Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă - Duminică 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Deszapezirea curtii: cum te pregatesti pentru iarna?

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 30.01.2023 / Timp lectură: 4 min
https://cdn.mathaus.ro/medias/sys_master/images/h68/h88/h00/9517896269854.jpg
Iernile au devenit mai blande in ultimii ani in Romania, insa tot ne putem bucura de cel putin cateva saptamani de zapada in fiecare an. Nu lasa ninsoarea sa te ia prin surprindere si pregateste-te din timp pentru deszapezirea curtii, mai ales daca locuiesti in regiuni montane sau in zona de nord a tarii. Iata uneltele si utilajele pentru gradina de care ai nevoie daca stai la casa si cateva sfaturi utile de care sa tii cont in sezonul rece! 

Cuprins

Deszapezirea curtii: unelte si utilaje necesare

Nu este intotdeauna usor sa deszapezesti curtea, in special daca are dimensiuni mari si stratul de zapada este inalt, compact sau inghetat. Pentru a usura munca anevoioasa, alege uneltele si utilajele pentru gradina potrivite nevoilor tale. De asemenea, este important modul in care sunt folosite, astfel incat sa eviti durerile de spate si accidentarile. Afla in cele ce urmeaza care sunt produsele utilizate cel mai des pentru aceasta operatiune si cum ar trebui manevrate!

Lopeti pentru zapada

lopeti pentru zapada
Datorita costului scazut, spatiului mic necesar pentru depozitare si eficientei, cea mai folosita unealta pentru deszapezirea curtilor si aleilor din jurul casei este lopata pentru zapada. In functie de materialul din care este realizata si de forma, se potriveste pentru anumite aplicatii:

  • lopata pentru zapada din plastic sau polipropilena - materialul este rezistent la impact si la temperaturi scazute. Daca produsul nu este prevazuta o lama cu muchie din aluminiu, poate fi utilizat pentru inlaturarea zapezii de pe alei pavate si scari placate cu gresie, fara a le deteriora; 
  • lopata pentru zapada din aluminiu sau otel inoxidabil - este rezistenta si durabila, ideala pentru inlaturarea zapezii intarite si spargerea portiunilor inghetate;
  • lopata pentru zapada de masina - dimeniunile sunt mai mici si coada este mai scurta, astfel incat sa o poti depozita in portbagaj si sa deszapezesti rapid zona din jurul autoturismului sau intrarea in curte.

In acelasi timp, trebuie sa iei in considerare ca lopata cu o coada lunga usureaza munca si are rolul de a reduce solicitarea spatelui, iar manerul de tip V asigura o priza mai buna. In plus, pentru a nu forta musculatura si a risca accidentari, indeparteaza zapada in straturi, in cazul in care s-a depus mult sau este intarita.

Impingator de zapada

impingator de zapada
Similar lopetilor pentru deszapezire, un impingator de zapada usureaza munca datorita designului special si te ajuta sa inlaturi straturile inghetate. Alege dimensiunile produsului in functie de latimea aleilor care trebuie curatate. Il poti gasi in categoria uneltelor de gradina si lopetilor.  

Freze pentru zapada

freza de zapada
Daca trebuie sa deszapezesti o suprafata mare, iti recomandam sa folosesti o freza pentru zapada cu turatie variabila, care iti permite sa inlaturi rapid stratul de ninsoare depus si sa controlezi inaltimea si directia cosului de evacuare. Masina de deszapezire curte poate fi cu:

  • motor termic - are putere foarte mare, pentru o evacuare rapida a zapezii. Opteaza pentru un model cu un consum redus de carburant si cu un rezervor suficient de incapator;
  • motor electric - freza este alimentata la retea si are un cost de achizitie mai mic decat al masinilor pentru deszapezit cu combustibil, insa manevrarea nu este la fel de usoara.

Frezele pentru deszapezit au un randament bun pe straturile proaspete, afanate. Atat cand folosesti un utilaj, cat si cand optezi pentru o lopata, nu este indicat sa formezi mormane de zapada, ci sa o imprastii uniform in zonele din jurul aleilor pietonale sau auto. Astfel, se va topi mult mai repede.

Matura

matura folosita la dezapezit​​​​​​​
Foarte utila pentru inlaturarea zapezii de pe terase si scarile casei este o matura de exterior sau universala. Aceasta poate fi utilizata pentru deszapezirea copacilor si arbustilor care se pot rupe din cauza stratului greu de nea si pentru zonele usor accesibile ale acoperisului, dar cu maxima prudenta. 

Cum te pregatesti pentru iarna? Sfaturi utile

Inainte de prima ninsoare care se depune si necesita inlaturare, verifica daca echipamentele pentru deszapezit sunt in stare buna sau achizitioneaza produse noi. Iata care sunt principalele pregatiri necesare pentru inceputul sezonului rece! 

Instaleaza opritoare de zapada pe acoperis

opritoare de zapada pe acoperis 
Alunecarile de zapada de pe acoperisuri sunt periculoase, iar din acest motiv este recomandata montarea unor opritoare, care sunt elemente speciale de inchidere pentru orice tip de invelitoare. Acestea se fixeaza paralel cu streasina, fie pe linii continue, fie pe randuri intercalate - pentru sarpantele cu inclinatie sau inaltimi mari. 

Atentie! Indepartarea zapezii de pe acoperis si a turturilor formati la streasina trebuie realizata cu maxima prudenta. Pentru mai multa siguranta, apeleaza la ajutorul unei echipe specializate.  

Iti recomandam si: Curatarea zapezii de pe acoperisul casei: etape si sfaturi pentru o deszapezire eficienta

Pregateste uneltele si utilajele necesare pentru a deszapezi cat mai repede

deszapezire cu lopata 
Nu astepta prima ninsoare pentru a achizitiona lopata sau freza pentru deszapezit. Compara din timp ofertele MatHaus si alege unealta sau utilajul care sa iti usureze considerabil munca! Daca zona din jurul casei este mica, poti da zapada la mana. In schimb, cand ai o suprafata extinsa sau o alee lunga, opteaza pentru o masina eficienta.

In acelasi timp, tine cont ca zapada proaspata, afanata este mult mai usor de indepartat - depoziteaza lopata, impingatorul sau freza la indemana si nu amana prea mult deszapezirea curtii. Foloseste imbracaminte, incaltaminte si accesorii adecvate si invata cum sa utilizezi corect unealta sau utilajul pentru a evita durerile de spate, intinderile musculare si alte tipuri de accidentari. 

Indiferent ca preferi o lopata pentru zapada sau o masina pentru deszapezit, te invitam sa descoperi produsele disponibile pe mathaus.ro. Comanda online si ai transport asigurat oriunde in tara! Pregateste-te din timp pentru iarna si ninsori abundente!
 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, procesul se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.
Daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, citeste acest articol pentru a afla informatii importante despre intreg procesul de ingrijire si taiere a vitei de vie. Indiferent daca te preocupă cum se taie via in primavara sau cand se curata via pentru a asigura o recolta bogata de struguri de masa, vei gasi raspunsurile cautate aici. Vei descoperi diversele tipuri de taieri a vitei de vie si vei vedea sfaturi practice si detaliate pentru a-ti facilita munca si pentru a obtine cele mai bune rezultate in gradina ta. Este momentul sa inveti cum sa ingrijesti si sa tai corect via pentru a te bucura de struguri sanatosi si deliciosi in fiecare sezon.