Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amenajari interioare cu mobila alba. Idei practice si imagini fermecatoare

Actualizat: 18.01.2023 / Publicat: 06.02.2019 / Timp lectură: 5 min
Mobila alba este cea mai buna alegere pentru o camera de dimensiuni mici, deoarece mareste vizual incaperea, insa este potrivita si pentru locuinte mai generoase din punct de vedere al spatiului. Se integreaza cu usurinta in orice stil de design interior si poate fi alaturata oricarei alte nuante. Te vei convinge de acest lucru dupa ce vei citi sfaturile noastre si vei privi imaginile de mai jos.

Cuprins

Cum alegem culoarea peretilor pentru mobila alba?

In cazul in care ai optat pentru un mobilier de culoare deschisa si alegi tot albul sau o nuanta neutra pentru pereti, exista riscul sa obtii un decor sters, sobru si din care pare ca lipseste mereu ceva. Daca iti doresti sa mentii aceasta paleta cromatica pentru a oferi impresia unui spatiu mai mare sau pentru a pastra o nota discreta, poti crea un echilibru in amenajare cu accente de culoare: perne, tablouri, covoare sau chiar manerele dulapurilor.  

Citeste si: Cum amenajezi un apartament mic ca sa para mai mare?

culoarea peretilor pentru mobila alba​​​​​​​

Unul dintre avantajele mobilierului alb, indiferent de design, este versatilitatea. Acesta poate fi alaturat unei nuante mai puternice, pentru a crea un echilibru vizual si cromatic. Poti alege o culoare intensa pentru vopseaua lavabila de interior – albastru inchis, visiniu, violet, dar si galben sau oranj. 

Daca alegi o nuanta puternica este, insa, de preferat sa te rezumi la un singur perete  si sa nu zugravesti intrega camera cu o culoare care iese prea mult in evidenta. In caz contrar, poate incarca vizual spatiul si va deveni obositor pentru ochi. Un singur perete accent si cateva elemente decorative in aceeasi nuanta sunt suficiente pentru a sparge monotonia si pentru a crea un decor echilibrat si coerent.

De asemenea, sunt cateva combinatii de culori pentru zugravit care se potrivesc in majoritatea amenajarilor cu mobila alba: gri deschis - alb cald; albastru inchis - maro; crem - maro; lavanda (mov deschis) - alb murdar; burgundiu - bej etc. Pentru o senzatie de armonie, nuanta mai puternica trebuie sa se regaseasca in incapere intr-o proportie mai mica fata de culoarea neutra.

O alta idee de luat in calcul este folosirea tapetului. Daca alegi un mobilier alb simplu si in linii drepte, poti opta pentru un tapet cu un imprimeu marunt. In cazul in care incaperea este de dimensiuni mici, alege tapet cu un model mai mare, astfel incat sa nu incarce camera.

Amenajarea livingului cu mobila alba

Amenajarea livingului cu mobila alba​​​​​​​

Un living in care se amplaseaza mobilier de culoare alba este, cu siguranta, unul fermecator si in care predomina buna dispozitie si energia pozitiva. Aceasta alegere va lumina incaperea si va da senzatia unei camere aerisite.

In afara de mobilierul principal – canapeaua, poti opta si pentru o masuta de cafea, fotolii si o biblioteca. Daca incaperea este una de tip open space, adauga un pantofar, un cuier si o oglinda cu rama alba. Totodata, o insula de bucatarie este ideala pentru a face trecerea dintre zona de gatit si cea pentru relaxare si socializare din livingul propriu-zis.

Daca iti doresti un contrapunct pentru mobilierul alb, canapeaua si fotoliile pot fi intr-o alta nuanta. In ceea ce priveste obiectele adiacente – corpuri de iluminat, covorul si obiectele decorative – ele ar trebui alese intr-o culoare inchisa, astfel incat sa se creeze un contrast placut cu mobila din living

Nu uita ca in living este recomandat sa amplasezi mai multe corpuri de iluminat, in afara plafonierei. Un lampadar intr-o nuanta puternica este o optiune de luat in calcul nu doar din punct de vedere estetic, ci si practic. Un astfel de obiect vintage se va integra perfect intr-o amenajare cu mobila in acelasi stil. 

Alte elemente care pot completa orice incapere cu mobilier alb, nu doar livingul, sunt plantele verzi. Integreaza-le cu moderatie in amenajarea casei si obtine un contrast placut, natural. Alege o culoare deschisa pentru ghivece - alb, diferite nuante de gri etc. 
​​​

Amenajarea unui domitor alb

Amenajarea unui dormitor alb

In dormitor, culorile predominante trebuie alese cu mare grija. De ele depinde intreaga atmosfera a incaperii. Albul este o alegere potrivita pentru ca ofera o senzatie de calm, benefica pentru odihna si somn. In combinatie cu albastru, crem sau gri reprezinta cea mai buna alegere pentru camera de dormit. 

O alta nuanta potrivita pentru un dormitor cu mobila alba este lavanda. In schimb, nu este recomanda folosirea rosului in decorarea dormitorului, din cauza ca este o culoare care provoaca o stare de agitatie si care iti poate afecta somnul.

In ceea ce priveste elementele de mobilier alb pe care le poti folosi in dormitor nu exista limite. Poti sa alegi un cadru de pat, noptiere, dulap si comoda, birou sau masuta de machiaj. Desigur, aceste alegeri trebuie balansate cu o nuanta diferita a peretilor sau cu elemente decorative – draperie, covor, cuvertura etc. – intr-o alta culoare. 

