Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down

Cu ocazia 1 Mai și a Sărbătorilor de Paște, programul magazinelor MatHaus și al depozitelor Arabesque este modificat. Vezi programul.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum aleg burghiele

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 2 min

In cazul in care ti-ai achizitionat o bormasina pentru a da gauri, fie ca ai de montat rafturi, polite in living, de asamblat mobilierul nou cumparat, fie de asezat un tablou pe perete, inseamna ca te afli in etapa de alegere a burghielor. Daca te afli in plin proces de amenajare sau esti un pasionat al proiectelor DIY, bormasina este instrumentul pe care il folosesti mai mult decat oricare altul. Varietatea aplicatiilor la care se utilizeaza se datoreaza burghielor atasate. Fiecare burghiu este potrivit pentru un anumit material sau o lucrare. In acest articol vei primi informatiile necesare pentru a sti de ce burghie ai nevoie pentru proiectul tau.

Cuprins

Cum aleg burghiul in functie de suprafata de gaurit?

Primul pas si cel mai simplu este sa alegi burghiul in functie de suprafata pe care urmeaza sa o perforezi. Acesta este motivul pentru care vei gasi burghie pentru lemn, zidarie si metal. Odata ce stii materialul pe care vrei sa il prelucrezi, va trebui sa alegi dimensiunea burghiului. Dar sa o luam treptat! Burghiele, in functie de materialul pe care il perforeaza, lemn, zid, metal, se diferentiaza in primul rand la aspectul varfului si la marimea spiralelor:

  • burghie pentru lemn - au un varf mic in centru care se infinge in lemn; in felul acesta burghiul se fixeaza in material si are aderenta (asigura pozitionarea precisa pentru inceperea gauririi); pe lateral sunt pinteni de taiere care apuca lemnul si il sculpteaza; gaurile rezultate sunt curate, cu margini foarte ingrijite;
  • burghie pentru zidarie - varful acestora este usor inclinat; taisurile si unghiurile de taiere sunt speciale, iar pentru varf sunt folosite carburi metalice, tocmai pentru a creste performanta burghiului;
  • burghie pentru metal -  varful este spre ascutit, usor tesit; pentru gaurirea in metal (aluminiu, cupru, alama, zinc, fier si otel nealiat) se recomanda sa utilizezi burghiele HSS - au continut de cobalt si otel de mare viteza - HSS - care ofera rezistenta la uzura si protectie impotriva caldurii;

Ce dimensiune aleg pentru burghiu?

Burghiul trebuie sa stea fixat in bormasina (strans foarte bine in mandrina). Daca se misca, inseamna ca este nevoie de unul putin mai mare. Pentru a atasa un burghiu in masina de gaurit, este necesar sa deschizi mandrina, invartind de capatul ei contra sensului acelor de ceasornic.

De asemenea, grosimea burghiului trebuie sa fie in concordanta cu cea a holsurubului si a diblului pe care urmeaza sa le folosesti.

  • orice burghiu, fie pentru metal lemn sau zidarie, are un diametru clar specificat; prin urmare, vei intalni:
  • burghie pentru lemn cu diametrul cuprins intre:

2 - 10 mm

12 - 20 mm

22 - 38 mm

  • burghie pentru zidarie cu diametrul cuprins intre:

0-10 mm

11- 20 mm

21 - 35 mm

  • burghie pentru metal cu diametrul cuprins intre:

0.8 - 10 mm

10,5 - 18 mm

19 - 25 mm

  • cand alegi burghiul potrivit lucrarii tale, este important sa te uiti si la lungimea totala a acestuia, pentru a sti daca iti permite sa faci gaura la adancimea dorita (astfel incat diblul si surubul sa intre complet);
  • cand ai de gaurit beton, vei folosi un ciocan rotopercutor si va trebui sa cumperi burghie SDS Plus - care se refera la sistemul de prindere al burghiului (se fixeaza automat, prin impingere);

 Poti achizitiona burghie chiar si online din magazinul MatHaus, iar pentru intrebari, tine cont ca iti stam la dispozitie cu o echipa de specialisti care iti ofera consiliere telefonica

Te-ar putea interesa și:

Fiecare alegere pe care o faci pentru casa ta inseamna o decizie care ascunde in spate intrebari, comparatii, cautari. De la materialele de constructie si pana la obiectele decorative, gama de produse existente pe piata este una foarte variata si face ca de multe ori misiunea de achizitie sa fie una dificila. Daca iti doresti o usa de intrare pentru apartamentul sau casa ta, care sa-ti ofere siguranta si sa fie rezistenta, inseamna ca te gandesti sa-ti achizitionezi o usa metalica de exterior. Cel mai probabil nu esti familiarizat cu acest tip de produs, prin urmare in acest articol iti prezentam lucrurile la care sa fii atent pentru alegerea viitoarei usi a casei tale.
Linoleumul este un material pentru podea fabricat din elemente 100% naturale. Este alcatuit dintr-un amestec de ulei de in, calcar, faina de lemn, de pluta, rasini si pigmenti naturali. Linoleumul este produs din elemente organice pure si nu contine niciun fel de substante chimice. Este un material ecologic si foarte durabil, mai costisitor in comparatie cu un covor din PVC, cu care este adesea confundat, acesta din urma fiind realizat din policlorura de vinil.
Tipuri de adezivi pentru proiecte de bricolaj - utilizare, materiale destinate, accesorii necesare Vrei sa lipesti rapid un obiect din casa, dar nu stii cum sa alegi adezivul potrivit? Noi iti vom arata mai jos principalele tipuri de adezivi, in functie de materialul pe care trebuie sa il lipesti, modul de aplicare si accesoriile necesare pentru utilizarea acestora.
Daca ai devenit un mic fermier, te preocupa ingrijirea gradinii, a livezii, inseamna ca ai nevoie sa iti utilezi gospodaria cu o motosapa sau un motocultor pentru intretinerea pamantului. Tehnologia a evoluat si cu siguranta si tu vrei sa beneficiezi de avantajele ei pentru a-ti usura munca. Dar cum modelele de utilaje agricole sunt variate, cel mai probabil te intrebi ce diferente sunt intre motosapa si motocultor. Urmareste ghidul pe care ti-l punem la dispozitie pentru a face alegerea potrivita gospodariei tale.