
Polistiren extrudat
Termoizolarea corecta a spatiilor de locuit impune si utilizarea polistirenului extrudat. Astfel, dupa aplicarea polistirenului extrudat izolarea casei este optima, eliminandu-se pierderile de caldura datorita puntilor termice din zona grinzilor si stalpilor ori a fundatiei si, de asemenea, a riscului de infiltratii in pereti sau fundatie. Termoizoland corect casa, se asigura o temperatura optima in interiorul locuintei, fara pierderi de energie in anotimpul cald sau rece. Polistirenul este o alegere des intalnita, fiind un produs care asigura o excelenta termoizolare la un pret potrivit bugetului.
Ce este polistirenul extrudat?
Polistirenul extrudat este un material izolator cu o structura densa, cu pori inchisi si cu o caracteristica importanta, impermeabilitatea. Pe langa aceste aspecte, are si o conductivitate termica superioara altor materiale izolatoare si se diferentiaza de celalalt tip de polistiren (polistirenul expandat); de aceea, e recomandat a fi utilizat pentru lucrari de izolare a fundatiilor, soclurilor, teraselor, grinzilor si stalpilor.
Polisirenul extrudat, in functie de necesitatiile proiectului este comercializat in mai mult grosimi. Astfel, poti comanda online de la noi polistiren extrudat de 2 cm (20 mm) sau polistiren extrudat de 3 cm (30 mm). De asemenea, pentru alte tipuri de lucrari cum ar izolarea fundatiilor poti opta pentru polistiren extrudat de 5 cm (50 mm) sau polistiren extrudat de 10 cm (100 mm)
Ce avantaje are polistirenul extrudat?
- izolatie termica buna;
- impermeabil
- usor de manevrat, taiat si instalat, nu se sfarama;
- rezistenta mare la compresiune (nu isi modifica forma)
- rezistenta mecanica mare (suporta incarcari ridicate, presiune, soc)
- rezistenta ridicata la umezeala si difuzia vaporilor de apa
- siguranta la incendiu
- rezistenta excelenta la inghet-dezghet
- durata mare de viata
- materialul nu este atacat de microorganisme sau rozatoare
- pret accesibil
Cand folosesti polistirenul extrudat?
Datorita rezistentei mecanice mari si a impermeabilitatii sale, polistirenul extrudat este folosit pentru termoizolari in zonele cu risc de infiltratii si la izolarea termica a zonelor cu punti termice (unde exista armatura din otel beton). Prin urmare, este recomandat a fi folosit in lucrari de izolare pentru:
- fundatii
- pereti de subsol
- socluri
- terase circulabile
- acoperisuri
- pardoseli
Dimensiuni si grosimi ale placilor de polistiren extrudat
Intalnesti placi de polistiren extrudat alb, polistiren extrudat gri, polistiren extrudat albastru, roz sau verde; asadar, culorile prodului pot fi diferite. Dimensiunea uzuala a placilor este 1250 x 600 mm, iar grosimile variaza: 20 mm, 30 mm, 40 mm, 50 mm, 60 mm, 80 mm, 100 mm, 120 mm, 140 mm, 160 mm, 180 mm, 200 mm
Cum se monteaza polistirenul extrudat?
- aplica adezivul si lipeste placile de suprafata suport;
- aplica-l pe suprafata de izolat fara adeziv (terase sau pardoseli)
- opteaza pentru o fixare mecanica suplimentara cu ajutorul diblurilor;
- realizeaza armarea cu plasa de fibra de sticla;
- aplica amorsa si tencuiala decorativa;
Magazinul MatHaus iti ofera inclusiv consiliere telefonica. Ofera-ne detalii despre proiectul tau si iti raspundem la intrebari.