Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Baterii panouri fotovoltaice

2 produse
2 produse
Ordonează
Șterge toate
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
Stoc epuizat
10.57256 lei/buc.
2 produse
Ordonează

Bateriile pentru panouri fotovoltaice mai sunt denumite si acumulatori pentru panouri solare si sunt esentiale pentru sistemele care produc mai multa energie decat se consuma pentru ca permit stocarea acesteia. Prin urmare, in zilele innorate sau atunci cand nevoile energetice cresc brusc, energia stocata poate fi utilizata pentru a acoperi diferenta. Iti oferim baterii fotovoltaice care dispun de cele mai noi tehnologii. 

Diferite substante chimice pot fi utilizate pentru a produce baterii solare. De regula, optiunile cu preturi modeste nu pot stoca la fel de multa energie ca cele care implica un cost de achizitie mai ridicat. Atunci cand alegi bateria potrivita pentru sistemul tau de panouri fotovoltaice, ai sansa de a te bucura atat de eficienta sporita, cat si de mai multa diversitate.  

De ce sa tii cont atunci cand alegi baterii fotovoltaice? 

Pentru a fi cat mai multumit in privinta bateriilor pentru panouri solare alese, ar trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:  

  • tipul bateriei - cele mai cunoscute sunt plumb-acid si litiu-ion, fiecare prezentand anumite avantaje si dezavantaje;
  • adancimea descarcarii - cu cat este mai mare, vei putea descarca aproape complet bateria fara a-i scurta durata de viata, in timp ce reincarcarea va fi in continuare eficienta indiferent de nivelul de descarcare atins; 
  • durata de viata - unele baterii pot fi utilizate pentru perioade mai lungi de timp decat altele;
  • capacitatea bateriei - aceasta trebuie sa fie compatibila cu consumul tau de electricitate zilnic si productia de energie a sistemului de panouri fotovoltaice utilizat. 

Totodata, pentru a putea adauga o baterie panoului solar pe care il detii, vei avea nevoie si de un modul de gestiune care dispune de capabilitatile necesare pentru a se ocupa de incarcarea/descarcarea bateriei pentru fotovoltaice alese. 

Tipuri de baterii fotovoltaice

O baterie pentru panouri solare fotovoltaice poate utiliza mai multe tipuri de tehnologii:

  • plumb-acid - acest tip de baterie are o lunga istorie, este disponibil la preturi reduse, dar are si o durata de viata mai scurta si o adancime de descarcare mai mica - expertii nu recomanda descarcarea sa peste 50% pentru ca impactul negativ asupra duratei de viata va fi semnificativ;
  • litiu-ion - este o alegere populara pentru ca ofera o durata de viata mai lunga, necesita mai putina mentenanta si permite fabricarea de baterii care sunt mai usoare si mai mici decat cele de plumb-acid, dar presupune o investitie mai mare;
  • litiu-fier-fosfat - acest tip de tehnologie este ideal pentru bateria unui panou solar pentru ca asigura o incarcare rapida, o adancime de descarcare de 100% (bateria poate fi descarcata complet fara ca durata de viata sa fie afectata), o densitate de energie mai mare care ii permite sa stocheze mai multa energie intr-un spatiu mai mic si o durata de viata superioara chiar si in conditiile de incarcare si descarcare repetate implicate de un sistem de panouri fotovoltaice.  

Daca esti pregatit sa alegi bateriile pentru panouri fotovoltaice potrivite, contacteaza-ne chiar acum pentru mai multe detalii despre comanda ta!