Modalitati de plata

Plata ramburs in numerar la livrarea marfurilor

Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare sau la ridicarea produselor din magazinele MatHaus si depozitele Arabesque. Valoarea marfurilor este cea din factura proforma emisa de MatHaus la plasarea comenzii si transmisa pe adresa ta de email, vizibila de asemenea si pe site, in cosul tau.

Plata online folosind cardul

Poti plati online in cateva minute, utilizand cardul personal sau al firmei tale, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro fara CVV). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

Dupa alegerea modalitatii de plata si finalizarea comenzii, vei fi redirectionat in pagina de plata PayU, unde, pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa furnizezi codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura (in functie de card, pot lipsi) dar si titularul cardului (asa cum apare pe fata cardului). 

Dupa efectuarea platii vei primi pe adresa de email toate detaliile platii, precum si un email cu valoare de chitanta.

Sunt acceptate si carduri emise in alte valute. Plata va avea loc in RON, in urma conversiei valutare la cursul Visa/Mastercard si cursul valutar al bancii emitente a cardului tau.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele PayU. mathaus.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul tau.

Plata online in rate, cu DOBANDA 0%

Poti opta pentru achizitionarea produselor de pe site-ul mathaus.ro in rate, fara dobanda. In acest moment, acceptam urmatoarele tipuri de carduri de rate: BRD Finance, BT Star, Card Avantaj.

Procesul de plata online in rate este similar unei plati obisnuite, exceptie facand un camp suplimentar din cosul de cumparaturi, in care vei alege numarul de rate in care doresti sa achiti valoarea cumparaturilor efectuate.

Ulterior, procesarea platii are loc la fel ca si o plata obisnuita.

Plata online din interfata de internet banking mathaus.ro pune la dispozitia clientilor si posibilitatea de a efectua plata din interfata de internet banking. In acest moment, aceasta metoda de plata este disponibila detinatorilor de carduri emise de Banca Transilvania si BCR.

Plata online se desfasoara simplu si rapid. Dupa alegerea modalitatii de plata si finalizarea comenzii in cosul de cumparaturi, vei fi redirectionat catre pagina PayU, pentru revizuirea datelor de facturare si imediat in interfata de internet banking a bancii tale, unde te autentifici. Datorita integrarii avansate cu PayU, partenerul nostru de plati online, vei regasi ordinul de plata precompletat cu toate detaliile necesare finalizarii tranzactiei.

Dupa finalizarea tranzactiei, vei fi redirectionat catre plataforma PayU, in pagina de confirmare a tranzactiei. In acest moment, plata a fost finalizata si vei primi emailul cu valoare de chitanta, exact ca in cazul unei plati online obisnuite.

Ordin de plata

Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de MatHaus, in momentul plasarii comenzii, transmisa pe adresa ta de email si vizibila de asemenea pe site, in cosul tau.

Livrarea produselor comandate se face dupa confirmarea platii proformei in contul IBAN specificat pe proforma, cont ce difera in functie de filiala din care se face livrarea.

3D Secure

Daca optezi pentru pentru plata online prin card bancar este posibil sa ti se solicite parola 3D Secure. Daca banca emitenta si cardul tau sunt inrolate in 3D Secure, in pasul urmator furnizarii datelor de card va trebui sa introduci parola 3D Secure.

Ce este 3D Secure

3D Secure este un standard de securitate dezvoltat si oferit de Visa, sub denumirea Verified by Visa si MasterCard, sub denumirea MasterCard SecureCode, care asigura un mediu securizat de tranzactionare si verificare a datelor introduse de cumparatori intre cele 3 entitati principale implicate intr-o tranzactie online: banca emitenta a cardului cumparatorului, banca magazinului online/procesatorului si organizatiile de card Visa si Mastercard.

In acest moment, majoritatea cardurilor emise in Romania sunt preinrolate in 3D Secure, deoarece bancile deja functioneaza in acest sistem, cumparatorii trebuind acum sa isi activeze cardurile in 3D Secure, proces care se desfasoara online la cea mai mare parte a bancilor.

3D Secure = parola pentru plata online

Concret, activarea cardului in 3D Secure presupune stabilirea de catre detinatorul cardului a unei parole, diferite de PIN-ul cardului sau de parola de internet banking. Aceasta parola nu va fi solicitata decat atunci cand detinatorul face o plata online.

Activarea parolei de 3D Secure se face online, in timpul procesului de cumparare, in cateva minute, pentru cardurile emise de urmatoarele banci: BCR, Raiffeisen, Unicredit, BRD, Nextebank, CEC, Banca Transilvania, ATE Bank, Romanian International Bank.

Pentru activarea parolei 3D Secure pentru cardurile emise de alte banci, va rugam sa contactati banca emitenta.

De asemenea, pentru informatii suplimentare despre 3D Secure si pentru acces direct la interfetele de activare a parolei, puteti accesa site-ul partenerului nostru de plati online, PayU.

Pentru mai multe detalii scrie-ne pe adresa contact@mathaus.ro, sau contacteaza-ne aici.

Arabesque SRL 

RC J17/666/1994 

CUI RO5340801 

Capital social 14,005,000 lei 

Sediul social: Galati, Str. Timisului nr. 1 

cod 800324 

Tel. 0236 463 063 

Fax. 0336 802 460