracteristicile stilului modern si de regulile de amenajare atunci cand te ocupi de designul interior in stil modern al livingului. Cu siguranta va fi un succes!

Te-ar putea interesa și:

Podeaua din lemn este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face pentru casa ta. Fie ca vorbim de dusumea din scandura, parchet sau placi OSB, lemnul este o solutie de durata, rezistenta si economica. Nu are nevoie de ingrijire excesiva, se curata usor si, spre deosebire de alte materiale, nu permite dezvoltarea acarienilor. Un alt avantaj al podelei din lemn este faptul ca se potriveste de minune in orice decor: intr-o casa rustica sau intr-una moderna, intr-o baie sau intr-un living. Versatilitatea si posibilitatea de a fi personalizat dupa toate gusturile au facut din lemn cel mai popular material pentru podeaua locuintelor. Podeaua din lemn nu inseamna doar dusumea sau parchet. Optiunile sunt nenumarate, singura limita fiind doar propria creativitate. Iata 10 dintre cele mai bune idei pentru podeaua ta.
Lucrul la calculator inseamna implicit petrecerea unei perioade semnificative de timp asezat pe scaun. Pentru ca starea de sanatate sa nu fie afectata de o durere de spate, din cauza unei posturi incorecte, este important sa acorzi atentie alegerii scaunului de birou. Daca deja te confrunti cu o stare de disconfort produsa de scaunul pe care il ai in prezent, cu atat mai mult achizitioneaza unul potrivit, tinand cont de criteriile prezentate in acest articol.
Canapeaua, o piesa de mobilier cu rol important in living, folosita de intreaga familie, are o pondere semnificativa in designul camerei. Daca te intrebi ce culoare ar trebui sa aiba, poti sa iti dai seama, raspunzand la doar patru intrebari.
Spatiu de relaxare, de primit prieteni si de mancat pizza? Cum faci sa-ncapa toata lumea? Livingul este camera unde petreci cel mai multi timp, unde se strange intraga familie seara, locul in care petreci cele mai frumoase momente alaturi de prieteni. Cu toate acestea, este un spatiu dificil de decorat. Trebuie sa fie confortabil si primitor, dar sa incorporeze si toate facilitatile unui stil modern de viata, indiferent de tipul de design ales. Tocmai de aceea, ti-am pregatit in acest material toate sfaturile de care ai nevoie pentru a amenaja inteligent si cu bun gust orice living, indiferent de stilul ales sau de forma si marimea spatiului pe care il ai la dispozitie.