Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 25 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cel mai ieftin gard de imprejmuire - ce material sa alegi?

Actualizat: 01.10.2021 / Publicat: 09.09.2021 / Timp lectură: 4 min
Afla care sunt cele mai ieftine tipuri de garduri pentru imprejmuire, cum sa construiesti unul si ce material poti alege ca sa te bucuri de un rezultat rezistent!

Cuprins

Garduri din plasa zincata: caracterisitici si modele

Unul dintre cele mai ieftine tipuri de gard de imprejmuire este cel realizat cu role din plasa zincata. Acesta este usor de montat si de intretinut. Gardul din plasa impletit poate fi o solutie rapida pentru imprejmuire, dar nu este o solutie in cazul in care doresti mai multa intimitate. 

Modele de garduri pentru imprejmuire din plasa zincata​​​​​​​

​​​​​​​Model gard 1

model gard 1​​​​​​​

Model gard 2

model gard 2​​​​​​​

Panouri de gard zincate: caracteristici si modele

Panourile de gard delimiteaza cu succes suprafata imprejmuita si se potrivesc ca o solutie provizorie sau chiar permanenta cu cele mai intalnite stiluri de amenajre a curtilor, pentru a feri curtea de privirile trecatorilor poti pune suplimentar o plasa de umbrire

In functie de zona pe care doresti sa o imprejmuiesti, poti opta fie pentru gard bordurat zincat, realizat din sarma rezistenta, fie pentru panouri de gard plastifiat bordurat verde, gri sau antracit.

Ambele modele pot fi imbinate cu un gard viu si alte plante naturale decorative.

Modele de garduri pentru imprejmuire din panouri zincate bordurate

garduri pentru imprejmuiri din panouri bordurate zincate

garduri din panouri zincate

garduri bordurate zincate

Panouri pentru garduri metalice: caracterisitici si modele

Gardul metalic este o alta optiune accesibila pentru imprejmuirea suprafetelor. Este potrivit atat pentru curtile de dimensiuni mici, cat si pentru cele medii si mari. 

Modele de garduri pentru imprejmuire metalice

garduri pentru imprejmuire metalice

garduri metalice

garduri metalice modele​​​​​​​

Gard din plasa cu piatra / gabioane: caracterisitici si modele

Gardul din celule de sarma cu gabioane, umplute de regula cu pietre naturale, asigura protectia si intimitatea proprietatii. 

Spre deosebire de gardul de plasa zincata si de cel din panouri bordurate, montajul gardului cu gabioane necesita mai multa rabdare, pentru ca celulele sunt umplute manual, insa restul procesului de imprejmuire se realizeaza la fel de rapid si usor.

Modele de garduri pentru imprejmuire din plasa cu gabioane

garduri pentru imprejmuire din plasa cu gabioane

garduri din plasa cu gabioane

garduri imprejmuire din plasa cu gabioane​​​​​​​

Cum sa construiesti un gard de imprejmuire?

construirea unui gard de imprejmuire

Construirea unui gard din materiale ieftine si calitative, precum sarma zincata, panourile bordurate, gabioanele sau panourile pentru gardurile metalice se realizeaza in functie de modelul si dimensiunea acestuia.

De exemplu, pentru gardurile cu gabioane vei avea nevoie de materialul pentru umplerea celulelor, stalpi metalici si panouri sau sarma zincata pentru pereti si capace. 

Materialul de umplutura pentru celule poate fi: piatra naturala de rau, bucati de beton, materiale de constructii, granit, marmura sau bazalt.

Pasii care trebuie urmati

In functie de materialul ales pentru realizarea gardului de imprejmuire, vor exista pasi diferiti de montare. Totusi, curatarea terenului, realizarea fundatiei, fixarea stalpilor de sustinere si prinderea materialelor de acestia sunt etape comune pentru gardurile din plasa, panouri sau garduri metalice.

Etapele instalarii unui gard din plasa de sarma zincata

Daca alegi imprejmuirea cu plasa de gard zincata, atunci  montarea acesteia se poate realiza chiar si fara interventia unei echipe de specialisti. Poti ruga un prieten sa te ajute.

