Găsește repede ce ai nevoie

Plasa pentru gard: ghid complet

Plasa pentru gard a fost pentru prima data folosita in 1867, in Statele Unite ale Americii, de catre fermierii care voiau sa-si protejeze si sa-si tina sub control animalele. In ultimii 30 de ani, plasa pentru gard a devenit cea mai populara optiune pentru delimitarea proprietatilor in Europa si Australia. Gardurile din plasa metalica sunt folosite in principal de proprietarii care isi doresc atat securitate, cat si vizibilitate.

Ce este plasa de gard?

Plasa de gard este formata din fire de sarma impletite (plasa de gard impletita) sau sudate (plasa sudata de gard) intre ele. Gardurile din plasa au devenit deosebit de populare in ultimele decenii datorita rezistentei si a functionalitatii lor ridicate, precum si pentru intretinerea usoara. De asemenea, plasa pentru gard este una dintre optiunile cu pretul cel mai accesibil pentru imprejmuirea unei proprietati si este disponibila sub forma de role.

Ce este plasa de gard?

La ce se foloseste plasa de sarma?

Plasa de sarma se foloseste la imprejmuirea oricarei proprietati care necesita protectie, precum:

 • case;
 • curti si gradini;
 • locuri de joaca;
 • cladiri si ansambluri rezidentiale;
 • cladiri si centre industriale;
 • cladiri si centre comerciale;
 • cladiri oficiale, spitale, scoli, biserici;
 • terenuri agricole
 • parcuri, gradini zoologice, rezervatii naturale;
 • piscine si alte spatii de agrement;
 • terenuri de sport;
 • autostrazi, cai ferate.

Mai mult, plasa de sarma mai e utilizata si la constructia custilor si a tarcurilor pentru animale.

 

La ce se foloseste plasa de sarma?

Gardul de plasa: particularitati

 • Grosimea firelor de sarma variaza de la minim 1,6 mm și 3 mm. Plasa de gard este, asadar, destul de groasa si, prin urmare, rezistenta. Este dificil ca un gard din sarma sa fie taiat, rupt sau "despletit".
 • Distanta dintre doua fire de sarma asezate orizontal este de obicei de la 12,7mm pana la 200 mm, iar distanta dintre doua fire de sarma asezate in pozitie verticala este intre 10 mm si 76,2 mm.
 • plasa de gard este cu ochiuri cuprinse intre 20-60 mm dar forma romb, nu este fir orizontal sau vertical
 • la plasa sudata zincata ai cu ochiuri intre 12-100 mm si firele orizontale si verticale
 • panourile zincate bordurate au distanta dintre fire orizontale – 200 mm si verticale – 60 mm

Ultimul strat aplicat pe plasa de gard este, de multe ori, vopseaua, insa exista si alte optiuni de finisare care pot oferi gardului mai multa protectie, fara a-i compromite valoarea estetica. Asadar, pe langa plasa de gard simpla, mai exista pe piata si:

 • plasa de gard zincata (cum este acest model de plasa de gard zincata) - zincarea este efectuata prin scufundarea sarmei in zinc topit cu scopul de a realiza o protectie anticoroziva si a prelungi durata de viata a plasei;
 • plasa de gard zincata plastifiata in diverse culori, adica acoperita cu un strat de PVC (cum este acest model de plasa de gard verde) - acest tratament ii ofera o rezistenta ridicata la coroziune si un aspect placut.

Cum se monteaza un gard din sarma?

Cum se monteaza un gard din sarma?

Gardul de sarma este usor de montat, chiar si de catre mesterii amatori. Flexibilitatea sa permite imprejmuirea terenurilor care nu sunt pe plan drept sau denivelate.

Asigura-te ca porti ochelari, manusi si masca de protectie pe durata intregului proces!

 1. Intinde uneltele si materialale pe teren: tarusii, stalpii, bolobocul, betonul, sfoara, rolele de plasa, sarma de legare si sarma de tensionare.

 2. Marcheaza cu atentie linia gardului folosind o sfoara, pe care o vei lega lega de cate un tarus asezat la capete.

 3. Cu un spray, marcheaza locul unde vei monta stalpii.

 4. Cu un marker, marcheaza pe stalpi lungimea pana la care stalpul va intra in pamant.

 5. Cu o cazma, sapa gaurile in care vor fi montati stalpii.

 6. Monteaza stalpii in pamant. Poti folosi un batator de stalpi. Cu ajutorul unui boloboc, asigura-te ca stalpii sunt in pozitie dreapta.

 7. Fixeaza stalpii turnand beton in gauri, iar apoi adauga apa.

 8. Asteapta 24 de ore pentru ca amestecul de beton sa se intareasca.

 9. Prinde sarmele de tensionare pe stalpii fixati in pamant.

 10. Prinde plasa impletita de stalpi si de sarma de tensionare.

Ne dorim să îți fim mereu de ajutor, fie cu sfaturi utile așa cum ai găsit in articolul de mai sus sau cu materialele necesare proiectelor tale de construit, renovat sau amenajat. 

Cu MatHaus poți construi o casă de la fundație și până la acoperiș. Alegand produsele direct din magazinul nostru online, economisești timp pentru alte activități. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi adresa de livrare, să adaugi produsele în coș și de restul ne ocupăm noi. Avem posibilitatea să îți livrăm orice tip de material oriunde in țară prin flota noastră de camioane sau prin intermediul curierilor parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și: