Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Masti pentru calorifere: cum le poti construi acasa

Actualizat: 13.09.2023 / Publicat: 27.02.2021 / Timp lectură: 3 min

Mascarea caloriferelor din locuinta reprezinta o solutie convenabila pentru probleme privind: estetica - respecta unitatea stilului de amenajare a intregului spatiu; eficienta - creeaza spatii noi pentru depozitare sau asezarea unor articole cu rol decorativ; protectia - joaca rol de bariera intre cei mici si elementii fierbinti sau muchiile acestora.

In loc de a achizitiona masti de calorifere gata facute, multe persoane prefera sa le realizeze in regim DIY. Nu ai nevoie de multe materiale, costurile sunt mici si nici nu trebuie sa fii mester profesionist pentru un astfel de proiect. In acest ghid, iti explicam care sunt motivele pentru care sa faci un grilaj pentru mascarea caloriferului si etapele realizarii sale.

Cuprins

De ce sa realizezi o masca pentru calorifer?

Masca este atat o protectie pentru calorifer, cat si un grilaj cu rol decorativ. Copiii nu vor mai putea atinge din greseala sau din curiozitate elementii fierbinti si nici nu se vor lovi de colturile ascutite. Mai mult, spatiul de deasupra mastii poate fi utilizat ca loc suplimentar de depozitare a cartilor, plantelor care iubesc caldura sau obiectelor de decor. Iata mai multe motive pentru care sa construiesti o aparatoare pentru calorifer.

Nu afecteaza raspandirea caldurii in locuinta

Daca acest aspect te face sa ai retineri si iti ridica semne de intrebare, trebuie sa stii ca masca nu afecteaza in niciun fel circulatia caldurii in incapere. Fie ca optezi sa realizezi masca din panouri cu ochiuri sau nu, fantele interioare au rolul de a facilita circulatia aerului cald. De asemenea, pentru ca masca este mai mare decat caloriferul, aerul circula fara probleme, fara ca timpul de incalzire sa fie prelungit. Pentru a maximiza efectul caldurii generate, poti monta o placa reflectorizanta intre calorifer si perete.

Design potrivit incaperii

Design masca calorifer

Alese cu grija, placile din care vei face masca vor aduce un plus de frumusete spatiului. Poti realiza masca astfel incat sa se potriveasca stilului de amenajare interioara al camerei:

  • masca din lemn pentru calorifer este ideala amenajarilor clasice si elegante sau locuintelor in stil rustic, daca este pusa in evidenta fibra si culoarea naturala a lemnului; 
  • masca de calorifer care are un grilaj cu linii orizontale sau verticale este potrivita amenajarilor moderne sau minimaliste;
  • un model abstract al mastii de calorifer este recomandat incaperilor decorate in stil contemporan sau modern.

Simplu de curatat si intretinut

Chiar daca la prima vedere curatarea si intretinerea lor poate parea dificila, in realizarea mastilor de calorifer sunt folosite elemente ce se demonteaza cu usurinta in cazul in care vrei sa le cureti de praf atat pe exterior, cat si pe interior. Apoi, elementele detasabile sunt usor de montat la loc.

Care sunt etapele realizarii unei masti pentru calorifer?

etapele realizarii unei masti pentru calorifer

Daca iti plac proiectele DIY, este momentul sa aduni materialele, sa aduci trusa de scule si sa te apuci de treaba. Iata pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a construi o masca decorativa de calorifer pentru baie, bucatarie, living, dormitor sau hol.

Pasul 1. Masoara cu atentie dimensiunile caloriferelor

Masoara cu o ruleta latura din fata, lateralele si latura superioara a caloriferului. Tine cont de faptul ca dimensiunile standard ale mastilor de calorifer (pe care le gasesti pe internet) nu reprezinta un punct de reper valid.  

Pasul 2. Calculeaza necesarul de materiale

In functie de dimensiunile caloriferelor, stabileste dimensiunile mastii. Aceasta trebuie sa fie mai mare decat caloriferul, pentru ca aerul cald sa circule fara probleme. Cand calculezi necesarul de materiale pe care trebuie sa il achizitionezi, adauga un surplus de cel putin 10%.

Pasul 3. Pregateste materialele si ustensilele necesare

Pentru constructia unei masti de calorifer ai nevoie de:

Pasul 4. Asambleaza masca pentru calorifer

Asambleaza masca unind panourile si bucatile de material cu ajutorul ustensilelor. Daca este stabila, masca poate fi asezata peste calorifer fara a fi fixata de perete.

La noi găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanzi online rapid și economisești timp pentru alte activități. Ne ocupam noi de transport fie acasă sau direct la șantier.

Poți alege orice cantitate de materiale ai nevoie, chiar si pentru a construi o casă de la zero inclusiv cu finisaje, direct la cheie doar să te apuci de mobilat și decorat. 

Avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț mecanizat pentru descărcare sau prin curieri oriunde acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Tevile din PVC se gasesc usor si au un pret accesibil. Pe langa intrebuintarile lor principale (instalatii de diferite tipuri), aceste tevi pot fi folosite si pentru realizarea unor diferite obiecte si sisteme utile in gospodarie. In acest articol, iti prezentam cateva proiecte DIY practice pe care le poti realiza folosind tevi PVC.
Amenajarea sau renovarea baii reprezinta de multe ori o provocare, dat fiind spatiul restrans, cum este cazul multor apartamente vechi. Daca te afli in plin proces de refacere a baii, indiferent ca este mica sau mare, cel mai probabil iti doresti sa beneficieze de ultimele tendinte din piata. Vasul de toaleta suspendat inlocuieste cu succes vechiul model cu picior pe podea. Acesta dintai creeaza un aspect modern, datorita designului minimalist, in plus ocupa mult mai putin spatiu (nu are picior pe sol, iar rezervorul este incastrat in perete). Astfel, ofera incaperii un spatiu aerat, fiind ideal pentru baile mici sau pentru amenajarile moderne. Daca si tu te-ai decis asupra unui vas de toaleta suspendat, mai mult decat atat, ti-ai propus ca instalarea lui sa fie urmatorul tau proiect DIY, noi iti venim in ajutor. Mai jos iti prezentam 5 pasi simpli ca sa montezi un vas de WC suspendat.
Un sistem de canalizare este realizat dintr-un ansamblu de conducte subterane, avand rolul de a colecta apele menajere si cele reziduale dintr-un imobil. Iata care sunt principialele tipuri de canalizare, cum se proiecteaza, ce pasi trebuie sa urmezi pentru instalare si care sunt materialele de care ai nevoie!
In ultimii ani, tot mai multe persoane opteaza pentru o centrala electrica atunci cand cea pe gaz sau pe lemne nu este o solutie posibila. In acest articol, iti prezentam informatiile de care ai nevoie pentru a face o alegere inteleapta. Vei afla care sunt tipurile de centrale termice existente, avantajele acestora si echipamentele optionale pe care le poti achizitiona. Pe langa toate astea, iti spunem cum poti alege o centrala termica, ce pasi trebuie sa faci inainte de cumpararea sa si cum calculezi costul lunar pentru energia electrica. Centrala termica incalzeste apa pe care o trimite apoi in toata locuinta prin intermediul sistemului de incalzire, asigurandu-ti astfel confortul termic de care ai nevoie. In contextul preocuparilor tot mai mari legate de impactul asupra mediului si disponibilitatea resurselor naturale, optiunea pentru o centrala electrica devine tot mai atragatoare pentru multi proprietari de locuinte.