Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate
Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează Light Truck

Pavaje Petra Pavaje

3 produse
Light Truck
3 produse
Ordonează Light Truck
Șterge toate
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
Stoc epuizat
79477 lei/palet
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
Indisponibil în zona ta
9971 lei/m²
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
Indisponibil în zona ta
11633 lei/m²
3 produse
Ordonează Light Truck

Pavelele sunt usor de montat si ofera spatiului un aspect placut si usor de intretinut. Iti punem la dispozitie o gama variata de pavaje in diferite modele si culori pe care le poti comanda direct online. Iti aducem comanda la orice adresa din Romania! Fie ca vorbim de trotuare, alei, piete publice sau curtile proprietatilor private, pavajul este o alegere estetica pentru finisarea drumurilor de acces. Pavelele sunt ușor de montat și oferă spațiului eleganță și rafinament. La Mathaus ai la dispoziție o gamă largă de modele și forme pentru proiectele tale.

Cum alegi culorile pavelelor? 

Ca regula de baza, culorile pavelelor trebuie sa fie potrivite pentru spatiul in care sunt montate. Pavajele cu o cromatica discreta sunt o soluție moderna, practica și durabilă de amenajare. Daca vrei ca lumina sa se reflecte pe pavaje si sa dai impresia unui spatiu mai mare, opteaza pentru un pavaj deschis la culoare. Pentru a crea iluzia unei suprafețe mai ample este indicată utilizarea unor modele de mici dimensiuni.

Daca vrei sa eviti monotonia, poti combina pavele de diferite culori si modele. Folosind dale beton in mai multe nuante, poti demarca si accentua anumite spatii. Pentru un efect armonizat, alege dale pentru pavaj in tonuri similare.

Cum montezi pavelele?

Pentru montarea unor pavele in curte, pe trotuare sau in alte spatii, trebuie sa incepi prin stabilirea configuratiei terenului ce va fi amenajat. Fa o schita in care sa marchezi zonele ce vor fi pavate. Apoi, delimiteaza suprafata de pavat cu tarusi de lemn si sfoara.

1.Decoperteaza si pregateste solul
Inlatura un strat de pamant cu grosimea de 100-350 mm de la suprafata. Daca terenul este plat, in timpul excavarii se va crea o usoara panta pentru drenare. Inlatura radacinile si buruienile, umple golurile cu pietris si compacteaza suprafata. În felul acesta eviți deteriorarea în timp a pavajelor și apariția alunecărilor.

2.Asaza stratul de baza
Toarna stratul de baza (beton sau pietris) pe suprafata decopertata. Grosimea stratului de baza trebuie sa fie intre 150 si 350 mm.

3.Monteaza pavelele
Asaza un strat de nisip (pat de pavaj) de 10-50 mm grosime peste stratul de baza. Compacteaza nisipul si, cu ajutorul unui dreptar, adu-l la cota. Ai grija ca patul destinat pavajelor sa fie perfect neted. Nu pasi pe nisip!
Asaza elementele de pavaj peste stratul de nisip in configuratia dorita. Intre pavele vor ramane rosturi de 1-2 mm. Aducerea la nivel se face batand usor cu un ciocan de cauciuc.

4.Umple rosturile
Umple rosturile cu nisip si matura bine zona pavata. 

5.Monteaza bordurile si rigolele
Bordurile si rigolele se monteaza la fel, pe sapa umeda. Asaza sapa pe un suport de baza cu o grosime de 100-250 mm, format din pietris compactat. Grosimea stratului de sapa trebuie sa fie intre 50 si 150 mm.
Bordurile pentru trotuare si carosabile se vor monta cu rosturi de dilatare de 6-8 mm, insa cele pentru gradina se pot monta si fara rosturi. Daca ai folosit rosturi, chituieste-le cu mortar.

Cum alegi un montator?

Daca nu esti tu cel care va monta pavelele in curte, alegerea montatorului este un pas important. Opteaza pentru o firma cu experienta, care iti poate oferi un certificat de garantie pentru lucrarea de montaj. 

Cum se intretine pavajul?

Indiferent ca vorbim despre pavaje pentru curte, alei, ori alte suprafete, tine cont de urmatoarele recomandari:

  • protejeaza pavajul de substante chimice ca: sarea, clorul sau acizii; 
  • respecta gabaritul recomandat de producator;
  • nu folosi utilaje sau unelte cu lame metalice pentru deszapezire. 

Beneficiezi de livrare rapida in toata tara la pavele

Ai cautat pavele in Oradea sau in alt oras din tara? Plaseaza comanda pe mathaus.ro si ai parte de livrare specializata oriunde in Romania cu camioanele Arabesque. Flota noastra este optimizata pentru transportul produselor grele, astfel incat acestea sa ajunga in siguranta la tine.

Indiferent ca vrei sa montezi pavajul in Constanta, Iasi sau intr-un alt colt al tarii, beneficiezi de transport rapid cu flota Arabesque. Daca ai intrebari, consultantii MatHaus te pot ajuta cu raspunsuri si asistenta pentru plasarea comenzii online. 

Întrebări frecvente

Categorii complementare: Accesorii pentru trasat