Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Living cu bucatarie open space: Idei de amenajare si recomandari

Actualizat: 20.07.2023 / Publicat: 15.02.2022 / Timp lectură: 7 min
/medias/sys_master/root/h6c/h97/h00/9453122158622/Living-cu-bucatarie-open-space.jpg
Amenajarea livingului cu bucatarie open space este o adevarata aventura atunci cand te pasioneaza designul interior si iti doresti sa gasesti solutia perfecta de locuire pentru familia ta. Descopera care sunt avantajele amenajarii unui living open space, cum sa realizezi designul interior in functie de dimensiunile spatiului si de ce recomandari practice ar trebui sa tii cont!

Cuprins

Avantajele amenajarii unui living cu bucatarie open space

Creeaza impresia unui spatiu mai mare

Un living cu bucatarie open space la apartament este perceput ca un spatiu mai amplu. Prin unirea celor doua incaperi vei obtine mai multa lumina naturala in timpul zilei, iar acest lucru va mari vizual spatiul. Lumina poate patrunde nestingherita atat prin ferestrele livingului, cat si ale bucatariei, iar peretii interiori fiind absenti, incaperea va avea un aer mai fresh si mai aerisit.

Fluidizeaza traficul

Amenajarea livingului cu bucatarie open space contribuie la fluidizarea traficului in locuinta ta. Nu va mai trebui sa inchizi si sa deschizi usi, lucru foarte util atunci cand trebuie sa ajungi din bucatarie in living in timp cu o tava in mana. 
Un living open space este ideal atunci cand primesti musafiri si ai nevoie sa aduci pahare si farfurii in zona in care veti lua masa. Nu doar atat, dar in cazul in care familia ta este una numeroasa, agitatia care s-ar putea isca intr-un living mic va fi dispersata prin unirea celor doua incaperi.

Faciliteaza interactiunea sociala

Amenajarea unei bucatarii deschise face mult mai usoara interactiunea sociala. Atunci cand esti gazda unei petreceri, iti va fi simplu sa intretii conversatia in timp ce te ocupi de alte lucruri, astfel incat prietenii tai sa se bucure si de preparate sau bauturi, cat si de compania ta placuta. Nu doar atat, dar atunci cand gatesti poti intretine o conversatie lejera alaturi de partenerul de viata, asadar o astfel de amenajare va poate ajuta sa petreceti mai mult timp impreuna.

Face mai usoara supravegherea copiilor

Un alt avantaj al amenajarii unui living cu bucatarie open space este faptul ca aceasta te scuteste de griji atunci cand vrei sa fii cu ochii pe cei mici in timp ce te ocupi de treburile casei. Copiii se vor juca in acelasi spatiu in care tu gatesti sau speli vasele, astfel incat nu ii vei pierde din vedere.

Idei de amenajare pentru living cu bucatarie open space

Atunci cand vrei sa creezi sau sa amenajezi un open space pentru locuinta ta, este important sa iei in considerare dimensiunea spatiului pe care il ai la dispozitie. Descopera idei de amenajare a livingului cu bucatarie open space in functie de dimensiunea incaperii.

Amenajarea unui living mic cu bucatarie open space

Amenajarea unui living mic cu bucatarie open space iti impune cateva constrangeri, dar nu este imposibila! Spatiul deschis este alegerea ideala atunci cand locuinta ta nu este de dimensiuni mari. Opteaza pentru o paleta cromatica in culori deschise si pentru ferestre generoase. Astfel vei crea iluzia unui spatiu mai larg, mai luminos si mai aerisit.

De asemenea, te sfatuim sa optezi pentru un stil de design interior care nu este prea incarcat, asa cum sunt minimalismul, stilul scandinav sau modernismul. Este ideal ca livingurile open space de mici dimensiuni sa nu debordeze de obiecte decorative si ca spatiul liber sa fie folosit cu intelepciune. De aceea iti sugeram sa optezi pentru obiecte de mobilier cu spatii de depozitare ascunse, pentru dulapuri de bucatarie inteligent compartimentate si pentru biblioteci in care rafturile inchise sa primeze asupra celor expuse.

Amenajarea unui living spatios cu bucatarie open space

Atunci cand bucataria open space cu living este suficient de spatioasa, vei avea mai multa libertate in amenajarea acesteia. Astfel, iti poti permite sa te joci cu accente cromatice mai inchise la culoare si ai ocazia sa jonglezi cu obiecte decorative de dimensiuni mari, fie ca e vorba de vaze de podea, sculpturi sau corpuri de iluminat voluminoase, asa cum sunt, spre exemplu candelabrele, fie ele traditionale sau moderne.

In cazul in care spatiul este suficient de mare pentru a acomoda o bucatarie open space cu bar, ai grija ca stilul de amenajare ales sa se reflecte si in obiectele de mobilier si de decor pe care le folosesti in acest spatiu. Spre exemplu, daca amenajarea este una in stil clasic, nu vei putea integra scaune de bar moderne. 

Pentru a nu da gres, alege niste scaune de bar de lemn, cu spatar si tapitate, astfel incat sa pastrezi coerenta amenajarii. Desigur, se poate intampla sa-ti doresti sa abordezi un stil eclectic dar, in acest caz, incearca macar sa mentii consistenta cromatica a celor doua spatii.

amenajarea unui living cu bucatarie open space​​​​​​​

Sursa foto: Shutterstock.com

Amenajarea insulei de bucatarie

Daca-ti doresti o bucatarie open space cu insula, atunci este indicat ca majoritatea obiectelor de mobilier sa fie aliniate contra peretilor si sa optezi pentru electrocasnice de tip built-in, astfel incat sa dispui de mai mult spatiu in centrul incaperii. 

De asemenea, daca insula va servi inclusiv ca loc de dining, atunci este indicat sa te ocupi de amenajarea livingului cu bucatarie open space astfel incat sa iti asiguri suficient spatiu pentru gatit.

In schimb, in cazul in care spatiul de dining este separat de insula, atunci aceasta din urma poate fi dotata inclusiv cu chiuveta, in vreme ce blatul poate fi folosit pentru prepararea mancarii. Este important sa alegi inaltimea insulei in functie de destinatia pe care i-o vei acorda.

Inchiderea bucatariei open space cu sticla

Bucataria open space inchisa cu sticla poate avea un aspect spectaculos, fiind in acelasi timp si foarte versatila. 

Opteaza pentru niste usi de sticla mari si impresionante, cu paneluri ornamentale. Daca arhitectura livingului open space o permite, atunci poti alege usi de sticla cu arcada!

Astfel, lumina care patrunde din living in timpul zilei va putea inunda bucataria open space, iar mirosurile de mancare nu vor ajunge in living. 

De asemenea, oricand ai nevoie sa separi cele doua zone, fie ca vrei sa eviti galagia sau deranjul, poti inchide usile.

Ventilarea corecta a incaperii

Ventilatia bucatariei este esentiala in livingurile open space. Atunci cand nu este foarte frig afara, aceasta se poate realiza natural, prin deschiderea ferestrelor. In egala masura, este bine sa optezi pentru o grila de ventilatie care sa fie atat eficienta, cat si estetica.

De asemenea, alege o hota care sa te ajute sa impiedici raspandirea mirosurilor, asa cum este cea din gama electrocasnicelor Hausberg. Cea mai buna hota pentru open space este una incorporabila, imbinandu-se armonios in designul interior al incaperii si fiind, in acelasi timp, foarte practica, intrucat iti ofera mai mult spatiu.

Alegerea corpurilor de iluminat potrivite

Pentru a crea o ambianta placuta in momentele in care lumina naturala nu mai este disponibila, poti opta pentru corpurile de iluminat principale, care trebuie sa fie cel putin doua la numar: unul pentru spatiul bucatariei si unul pentru spatiul livingului. 

Iluminatul ambiental este foarte important intr-un living open space. De aceea te sfatuim sa alegi nu doar o intensitate si o temperatura potrivite ale luminii pentru fiecare spatiu in parte, dar si niste corpuri de iluminat decorative de interior care sa se incadreze in stilul de design interior abordat.

Nu doar atat, dar este indicat sa te gandesti cum vei ilumina blatul de lucru din bucataria open space, precum si la luminile de accent, care au rolul fie de a „sculpta” spatiul, fie de a evidentia detaliile unor obiecte decorative sau chiar ale unor opere de arta. Sistemele de iluminat pentru mobilier sunt ideale pentru task lighting, iar acestea iti vor fi de mare ajutor atunci cand ai de preparat o cina tarzie sau te trezesti devreme si-ti doresti sa iei micul dejun.

In cazul in care iti doresti sa creezi un efect interesant alegand corpuri de iluminat din sticla transparenta, care expun becul din interior, atunci trebuie sa fii foarte atent atunci cand optezi pentru accesoriile de iluminat, asa cum sunt duliile, deoarece acestea vor fi vizibile din exterior.

Acelasi lucru este valabil si pentru amenajarea livingului cu bucatarie open space in stil industrial, mai ales daca este vorba de pendule suspendate fara abajur.

Alegerea aparatelor electrocasnice

Alegerea potrivita a aparatelor electrocasnice este esentiala pentru amenajarea livingului cu bucatarie open space. Plita de aragaz, cuptorul electric, hota de inox si cuptorul cu microunde trebuie sa fie incorporabile.

In cazul in care in familia ta exista si amatori de cafea de specialitate, poti sa alegi inclusiv un espressor incorporabil, astfel incat cei dragi sa se poata bucura oricand de cafea proaspata.

In ce priveste celelalte aparate electrocasnice de bucatarie, precum blenderul, mixerul, bread maker-ul, robotul de bucatarie, slow cooker-ul sau prajitorul de paine, te sfatuim sa asiguri un spatiu de depozitare amplu pentru acestea, astfel incat blatul de lucru sa nu fie mereu aglomerat. 

Desigur, poti pastra cateva la vedere, mai ales daca sunt folosite mai frecvent, insa ai grija ca spatiul sa nu ajunga prea incarcat. Dupa cum ziceam si mai sus, o atmosfera aerisita este esentiala pentru un living open space.

Alegerea accesoriilor si decoratiunilor

Poate ca cea mai placuta parte din amenajarea livigului cu bucatarie open space este alegerea accesoriilor si a decoratiunilor.

Printre acestea se numara tablourile si ceasurile de perete, ghivecele cu plante aromatice si cele decorative, covorul din spatiul de living, perdelele si draperiile

Dupa cum spuneam, in cazul in care bucataria open space este mica, este bine sa nu exagerezi cu obiectele decorative. 

Pastreaza totul practic si functional facand uz de spatii de depozitare ascunse. Daca livingul open space este un spatiu generos, atunci ai mult mai multa libertate in ce priveste alegerea accesoriilor si a decoratiunilor. Poti chiar sa optezi pentru un design maximalist, in care astfel de detalii se gasesc in abundenta.

De asemenea, orice covor ai alege pentru livingul tau open space, fie ca e vorba de zona la lounging sau de spatiul de dining, asigura-te ca este suficient de mare astfel incat picioarele frontale ale canapelei, ale fotoliilor si ale scaunelor sa fie pe suprafata acestuia.

Amenajarea livingului cu bucatarie open space este perfecta pentru familiile care vor sa petreaca mai mult timp impreuna, fiind o solutie moderna inclusiv pentru locuintele mici. Lasa-te inspirat de ideile mentionate in acest articol si cu siguranta vei avea un open space fermecator, exact asa cum ai visat!

Te-ar putea interesa și:

Blatul de bucatarie are un important rol estetic, dar si practic, iar decizia de achizitie poate fi usor dificila, cand ai o gama larga de modele din care poti alege. Materialele folosite pentru blatul de bucatarie sunt dintre cele mai diverse, unele te pot chiar surprinde. Fiecare tip de material are avantajele si dezavantajele sale, iar pentru a obtine in bucatarie designul dorit si a te bucura de o intretinere rapida si usoara, va trebui sa acorzi atentie acestui element decorativ si functional - blatul de bucatarie. Iti prezentam in continuare principalele materiale utilizate pentru blatul de bucatarie cu avantaje si dezavantaje, astfel incat sa poti lua o decizie potrivita cerintelor tale.
Stiai ca aproape 60% din timpul petrecut in bucatarie este la chiuveta (n.r. blanco-germany.com), fiind de altfel una dintre cele mai utilizate zone din intreaga casa? Pregatirea produselor alimentare, spalarea, curatarea, taierea acestora sunt actiuni zilnice care pot fi facute in mod eficient si rapid atunci cand ai chiuveta potrivita. Utilizarea inteligenta a spatiului, designul ergonomic, usurinta de curatare sunt aspecte pe care ti le doresti cu siguranta de la chiuveta de bucatarie. Alegerea acesteia devine astfel o misiune importanta si este necesar sa se potriveasca cu nevoile si stilul tau de viata pentru a te bucura de o bucatarie cu adevarat functionala. Pentru ca procesul de achizitie sa ti se para unul usor, afla criteriile de baza pentru alegerea chiuvetei potrivite, din randurile de mai jos.
Cantul este o fasie subtire de material, realizata din plastic sau hartie speciala, ce se aplica pe marginile mobilierului din PAL. Cantul asigura 3 beneficii importante: Joaca un rol important in perceperea unei piese de mobilier ca tot unitar; Protejeaza piesele de mobilier impotriva infiltratiilor de apa; Garanteaza un aspect ingrijit al pieselor de mobilier. Alegerea unui cant de calitate contribuie semnificativ la cresterea duratei de viata pentru cele 3 atribute de mai sus.
Vara este anotimpul in care preferam sa desfasuram cat mai multe activitati in aer liber. De aceea, persoanele care locuiesc la casa si au o curte suficient de spatioasa, opteaza adesea pentru construirea unei bucatarii de vara. Gratarele cu prietenii sau o pizza gustoasa in cuptorul cu lemne nu mai trebuie sa fie o corvoada. Daca o sa construiesti o bucatarie de vara si o utilezi corespunzator, nu va mai fi nevoie sa te deplasezi sa speli legumele, sa iei ustensilele necesare sau ca sa te speli pe maini. Indiferent de stilul de amenajare ales si de tipul constructiei, o astfel de anexa iti poate usura munca si va transforma gatitul intr-o activitate mai placuta in timpul verii. Afla cum sa construiesti bucataria de vara si de ce trebuie sa tii cont ca s-o amenajezi in functie de nevoile tale: