Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

51 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Lipirea dalelor adezive

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 2 min
https://blog.mathaus.ro/wp-content/uploads/2019/11/hsdckmdus3zx7indqrwok752eprbpxtqvdvu7c2rha0w88xtah1fbbxv5a4agudb9aoydt4tqdlhddzrnux3ql9jaccs54-xxqp8csxrpv-podsj4zwm20q5w2nhxvjw31utjj-8-jpeg.jpg

Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in  proiectele DIY.

Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar.

Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.

Cuprins

Pregatirea suprafetei

Pregatirea suprafetei pentru lipirea dalelor adezive

Inainte de a trece la lipirea propriu-zisa a dalelor adezive, va trebui acordata atentia cuvenita suprafetei de lucru, dupa cum urmeaza:

  • Suprafata pe care vor fi lipite dalele trebuie sa fie plana, uscata si curata.
  • Pentru o suprafata care nu este plana, se face un finisaj cu ajutorul unui grund de netezire a suprafetei.
  • Daca suprafata este umeda (dupa spalare) las-o sa se usuce. In cazul unei sape proaspete, asteapta pana la uscarea completa (3 luni).
  • Daca suprafata este umeda din cauza umezelii, trateaz-o cu un hidrofug.
  • Daca suprafata este patata, curata cu multa apa in mai multe reprize.
  • Daca suprafata prezinta mizerie impregnata, spala cu o solutie suficient de concentrata.
  • In toate cazurile de mai sus indeparteaza bine praful de pe suprafata podelei cu ajutorul unui aspirator.

Traseul

Pentru un frumos aspect estetic, dalele se plaseaza de o parte si de alta a axului usii/portii principale de acces in incapere, tocmai pentru a vedea de la intrare doar dalele intregi.

  • Traseaza axul usii de acces (cu un creion) pana in peretele opus.
  • Traseaza o a doua linie de plasare perpendiculara pe prima, ajutandu-te de sfoara si creion.
  • Dispune dalele pe sol fara a le lipi, pentru a vedea care urmeaza sa fie rezultatul final.
  • Incepe din centrul incaperii si pune prima dala la intersectia celor doua axe de plasare.
  • Dezlipeste fasia de pe adeziv, potriveste dala si preseaza cu putere de la centru spre margini. Respecta cu atentie sensul plasarii indicat de sagetile de pe spatele dalei, orientandu-le pe toate in aceeasi directie.
  • Pozitioneaza urmatoarele dale in scari, asezandu-le foarte bine una langa cealalta.
  • Continua lipirea mergand spre marginile incaperii.
  • Realizeaza taierea la margine cu ajutorul unui cuter si foloseste o alta dala in rol de ghid pentru efectuarea taieturii.
  • Rupe partea tai ata, indeparteaza hartia de protectie si asaza dala pe locul ei.

Nota: Pe langa tehnica de lipire pornind de la axul usii, prezentata mai sus, pot fi si alte tehnici de lipire, precum:

  1. lipirea unui intreg sir de dale de-a lungul unuia dintre pereti; toate taieturile vor fi realizate in partea opusa a camerei
  2. lipirea pornind de la centrul incaperii; taieturile vor fi distribuite de jur imprejurul incaperii;
  3. trasarea a doua axe perpendiculare trecand prin centrul incaperii; incepe plasarea mergand din centru spre marginile incaperii;

Trucuri si sfaturi

  • Stocheaza dalele in incaperea unde vor fi instalate pentru doua, trei zile anterior procesului de lipire si pastreaza o temperatura cuprinsa intre 17 si 20ºC (la o temperatura mai mica de 17ºC dalele vor fi rigide si casante).
  • Praful este principalul inamic al dalelor adezive. Nu ezita sa cureti praful de pe sol pe masura ce inaintezi cu lipirea dalelor.

Dalele adezive sunt ideale pentru orice incapere, sunt usor de intretinut, iar in cazul deteriorarii unei singure placi, aceasta poate fi inlocuita in mod rapid (se va folosi o sursa de caldura - fier de calcat). Spor la instalat!

Verificăm întotdeauna cu specialiștii MatHaus pentru a-ți prezența cele mai bune și concrete informații în articolele noastre. Mai mult, dacă ai în desfășurare un proiect similar sau te pregăteșți să începi unul, nu uită că poți oricând să comanzi produsele necesare online.

Astfel economiseșți timpul petrecut în trafic și în magazine. Noi putem livra orice tip de material la tine acasă sau direct la șantier. Indiferent de greutatea sau cantitatea comenzii, venim fie prin flota noastră de camioane specializate și dotate cu braț mecanizat pentru descărcat sau prin curierii parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, procesul se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Irigarea este o masura de lucru hidroameliorativa, ce presupune o administrare controlata a debitului de apa, independent de apa cazuta peste sol, in conditii naturale. Sistemele automate de irigare permit udarea plantelor intr-un ritm controlat si constant, intretinerea gradinilor devenind astfel o sarcina mult mai facila, iar timpul economisit fiind unul substantial. Alegerea sistemului potrivit de irigare tine cont de o serie de factori: Dimensiunea suprafetei de vegetatie stropita; Tipul solului de pe suprafata respectiva; Plantele din acea arie si repartizarea lor. Automatizarea acestor sisteme se poate realiza printr-un soft electronic, presetandu-se astfel parametri optimi cu privire la: Pornirea si oprirea stropitorilor; Timpul optim de stropire; Cantitatea de apa utilizata; Principalele sisteme automate de irigare pentru gradini sunt: Sistemul de irigare la suprafata; Sistemul de irigare ingropat; Sistemul de irigare prin aspersie; Sistemul de irigare prin picurare.
Daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, citeste acest articol pentru a afla informatii importante despre intreg procesul de ingrijire si taiere a vitei de vie. Indiferent daca te preocupă cum se taie via in primavara sau cand se curata via pentru a asigura o recolta bogata de struguri de masa, vei gasi raspunsurile cautate aici. Vei descoperi diversele tipuri de taieri a vitei de vie si vei vedea sfaturi practice si detaliate pentru a-ti facilita munca si pentru a obtine cele mai bune rezultate in gradina ta. Este momentul sa inveti cum sa ingrijesti si sa tai corect via pentru a te bucura de struguri sanatosi si deliciosi in fiecare sezon.