Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 2 MINUTE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Fose septice si accesorii

10 produse
10 produse
Ordonează
Șterge toate
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
Stoc epuizat
31641 lei/buc.
10 produse
Ordonează

Fosele septice sunt o solutie excelenta pentru cladirile care nu pot fi racordate la reteaua publica de canalizare. Acestea sunt esentiale pentru realizarea unui sistem independent de colectare si epurare a apei uzate. Pe mathaus.ro gasesti atat rezervoare ecologice, cat si tratamente, pulberi si bioactivatori pentru degradarea deseurilor si inlaturarea mirosurilor neplacute.

Ce este un sistem de canalizare cu fosa septica?

Un sistem de canalizare cu fosa septica are rolul de a evacua, decanta, trata si deversa apele reziduale din gospodarii si nu doar atat. Principalele elemente sunt: retelele interioare si exterioare de conducte, unul sau mai multe bazine septice si un camp de drenaj (teava sau furtun perforat, material geotextil, sort sau pietris si nisip).

Sunt mai multe tipuri de sisteme de canalizare cu fosa septica, insa principiul general de functionare este acelasi:

 • apa uzata ajunge in bazinul sau bazinele colectoare, care contin mai multe compartimente (pentru sedimentare, descompunere, tratare);
 • in prima faza, se realizeaza separarea lichidului de uleiuri si grasimi (care formeaza o spuma la suprafata), respectiv de reziduurile solide (care formeaza un strat de namol pe fundul fosei);
 • apa este decantata in cel de-al doilea bazin sau in campul de drenaj, unde are loc un alt proces de filtrare, astfel incat apa care ajunge in sol sa fie cat mai curata.

Avantajele foselor ecologice

 • Permit realizarea unui sistem de canalizare independent de reateaua publica.
 • Montajul nu este unul complicat, iar bazinele ecologice din polietilena sau fibra de sticla sunt usoare si facil de manevrat.
 • Pretul pentru o fosa septica este accesibil si poate fi amortizat in timp.
 • Ai la dispozitie fosa septica pentru 2-3 persoane sau chiar pentru 15 sau 20 de persoane. 
 • Costul pentru montajul sistemului de canalizare cu fosa septica este convenabil.
 • Nu necesita vidanjari dese, precum alte sisteme proprii de canalizare. Apa uzata este decantata si filtrata, dupa care ajunge in sol, iar utilizarea bioactivatorilor reduce nevoia de a vidanja reziduurile solide.

Tratamente si bioactivatori pentru fose septice

In procesul de decantare si filtrare a apei uzate, are loc fermentarea anaeroba a reziduurilor solide. Pentru a ajuta aceasta etapa, poti folosi:

 • tratamente si bioactivatori - pentru biodegradarea continutului foselor septice cu ajutorul bacteriilor si vidanjarea mai rara, eliminarea mirosurilor neplacute si cresterea eficientei sistemelor de tratare a apelor reziduale;
 • pulbere pentru fose si instalatii sanitare - pentru desfundarea sistemului de canalizare exterioara cu ajutorul enzimelor.

Ai nevoie de ajutor pentru alegerea fosei septice si a altor elemente pentru realizarea sistemului de canalizare? Nu ezita sa-i contactezi pe consultantii MatHaus telefonic sau pe email, pentru informatii suplimentare, sfaturi si asistenta pentru plasarea comenzii online.