De altfel, libertatea de a alege orice nuanta pentru elementele adiacente si finisaje este unul dintre marile avantaje ale mobilei albe. De asemenea, acest tip de mobilier iti permite schimbarea pieselor vechi dintr-o incapere, fara a fi nevoie de redecorare, deoarece se va integra perfect indiferent de culorile folosite. Trebuie doar sa tii cont de stilul amenajarii. 

Amenajarea bucatariei cu mobilier alb

Amenajarea bucatariei cu mobilier alb

O bucatarie cu mobilier alb poate avea accente retro, dar poate fi si moderna sau minimalista. In ceea ce priveste stilurile de amenajare interioara, ai libertate totala si poti alege si un decor scandinav, si unul clasic, cu o mobila de bucatarie alba, a carei frumusete nu se demodeaza niciodata.

Ca in cazul celorlalte camere, in bucatarie este recomandat sa folosesti cateva elemente in nuante mai puternice, care sa contrasteze cu albul mobilierului. Sunt recomandate culori precum galbenul sau portocaliul, nuante optimiste si calde, care se integreaza foarte bine intr-o incapere dedicata intregii familii.

Poti integra elemente pentru decor precum tablouri in care predomina culori mai puternice, tocmai pentru a exista o balanta intre mobilierul alb si celelalte obiecte din camera. Bejul, wenge, nuantele ce duc cu gandul la culoarea lemnului sau verdele olive sunt si ele potrivite pentru bucatarie, in special pentru faianta sau pardoseala (fie ea din gresie, parchet sau piatra naturala) utilizate aici.

Afla mai multe: Cum alegi o mobila de calitate?

Cum alegi electrocasnicele intr-o bucatarie cu mobila alba?

electrocasnice bucatarie alba​​​​​​​

Alege designul si culorile electrocasnicelor in functie de restul nuantelor utilizate in bucatarie, a mobilei, cat si a celorlalte elemente. In cazul combinei frigorifice, argintiul este o alegere populara, insa si mai potrivite sunt cele bej sau integrate in mobilier, incorporabile.

Daca iti doresti mai mult contrast si o amenajare indrazneata, electrocasnicele de culoare neagra sau cu un design vintage sunt printre cele mai potrivite pentru un mobilier alb. Pentru aparatele mai mici, cum ar fi cafeteriele, de pilda, este si mai simplu, deoarece ele vin intr-o varietate de culori si modele – moderne pentru bucatarii minimaliste decorate in stil contemporan, retro pentru bucatarii in stil vintage etc.
 

Mobilier alb in baie

mobilier alb in baie​​​​​​​

Albul este o nuanta ideala pentru baie, mai ales daca vei imbina mobilierul cu finisaje in culori contrastante. Poti folosi o gresie tip mozaic in nuante puternice – rosu, indigo, portocaliu - mai ales daca ai o incapere de dimensiuni mari. Bej, maro, wenge sunt si ele nuante potrivite pentru pereti sau pardoseala - nu se vor demoda niciodata.

In ceea ce priveste mobilierul de baie, ai la dispozitie atat variante moderne, cu linii simple si suprafete netede, cat si unele clasice sau chiar vintage, incarcate cu detalii.

Mobilierul de culoare alba are un farmec aparte si are mai multe avantaje, cum ar fi: este foarte versatil, usor de integrat in orice locuinta indiferent de stilul de amenajare ales. In ce camera ai alege mobila alba?  

Te-ar putea interesa și:

Daca urmeaza sa renovezi sau sa amenajezi o garsoniera, trebuie sa fii pregatit pentru o provocare. Spatiul mic impune cateva reguli de design care te vor determina sa-ti depasesti limitele creativitatii. In continuare, iti vom da cateva idei nu doar pentru a face locuinta sa para mai spatioasa, ci si pentru a folosi in mod eficient fiecare metru patrat pe care il ai la dispozitie.
Fie ca este vorba de mobila din bucatarie, de un dressing, te intrebi ce material sa folosesti. Cu totii am auzit de PAL si il asociem cu fabricarea pieselor de mobilier, o optiune accesibila la pret, in locul lemnului masiv, foarte costisitor. Daca te afli in etapa de mobilare a locuintei, consulta acest ghid de cumparaturi despre PAL, pentru a-ti putea forma o imagine clara asupra caracteristicilor produsului.
Asamblarea componentelor din lemn in L sau T se poate face prin utilizarea cepurilor, pe care le introducem in gauri de prindere. Se poate apela la tehnica asamblarii cu cepuri, atunci cand abordam lucrari de tamplarie si vrem sa realizam un raft sau o mica piesa de mobilier, avand ca scop un mod invizibil de prindere a pieselor de lemn.
Piatra naturala se foloseste de cateva secole in amenajarile interioare si este apreciata deopotriva pentru calitatile sale estetice si pentru longevitatea sa. Este folosita atat pentru placarile interioare, cat si pentru cele exterioare si poate fi gasita in varietati care sa se potriveasca oricarui stil de amenajare. Avantajele elementelor naturale sunt numeroase si incontestabile, iar posibilitatile utilizarii pietrei naturale in amenajari sunt, de asemenea, multiple. Afla totul despre aceste materiale organice si despre cum le poti folosi in designul casei tale.