Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 34 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Montajul unui gard din plasa bordurata pas cu pas

Actualizat: 06.09.2023 / Publicat: 19.05.2022 / Timp lectură: 3 min
Gardurile din plasa bordurata reprezinta o optiune rezistenta si avantajoasa financiar de imprejmuire a proprietatilor. Panourile metalice folosite pentru delimitarea terenurilor ofera un grad bun de securitate. Afla care sunt principalele avantaje ale acestui sistem de gard si pasii pentru montaj. 

Cuprins

Avantajele unui gard din plasa bordurata

Indiferent ca vorbim de o casa, o cladire publica, un spatiu de joaca, o gradina sau o livada, ia in calcul imprejmuirea terenului cu gard din plasa bordurata. Iata care sunt beneficiile de care te poti bucura, daca alegi o astfel de varianta. 

Afla mai multe: Plasa pentru gard: Ghid complet

Rezistenta indelungata

Plasa pentru gard bordurata este realizata din otel, ceea ce ii ofera o rezistenta indelungata. Aceasta este prevazuta cu ranforsari in forma de V, dispuse orizontal, pentru sporirea gradului de rigiditate. In plus, prin zincarea panourilor se prelungeste durata de viata a gardului, iar prin plastifiere se asigura o rezistenta mai buna impotriva coroziunii.

Un alt avantaj al panourilor bordurate din otel este rezistenta la actiunile mecanice, cum ar fi deformarile cauzate de animale. De asemenea, datorita rigiditatii si inaltimii optime, de 2-2,5 metri, gardul prezinta un grad de securitate bun. Un alt plus este costul avantajos pe metru liniar, in comparatie cu alte tipuri de imprejmuiri. 

Citeste si: Cel mai ieftin gard de imprejmuire - ce material sa alegi?

Montaj usor

Plasa bordurata poate fi montata usor de catre doua persoane si nu sunt necesare cunostinte avansate in domeniu. Ti-am pregatit mai jos informatii utile despre pasii de montaj. Mai mult, gardul din panouri bordurate nu necesita o ingrijire speciala. Intretinerea acestuia se poate realiza fara dificultati, iar curatarea se poate face cu un furtun cu apa.

gard bordurat verde​​​​​​​

Aspect placut

Printre avantajele plasei bordurate se numara aspectul placut, uniform si stabil in timp. Totusi, daca iti doresti mai multa intimitate, pe gardul metalic poate fi prinsa o plasa de umbrire. In general, aceasta are culoare verde. 

De asemenea, pe lungimea panourilor se pot planta plante cataratoare sau un gard viu, atat pentru imbunatatirea aspectului, cat si pentru sporirea gradului de intimitate. O alternativa buna este montarea unui gard din sipca metalica, disponibila in multe culori sau cu un design asemanator fibrei de lemn. 

Iti recomandam si: Tipuri si modele de garduri: Ce alegi pentru curtea ta?

Montajul unui gard din plasa bordurata: Pasi de urmat

Orice proiect de constructie si de amenajare incepe cu etapa de planificare. Stabileste perimetrul care trebuie delimitat cu plasa bordurata si calculeaza necesarul de materiale. Comanda produsele online sau vezi oferta direct in magazine. Iata ce trebuie sa faci in continuare. 

Pregatirea terenului si montarea stalpilor

Traseaza laturile gardului cu ajutorul unor sfori si unor tarusi metalici sau din lemn. Verifica unghiurile si ajusteaza sfoara, daca este necesar. Marcheaza locul in care trebuie montati stalpii pentru gard. Distanta dintre acestia poate fi de aproximativ 1,5-2,5 metri, in functie de lungimea panoului bordurat. 

Gardul poate fi realizat cu fundatie sau fara. Astfel, este necesara excavarea pamantului fie pe toata lungimea acestuia, fie numai in dreptul stalpilor. Inainte de a turna betonul, aliniaza fiecare stalp cu sfori si cu o nivela cu bula. Inaltimea acestora trebuie sa fie cu 40-50 de centimetri mai mare decat a plasei de gard, in functie de dimensiunile gropilor. 

Un alt aspect de care sa tii cont in aceasta etapa este pozitia portilor. In plus, ia in considerare elevatia terenului, pe care o poti stabili cu un furtun de nivel. Daca panta este prea mare, ai la dispozitie mai multe variante, printre care nivelarea pamantului, construirea gardului in trepte sau urmarind panta. 

Citeste mai multe: Constructie gard in panta: Cum nivelezi terenul si cum realizezi fundatia

prindere plasei bordurate

Prinderea plasei bordurate

Dupa intarirea betonului, poti trece la urmatorul pas: montarea propriu-zisa a plasei bordurate. Spre deosebire de montajul gardului din plasa impletita, care necesita un intinzator de plasa pentru gard, fixarea panourilor bordurate este mult mai usoara.

Plasa bordurata se prinde cu 3-4 elemente de fixare pe fiecare stalp: cleme de prindere din plastic, surub metalic cu cap T, elemente de fixare de tip U, care nu necesita gaurirea stalpului s.a. 

fixare porti plasa bordurata

Fixarea portilor 

Pentru a respecta aspectul gardului, poarta poate fi confectionata tot din plasa bordurata. Masoara si taie un panou la dimensiunile necesare. Zonele decupate trebuie date cu lac de protectie, pentru a nu rugini. 

Monteaza plasa pe un cadru din metal si adauga feroneria si accesoriile: balamale, zavor, opritor de poarta etc. Inainte de a fixa definitiv poarta, verifica orizontalitatea si verticalitatea acesteia cu o nivela.

poarta din plasa bordurata​​​​​​​

Montarea capacelor pentru stalpi

Un ultim pas este reprezentat de montarea capacelor cu dimensiunea potrivita stalpilor alesi de tine. Asadar, acestea au rolul de a impiedica precipitatiile sa patrunda in interiorul stalpului si de a preveni ruginirea si deteriorarea lor. Capacele se prind usor, prin simpla presare. 

Plasa bordurata este o varianta potrivita pentru imprejmuirea locuintelor, spatiilor publice sau terenurilor. Gardul este rezistent, se monteaza usor si costul de achizitie si de intretinere este unul avantajos. 

Te-ar putea interesa și:

Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, acest proces se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.
Daca daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, iti recomandam sa citesti acest articol pana la final. Mai jos, vei putea citi informatii esentiale privind: Importanta taierii vitei de vie; Notiunile teoretice de baza ale acestei lucrari; Principalele tipuri de taiere ale vitei de vie; Cea mai importanta taiere: taierea de rodire; Pregatirile pentru taierea vitei de vie; Cele mai importante reguli ale taierii vitei de vie.