Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 40 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cel mai bun calorifer pentru baie: Cum il alegi, ghid de cumparare

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 01.02.2022 / Timp lectură: 5 min
Un radiator pentru baie are rolul de a incalzi incaperea in zilele racoroase si de a mentine prosopul sau hainele calde. Afla din acest articol cum sa alegi cel mai bun calorifer pentru baia ta, ce caracteristici ar trebui sa urmaresti inainte de a-l achizitiona si care sunt optiunile de pe piata. 

Cuprins

Tipuri de calorifere pentru baie

Unul dintre criteriile de diferentiere a caloriferelor este modalitatea de alimentare: cu energie electrica, cu agent termic (conectate la centrala pe gaz sau pe combustibili solizi) sau mixta (fie pe baza de curent, fie cu apa calda). 

Radiatoarele pentru baie electrice sunt potrivite pentru medii cu umiditate crescuta si, in general, sunt prevazute cu un termostat, pentru a mentine o temperatura constanta in camera, pe care o setezi dupa preferintele tale.  

  • Calorifer clasic

Modelul clasic, orizontal se prinde in perete sau este dispus pe roti, in cazul celui cu alimentare electrica. Mai mult, caloriferul cu elementi poate fi varianta ideala pentru incalzirea unei bai de dimensiuni mari. 

  • Calorifer portprosop

Radiatoarele verticale pentru baie sunt potrivite atat pentru uscarea si mentinerea calda a prosoapelor, cat si pentru incalzirea incaperii. Caloriferele portprosop pot avea un design clasic sau unul modern, inedit, insa costul pentru acestea este mai ridicat. 

Calorifer portprosop​​​​​​​

Cel mai bun calorifer pentru baie: Cum il alegi?

Alegerea caloriferului trebuie facuta in functie de dimensiunea baii, de puterea calorica a radiatorului si de materialul din care este realizat. De asemenea, este importanta selectarea unui model care sa se integreze in stilul camerei. 

Material

  • Otel

Avantajul caloriferelor din otel este ca mentin eficient caldura pentru un timp indelungat, dupa ce alimentarea a fost oprita. In plus, cele dintr-un material gros rezista mai mult.

  • Inox

Designul radiatoarelor din inox poate fi mai atractiv, potrivit unei bai moderne. De asemenea, merita sa investesti intr-un calorifer din inox, deoarece are durabilitate si eficienta crescuta.

  • Aluminiu

Principalul beneficiul al caloriferelor din aluminiu este incalzirea rapida a baii. Materialul este usor si rezista bine in timp, insa un dezavantaj este ca nu mentine caldura o perioada lunga dupa oprirea alimentarii.

  • Fonta

Radiatoarele din fonta au o eficienta termica ridicata si sunt comercializate atat modele clasice, cat si unele cu un aspect modern. Calitatea acestora este foarte buna si pot functiona zeci de ani. 

Putere termica

In functie de dimensiuni si de material, caloriferele au o anumita putere termica (kW). Pentru a avea un randament bun, radiatoarele trebuie sa corespunda masuratorilor baii tale: volumul de aer din incapere, suprafata ferestrelor si gradul de izolare al incaperii. 

Calculeaza puterea calorica necesara caloriferului, astfel incat sa selectezi cel mai bun model pentru camera ta. In plus, tine cont ca un radiator portprosop este potrivit bailor de dimensiuni reduse, in timp ce unul clasic poate fi folosit si pentru o baie spatioasa. 

Unde se monteaza caloriferul in baie?

Daca renovezi baia si ai posibilitatea de a alege orice loc pentru montarea caloriferului, opteaza pentru atasarea acestuia pe un perete exterior, sub fereastra. Astfel, distributia de caldura se face uniform in camera. 

In schimb, daca vrei sa inlocuiesti un calorifer existent, ia in considerare amplasarea tevilor de alimentare si dimensiunile spatiului disponibil. De asemenea, in cazul unui radiator electric, trebuie sa tii cont doar de suprafata necesara pentru montarea acestuia. Mai mult, descopera cum demontezi caloriferul vechi si cum il pui pe cel nou, prin efectuare unor pasi simpli.

Unde se monteaza caloriferul in baie​​​​​​​

Cel mai bun calorifer pentru baie: Sfaturi practice

In continuare, ti-am pregatit cateva sfaturi practice pentru achizitionarea si ingrijirea caloriferului. Selecteaza un model care sa dea randament termic si, in acelasi timp, sa completeze designul baii tale. 

Alege modelul in functie de stilul baii

Poti monta radiatoare clasice, cu un pret avantajos si potrivite pentru majoritatea incaperilor, sau poti investi in calorifere de baie moderne, cu un aspect deosebit. Acestea trebuie sa se integreze in camera si sa respecte stilul obiectelor sanitare, al accesoriilor si al placilor de gresie si de faianta.

Un detaliu placut in baie poate fi un calorifer vertical de tip panou sau unul cu cercuri. Radiatoarele pot avea si variante inedite, precum dispunerea pe colt sau in forma de fagure.

Asorteaza culoarea caloriferului cu baia

O alta caracteristica de care sa tii cont cand achizitionezi caloriferul este culoarea. Daca un radiator alb, clasic, nu se potriveste cu baia ta, ai multe optiuni dintre care sa alegi. 

Spre exemplu, caloriferele gri-antracit sau gri-carbune sunt potrivite pentru a completa un stil modern. Un radiator portprosop cu finisaj metalizat, mat sau lucios, pot da senzatia de lux, in timp ce caloriferele aurii sunt ideale pentru o baie sofisticata, eleganta.

Achizitioneaza un set

Pentru a pastra designul caloriferului, alege robineti si accesorii din acelasi set sau care sa aiba un tipar asemanator. Acest lucru este valabil in special pentru radiatoarele cu un aspect inedit, dar nu numai pentru acestea. Chiar si un model simplu ar trebui sa aiba accesorii potrivite cromatic si care sa corespunda stilului minimalist sau clasic. 

Ataseaza o masca de calorifer

Totusi, daca nu ai gasit modelul perfect pentru baia ta, varianta ideala din punct de vedere estetic este asamblarea unei masti pentru calorifer, care sa respecte stilul de amenajare. Aceasta nu va afecta eficienta termica a radiatorului.

De asemenea, daca nu exista pe piata un model care sa se potriveasca baii tale sau daca cel care iti place nu se incadreaza in bugetul tau, invata cum sa realizezi acasa o masca pentru calorifer, folosind materiale simple, precum panouri de lemn sau MDF, gips-carton sau sticla. 

Aeriseste caloriferul periodic 

Pe langa aspectele referitoare la design, este foarte important ca radiatorul sa dea randament bun si sa incalzeasca baia in mod corespunzator. Chiar daca ai achizitionat un model eficient, cu o putere calorica potrivita caracteristicilor incaperii, caloriferul isi poate pierde capacitatea de a incalzi aerul din baie din cauza acumularii de aer in interior.

Dupa o perioada in care nu a fost utilizat, acesta poate avea in instalatie bule de aer, care impiedica incalzirea baii asa cum trebuie si, cu timpul, duc la deteriorarea caloriferului. Citeste mai multe despre cum trebuie sa aerisesti radiatoarele, indiferent de materialul din care sunt facute, pentru a te bucura de eficienta lor maxima si de confort termic.

Alege un calorifer pentru baie atat in functie de specificatiile tehnice, cat si de estetica acestuia. Acorda atentie tipului de radiator, alimentarii, dimensiunii, puterii termice, materialului, insa nu neglija stilul, forma si culoarea. In plus, asigura curatarea si aerisirea regulata a acestuia, pentru o functionare eficienta si indelungata. 

Tine cont si de recomandarile specialistilor care nu recomanda montarea radiatoarelor clasice din otel in spatii si incaperi cu umiditate mare. Pentru astfel de zone, opteaza pentru radiatoare din aluminiu sau fonta.​​​​​​​

Speram ca informatiile si sfaturile din acest ghid ti-au fost de ajutor. Te asteptam in magazinul online MatHaus.ro cu o gama variata de materiale, scule si unelte pentru orice proiect sau lucrare de construit, amenajat, renovat sau reparat. 

Plaseaza o comanda, iar noi iti trimitem produsele in conditii optime, la orice adresa din Romania, acasa sau pe santier. Livrarea se face prin flota proprie de camioane prevazute cu brat specializat pentru descarcare sau prin firmele partenere de curierat.​​​​​​​​​​​​​​

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Linoleumul este un material pentru podea fabricat din elemente 100% naturale. Este alcatuit dintr-un amestec de ulei de in, calcar, faina de lemn, de pluta, rasini si pigmenti naturali. Linoleumul este produs din elemente organice pure si nu contine niciun fel de substante chimice. Este un material ecologic si foarte durabil, mai costisitor in comparatie cu un covor din PVC, cu care este adesea confundat, acesta din urma fiind realizat din policlorura de vinil.
Tipuri de adezivi pentru proiecte de bricolaj - utilizare, materiale destinate, accesorii necesare Vrei sa lipesti rapid un obiect din casa, dar nu stii cum sa alegi adezivul potrivit? Noi iti vom arata mai jos principalele tipuri de adezivi, in functie de materialul pe care trebuie sa il lipesti, modul de aplicare si accesoriile necesare pentru utilizarea acestora.
Daca ai devenit un mic fermier, te preocupa ingrijirea gradinii, a livezii, inseamna ca ai nevoie sa iti utilezi gospodaria cu o motosapa sau un motocultor pentru intretinerea pamantului. Tehnologia a evoluat si cu siguranta si tu vrei sa beneficiezi de avantajele ei pentru a-ti usura munca. Dar cum modelele de utilaje agricole sunt variate, cel mai probabil te intrebi ce diferente sunt intre motosapa si motocultor. Urmareste ghidul pe care ti-l punem la dispozitie pentru a face alegerea potrivita gospodariei tale.
In cazul in care ti-ai achizitionat o bormasina pentru a da gauri, fie ca ai de montat rafturi, polite in living, de asamblat mobilierul nou cumparat, fie de asezat un tablou pe perete, inseamna ca te afli in etapa de alegere a burghielor. Daca te afli in plin proces de amenajare sau esti un pasionat al proiectelor DIY, bormasina este instrumentul pe care il folosesti mai mult decat oricare altul. Varietatea aplicatiilor la care se utilizeaza se datoreaza burghielor atasate. Fiecare burghiu este potrivit pentru un anumit material sau o lucrare. In acest articol vei primi informatiile necesare pentru a sti de ce burghie ai nevoie pentru proiectul tau.