Pentru un gard de gradina de 1,5 m inaltime, stalpii de gard metalici se vor monta la intervale cuprinse intre 2,5 m si 3 m in gropi sapate la cel putin 50 cm adancime (adancimea gropilor se modifica in functie de inaltimea gardului). Pune cateva lopeti de beton in zona stalpilor pentru o baza puternica.

Poti opta pentru role de plasa de gard zincate impletite sau sudate. Aceste role se prind de stalpii metalici cu ajutorul suruburilor si piulitelor galvanizate.

Montarea unui gard din panouri metalice se realizeaza asemanator celui din plasa de sarma zincata. Fixarea propriu-zisa a panourilor se poate realiza mecanic prin surub sau cleme speciale.

Cat costa un gard de imprejmuire?

Costul total al montarii unui gard de imprejmuire pentru teren difera in functie de:
●    transport;
●    dimensiunea spatiului de imprejmuire;
●    materialele folosite;
●    cantitatea de materiale folosite;
●    manopera: daca aceasta se realizeaza cu o echipa de profesionisti sau cu ajutorul unui prieten.
 

Cum trebuie intretinut un gard de imprejmuire?

intretinre gard de imprejmuire

Dificultatea intretinerii unui gard de imprejmuire difera in functie de materialul folosit, si de modelul ales. Sunt componente ce necesita un grad minim de curatare, iar altele necesita o ingrijire periodica si migaloasa.

Intretinerea gardului metalic

Gardurile metalice sunt realizate din materiale durabile si rezistente, singurul lor dezavantaj fiind aparitia ruginii. Longevitatea si integritatea gardului pot fi compromise in cazul in care acesta este lasat sa rugineasca. 

Pentru a preveni asta, gardul trebuie curatat cu ajutorul unei perii de sarma fina, iar apoi aplicat un strat de grund pe baza de ulei; acest proces trebuie repetat de 2 - 3 ori pe an. Fiind usor de intretinut, metalul este un material ieftin pentru un gard de imprejmuire.

Intretinerea gardului de gabioane

Un alt exemplu de gard ieftin de imprejmuire, ce poate fi intretinut usor pentru o perioada lunga de timp, este cel de gabioane. 

Gardul de gabioane este format din material de umplutura, precum pietrele naturale sustinute in laterale de plasa de sarma zincata sau panouri metalice. Panourile metalice vor fi curatate si protejate impotriva ruginii cu o solutie pe baza de ulei cel putin de 2 ori pe an.

Exista panouri metalice bordurate plastifiate ce nu ruginesc datorita plasticului exterior. Asemeni acestora, plasa de sarma, fiind realizata in baie de zinc topit, nu va avea probleme cu rugina. Aceste doua materiale, impreuna cu pietrele pentru umplutura, se vor spala cu un jet de apa.

Gardul de gabioane este usor si ieftin de montat si intretinut. Daca alaturi de celulele de gabioane doresti sa instalezi si alt tip material, acesta poate schimba gradul de dificultate si timpul de curatare.

In magazinul nostru online gasesti o gama variata de materiale si unelte necesare pentru imprejmuirea suprafetelor. Poti oricand sa comanzi online produsele de care ai nevoie.

Astfel, nu pierzi timp in trafic si prin magazine. Noi iti livram produsele acasa sau pe santier, la orice adresa din Romania. Indiferent de greutatea sau volumul comenzii, iti trimitem materialele fie prin flota noastra de camioane specializate si dotate cu brat mecanizat pentru descarcat sau prin curierii parteneri .

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, acest proces se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.
Daca daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, iti recomandam sa citesti acest articol pana la final. Mai jos, vei putea citi informatii esentiale privind: Importanta taierii vitei de vie; Notiunile teoretice de baza ale acestei lucrari; Principalele tipuri de taiere ale vitei de vie; Cea mai importanta taiere: taierea de rodire; Pregatirile pentru taierea vitei de vie; Cele mai importante reguli ale taierii vitei de vie.