Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Solutii de amenajare pentru bai moderne

Actualizat: 04.10.2021 / Publicat: 14.09.2021 / Timp lectură: 5 min
Daca urmeaza sa amenajezi sau sa renovezi o baie intr-un stil modern, sunt cateva aspecte de care este bine sa tii cont. Iti prezentam, in acest ghid, criteriile principale pentru alegerea mobilierului din baie, sfaturi pentru amenajarea unei bai moderne mici si a unei bai moderne spatioase.

Cuprins

Criterii pentru alegerea mobilierului de baie

Este recomandat ca amenajarile bailor moderne sa fie facute luandu-se in calcul suprafata si forma incaperii, pozitionarea corpurilor, materialele folosite, lumina si stilul de design interior.

Suprafata baii si pozitionarea corpurilor

Inainte sa achizitionezi obiectele sanitare si restul mobilierului, este important sa masori cu atentie spatiul disponibil din baie si sa stabilesti unde va fi asezat fiecare corp. Astfel, vei sti care sunt dimensiunile maxime pe care le poate avea fiecare obiect. Fa o schita orientativa cu pozitionarea pieselor de mobilier si asigura-te ca lasi suficient spatiu pentru ca usa (sau usile) sa poata fi deschise fara obstacole.

Forma incaperii

Ai o baie lunga si ingusta? Sau incaperea este in forma de L ori P si atat de spatioasa, incat pot incapea, fara probleme, atat o cada cat si o cabina de dus? Forma baii te ajuta sa-ti dai seama ce mobila poti alege si cum sa o aranjezi. 

➢    De exemplu, pentru o baie ingusta, cu forma rectangulara, poti opta pentru mobilier de baie compact, pe care-l vei aseza de-o parte si de alta a chiuvetei, niste rafturi montate pe pereti si cateva oglinzi de baie
➢    In cazul in care ai o baie compartimentata, in forma de L sau P, poti alege piese mai mari. Mai mult, pentru o astfel de camera nu este nevoie sa te limitezi la corpurile de baza. Poti achizitiona si dulapuri de baie pentru cosmetice si produse de curatenie, un suport pentru papuci, impreuna cu alte accesorii.

Materialele folosite

Materialele din care sunt fabricate piesele de mobilier, mai exact, calitatea si caracteristicile acestora vor influenta rezistenta si durabilitatea corpurilor din baie. Este important ca mobila din aceasta incapere sa fie realizata din materiale rezistente la umezeala si temperaturi ridicate. 
Lemnul tratat si MDF-ul sunt doua optiuni potrivite. Astfel, piesele de mobilier din baie pot fi fabricate doar din MDF sau din lemn tratat ori in combinatie cu alte material naturale precum piatra, marmura si sticla.
baie moderna

Lumina

Daca baia nu are ferestre sau nu primeste foarte multa lumina naturala, poti alege piese de mobilier care sa te ajute sa „luminezi” spatiul. De exemplu, poti amplasa cateva dulapuri cu usi din sticla care sa reflecte razele soarelui sau lumina artificiala. 

De asemenea, te poti indrepta spre mobila cu spoturi LED si un intrerupator care te lasa sa reglezi lumina din incapere. O alta idee este sa montezi usi glisante, dintr-un material lucios (transparent sau intr-o culoare deschisa), ori prevazute cu oglinzi.

Stilul de design interior

Fiind vorba despre designul unei bai moderne, va trebui sa tii cont de particularitatile acestui stil, atunci cand alegi mobila. Corpurile din MDF, in culori uni, sunt potrivite bailor amenajate modern. Gresia si faianta dintr-o baie moderna pot fi atat in nuante simple de alb, gri, negru sau bej sau un tonuri vibrante de verde, galben, albastru sau rosu.

Amenajarea unei bai moderne mici

bai moderne mici​​​​​​​

In amenajarea unei bai mici este bine sa se tina cont de culori, amplasarea obiectelor sanitare, alegerea unor piese de mobilier potrivite si valorificarea spatiului din incapere.

Alegerea culorilor potrivite

Baile moderne mici pot fi marite vizual prin folosirea culorilor potrivite. Nuantele deschise, care reflecta lumina, creeaza iluzia unei incaperi mai spatioase, motiv pentru care sunt indicate pentru pereti, obiecte sanitare, mobilier si gresia si faianta din baie. Tonurile de alb, verde si albastru pal, precum si culorile neutre sunt cateva exemple de nuante recomandate pentru baile mici.  

Amplasarea obiectelor sanitare

Fiindca spatiul este mic, o baie moderna cu dus in loc de cada este optiunea cea mai indicata. Pe langa cadita de dus (care poate fi cu sau fara cabina), vasul de toaleta si chiuveta sunt singurele obiectele sanitare esentiale din baie. 
Pentru a lasa cat mai mult spatiu liber, este de preferat ca toate obiectele sanitare sa fie amplasate pe aceeasi latura a baii, pe lungimea incaperii. Mai exista optiunea amplasarii vasului de toaleta si a chiuvetei pe una dintre laturile de pe latimea baii, iar cadita de dus, pe latura opusa.

Piesele de mobilier recomandate

Dulapurile suspendate sunt piese de mobilier foarte practice intr-o baie mica. Nu ocupa loc pe podea, iar in ele pot fi depozitate prosoapele, ustensilele pentru curatenie si hartia igienica.

Valorificarea spatiului disponibil

Pe langa alegerea unei cadite de dus in loc de o vana traditionala si montarea dulapurilor suspendate, poti valorifica spatiul prin folosirea unor etajere. Acestea pot fi puse in colturile incaperii, deasupra chiuvetei sau toaletei si chiar in cabina de dus. Pe ele poti tine produsele de ingrijire si curatenie.

Daca vrei sa afli mai multe idei si modele pentru baile mici, citeste acest articol in care iti prezentam 60 de propuneri creative si functionale pentru amenajarea bailor mici. 

Amenajarea unei bai spatioase

Alegerea culorilor, amplasarea obiectelor sanitare si achizitionarea mobilierului potrivit sunt importante si in cazul bailor mari. ​​​​​​​
bai spatioase moderne

Alegerea culorilor

Spatiul nefiind o problema, poti opta atat pentru culori deschise, cat si pentru tonuri inchise si nuante vibrante. De exemplu, poti varui un perete intr-o culoare inchisa, iar restul in tonuri deschise, din aceeasi paleta. Aceasta idee este recomandata, in special, in cazul in care tavanul este foarte inalt.
Gresia, faianta sau mozaicul din baie pot fi alese, de asemenea,  in culori calde sau reci si cu modele care sa iasa in evidenta. Daca incaperea este prea mare, indreapta-te spre nuante calde: portocaliu, rosu, galben, auriu sau maro. Acestea te vor ajuta sa obtii un aspect primitor.

Amplasarea obiectelor sanitare

Daca preferi baile moderne, din care nu lipseste cada, poti renunta la cabina de dus, ori le poti pastra pe amandoua, amplasandu-le una langa alta. Pe langa obiectele sanitare esentiale (cada, toaleta si chiuveta), intr-o baie spatioasa pot fi amplasate si un bideu, dar, si o chiuveta dubla. Este recomandat ca toate acestea sa fie impartite pe doua sau trei dintre laturile baii.

Piesele de mobilier potrivite

Intr-o baie spatioasa, poti opta pentru mobilier de baza cu lavoar sau cu lavoar si oglinda. In plus, piese de mobilier precum o masuta de toaleta sau un suport pentru papuci pot fi asezate in baie, fara sa-ti faci griji cu privire la spatiu. baie moderna 2021

Daca acest articol ti s-a parut util, nu uita ca poti comanda online de la MatHaus.ro orice ai nevoie intr-o baie: mobilier, cazi, cabine de dus, baterii, vase WC, bideuri, urinale, lavoare si piedestale, sifoane, ventile si rigole de scurgere, produse pentru hidroizolatia si ventilatia baii precum si accesorii.

In magazinul nostru online, gasesti o gama variata de materiale si unelte pentru renovat, construit si amenajat. Ne ocupam si de transport si livram comenzile fie prin flota noastra de camioane prevazute cu brat specializat fie cu ajutorul curierilor parteneri din tara.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Un element principal si de atractie al baii este chiuveta. Alegerea ei poate fi usor intimidanta, dat fiind gama variata de dimensiuni, stiluri si finisaje disponibile. Indiferent de spatiul pe care il ai in baie sau de preferintele tale, urmareste ghidul de achizitie de mai jos, pentru ca misiunea ta sa devina una simpla!
Daca a sosit momentul sa iti alegi gresia si faianta pentru baie, alege o combinatie indrazneata, care sa fie in acelasi timp in acord cu starea de spirit pe care vrei sa o transmita aceasta incapere. Multi designeri de interior apeleaza la psihologia culorilor atunci cand realizeaza proiectele de amenajari interioare. Daca vrei o baie moderna, care sa nu plictiseasca cu aspectul ei, poti lua in considerare urmatoarele 7 combinatii de gresie si faianta.
Atunci cand iti doresti sa amenajezi o baie mica, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. De la culori, mobilierul de baie, dimensiunile camerei si finisaje, orice mic detaliu este important atunci cand vrei sa creezi un spatiu organizat. Daca tii cont de cateva sfaturi practice si idei de amenajare, poti crea si tu o baie potrivita pentru stilul si nevoile tale.
Fiecare proces de amenajare / renovare din spatiul unei bai trebuie sa inceapa cu stabilirea unei strategii cromatice. Deoarece nuantele placilor ceramice din baie influenteaza atat starea de spirit, cat si perceptia ochiului asupra dimensiunilor acestui spatiu, gasirea unei asocieri cromatice inspirate reprezinta o adevarata provocare. Insa noi iti vom arata in randurile de mai jos ce combinatii de culori pentru placile de gresie si faianta pot garanta efecte vizuale pe masura asteptarilor: