Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Montajul plasei de umbrire pentru gard: Ghid complet

Actualizat: 01.10.2021 / Publicat: 13.09.2021 / Timp lectură: 3 min
Plasa de umbrire este realizata, de regula, din polietilena, materialul fiind stabilizat UV. Gradul sau de acoperire este unul ridicat, intre 70% si 90%. In acest ghid iti explicam cum se monteaza plasa de umbrire si iti prezentam rolul, avantajele si alte utilizari ale acesteia.

Cuprins

Rolul plasei de umbrire

Montarea plasei de umbrire pe gard are rolul de a proteja impotriva razelor soarelui, vanturilor puternice, prafului si pasarilor daunatoare. De asemenea, aceasta plasa delimiteaza si asigura intimitatea spatiului pe care il acopera.

Pasii necesari pentru montajul plasei de umbrire

montajul plasei de umbrire

Plasa de umbrire se va fixa pe plasa gardului, pe firele de tensionare ale acestuia, ori pe panourile de gard

Fixarea plasei de umbrire cu clipsuri sau cleme de prindere
Materiale si instrumente necesare
●    Plasa verde gard / de umbrire
●    Clipsuri sau clame de prindere
●    Ruleta pentru masurare
●    Creion, creta sau marker pentru marcarea locului unde plasa va fi taiata
●    Foarfece sau cutit

Pasul 1: Masoara si stabileste dimensiunea necesara a plasei. Taie tesatura la dimensiunile dorite folosind un foarfece sau un cutit.
Pasul 2: Desfasoara plasa de umbrire si aseaza materialul pe gard la inaltimea dorita. Folosind clipsuri sau clame pentru prinde marginea de sus a tesaturii din 50 in 50 de cm de-a lungul gardului.
Pasul 3: Prinde clipsuri sau clame la mijlocul materialului pentru a fixa mai bine plasa de gard.
Pasul 4: La marginea de jos, pe laterale si la inceputul plasei de umbrire, completeaza fixarea aplicand clipsuri sau clame la fiecare 50 de cm.

Coaserea plasei de umbrire de gard
Materiale si instrumente necesare
●    Plasa de umbrire
●    Sarma zincata sau plastifiata
●    Ruleta 
●    Creion, creta sau marker 
●    Foarfece sau cutit

Pasul 1

​​​​​​La fel ca la fixarea plasei cu clipsuri pentru umbrire, si in cazul coaserii acesteia de gard va trebuie sa incepi cu masurarea si stabilirea dimensiunilor. Taie apoi plasa cu un foarfece sau un cutit la dimensiunile dorite.

De stiut: Daca alegi sa infasori capetele plasei de stalpii gardului, ai grija ca materialul taiat sa aiba lungimea putin mai mare decat cea a portiunii de gard ce urmeaza a fi acoperita.

Pasul 2

Opiunea A: Tese sarma de-a lungul marginilor superioare si/sau inferioare prin ochiurile plasei si gardului. Astfel, legi aceste doua elemente si eviti ca sarma zincata sa taie materialul. Pentru a elimina total riscul de taiere a plasei, foloseste sarma plastifiata.

Optiunea B: Infasoara capetele plasei de umbrire in jurul celor doi stalpi de gard din margini si desfasoara materialul de-a lungul gardului. Fixeaza plasa de gard prin coaserea acesteia cu sarma de-a lungul portiunilor infasurate in jurul stalpilor.

Pentru a monta plasa, trebuie ca gardul sa fie instalat anterior. Afla din acest articol cum poti construi un gard din plasa sudata.

Avantajele folosirii unei plase de umbrire pentru gard

●    Asigura intimitatea spatiului imprejmuit.
●    Sunt simplu de montat, intretinut si manevrat.
●    Feresc spatiul imprejmuit de razele solare si vanturile puternice, praf si pasari.
●    Pot fi instalate chiar si pe suprafete neregulate.

Alte utilizari ale plasei de umbrire

Acoperirea solariilor, paturilor de flori, viilor si livezilor

Aceste plase sunt folosite pentru acoperirea paturilor de flori, solariilor, viilor si livezilor, protejand plantele impotriva razelor UV si grindinei si asigurand astfel un mediu benefic dezvoltarii acestora. Plasele pentru umbrirea solariilor, livezilor, paturilor de flori si viilor au, de regula, culoarea verde sau negru.

Acoperirea solariilor, paturilor de flori, viilor si livezilor

Acoperirea schelelor de constructii
 
Plasele de umbrire se folosesc la acoperirea schelelor de constructii, functionand ca un paravan care camufleaza si protejeaza persoanele aflate pe santier impotriva razelor puternice ale soarelui, ploilor, vanturilor si furtunilor. De asemenea, muncitorii sunt feriti de caderea accidentala a obiectelor de pe schele (galeti, scule etc.).

Acoperirea schelelor de constructii

Acoperirea teraselor si balcoanelor caselor

Plasa de umbrire pentru terasa sau plasa de umbrire pentru balcon este folosita pentru a proteja aceste spatii impotriva razelor solare si a precipitatiilor puternice . 

Acoperirea produselor expuse la vanzare

Plasa verde sau neagra pentru umbrire este uneori folosita la protejarea produselor expuse la vanzare in aer liber. De exemplu, la piata, comerciantii isi pot apara in acest fel fructele, legumele si florile de soare si precipitatii.

Speram ca acest ghid ti-a fost de ajutor si te asteptam si in magazinul online MatHaus. Pe site-ul nostru gasesti o gama variata de materiale, scule si unelte pentru construit, reparat si renovat.

Plaseaza comanda online, rapid, fara a mai pierde timp prin magazinele fizice. Indiferent de cantitatea si greutatea produselor de care ai nevoie, noi ti le trimitem cu flota proprie sau prin curierii parteneri la orice adresa din Romania.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, acest proces se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.
Daca daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, iti recomandam sa citesti acest articol pana la final. Mai jos, vei putea citi informatii esentiale privind: Importanta taierii vitei de vie; Notiunile teoretice de baza ale acestei lucrari; Principalele tipuri de taiere ale vitei de vie; Cea mai importanta taiere: taierea de rodire; Pregatirile pentru taierea vitei de vie; Cele mai importante reguli ale taierii vitei de vie.