Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Motosapa sau motocultor - Ce diferente sunt si cum faci alegerea potrivita

Actualizat: 13.08.2021 / Publicat: 10.06.2020 / Timp lectură: 2 min

Daca ai devenit un mic fermier, te preocupa ingrijirea gradinii, a livezii, inseamna ca ai nevoie sa iti utilezi gospodaria cu o motosapa sau un motocultor pentru intretinerea pamantului. Tehnologia a evoluat si cu siguranta si tu vrei sa beneficiezi de avantajele ei pentru a-ti usura munca. Dar cum modelele de utilaje agricole sunt variate, cel mai probabil te intrebi ce diferente sunt intre motosapa si motocultor. Urmareste ghidul pe care ti-l punem la dispozitie pentru a face alegerea potrivita gospodariei tale.

Cuprins

Ce sa aleg, motosapa sau motocultor?

Alege utilajul in functie de marimea terenului si a gradului de dificultate a lucrarilor pe care le ai de intreprins. Iti prezentam in oglinda caracteristicile celor doua masini agricole in tabelul de mai jos, pentru ca decizia de achizitie sa fie cu mult simplificata.

 

Motosapă

 

Motocultor

 
  • Utilaje agricole destinate pentru prelucrarea terenului
  • In functie de caracteristici amandoua se incadreaza in trei clase de utilizare:

Hobby

Semiprofesionale

Profesionale

 

  • pentru suprafete mici, in gradina casei, solarii, sere;
 

  • pentru suprafete de la 2 hectare in sus;

  • se manevreaza mai usor, este un utilaj de greutate mai mica;
 
  • se manevreaza mai greu, este un utilaj cu o greutate mai ridicata;
 

  • pentru lucrari mici de maruntire a solului la mica adancime;

  • pentru lucrari complexe de pregatire a pamantului: maruntirea oricarui tip  de sol la adancime mare, realizarea canalelor pentru seminte, dozare si plantare, inclusiv presarea solului;
 
  • numar redus de accesorii: plug cu o singura brazda, remorca, prasitoare, rarita, dispozitiv de scos cartofi s.a.;
 
  • numar mare de accesorii printre care: freza de pamant, bara de cosire, dispozitive de semanat si de recoltat, sapa pentru cartofi, plug simplu sau reversibil, grebla de recoltat fan, masina de tuns gazon cu sac colector, lama si turbina de zapada s.a.
  • putere motor: pana la 9 CP - modelele de tip hobby si semiprofesionale, pana la 18 CP modelele profesionale;

  • putere motor: pana la 10 CP - modelele semiprofesionale si pana la 20 CP modelele profesionale;
  • functioneaza electric sau pe benzina;
  • functioneaza pe benzina sau pe motorina;

  •  
 
  • pret mai mic;
  • pret mai mare;

Tipuri de motosape si motocultoare in functie de utilizare

Chiar daca iti este foarte clara acum diferenta intre o motosapa si un motocultor, trebuie sa stii ca ele se diferentiaza in functie de nivelul la care sunt folosite: hobby, semiprofesional sau profesional. Pentru o mai buna intelegere a motosapei sau a motocultorului de care ai nevoie, in tabelul de mai jos gasesti schitate caracteristicile principale ale acestora in functie de clasa de utilizare, fie ca esti amator, fie un adevarat profesionist in ale agriculturii.

 

Motosapa - clasa de utilizare hobby

 

Motocultor - clasa de utilizare hobby

< 4 CP

latime freza: 30 cm

greutate: 30 kg

suprafata lucrata: 400 mp

< 9 CP

latime freza: 70 cm

greutate: 60 kg

suprafata lucrata: 1000 - 5000 mp

 

Motosapa - clasa de utilizare semiprofesionala

 

Motocultor - clasa de utilizare semiprofesionala

< 7 CP

latime freza: 50 - 80 cm

greutate: 80 kg

suprafata lucrata: 600 - 1000 mp

< 9 CP

latime freza: 80 - 100 cm

Greutate: 100 kg

suprafata lucrata: 5000 -10.000 mp

 

Motosapa - clasa de utilizare profesionala

 

Motocultor - clasa de utilizare profesionala

8 - 18 CP

Latime freza: 100 cm

Greutate: < 170 kg

Suprafata lucrata: 800 - 1500 mp

10 - 20 CP

latime freza:  100 - 140 cm

greutate:  < 250 kg

suprafata lucrata: peste 10.000 mp

In concluzie, analizeaza cu atentie caracteristicile prezentate in descrierea produsului pe care il cauti. In functie de nevoile pe care le prezinta gospodaria ta, bugetul pe care il ai la dispozitie, alege sa iti simplifici munca si sa economisesti timp cu ajutorul unei unelte agricole destinate prelucrarii terenului, o motocoasa sau un motocultor.

Te-ar putea interesa și:

Fiecare alegere pe care o faci pentru casa ta inseamna o decizie care ascunde in spate intrebari, comparatii, cautari. De la materialele de constructie si pana la obiectele decorative, gama de produse existente pe piata este una foarte variata si face ca de multe ori misiunea de achizitie sa fie una dificila. Daca iti doresti o usa de intrare pentru apartamentul sau casa ta, care sa-ti ofere siguranta si sa fie rezistenta, inseamna ca te gandesti sa-ti achizitionezi o usa metalica de exterior. Cel mai probabil nu esti familiarizat cu acest tip de produs, prin urmare in acest articol iti prezentam lucrurile la care sa fii atent pentru alegerea viitoarei usi a casei tale.
Linoleumul este un material pentru podea fabricat din elemente 100% naturale. Este alcatuit dintr-un amestec de ulei de in, calcar, faina de lemn, de pluta, rasini si pigmenti naturali. Linoleumul este produs din elemente organice pure si nu contine niciun fel de substante chimice. Este un material ecologic si foarte durabil, mai costisitor in comparatie cu un covor din PVC, cu care este adesea confundat, acesta din urma fiind realizat din policlorura de vinil.
Tipuri de adezivi pentru proiecte de bricolaj - utilizare, materiale destinate, accesorii necesare Vrei sa lipesti rapid un obiect din casa, dar nu stii cum sa alegi adezivul potrivit? Noi iti vom arata mai jos principalele tipuri de adezivi, in functie de materialul pe care trebuie sa il lipesti, modul de aplicare si accesoriile necesare pentru utilizarea acestora.
In cazul in care ti-ai achizitionat o bormasina pentru a da gauri, fie ca ai de montat rafturi, polite in living, de asamblat mobilierul nou cumparat, fie de asezat un tablou pe perete, inseamna ca te afli in etapa de alegere a burghielor. Daca te afli in plin proces de amenajare sau esti un pasionat al proiectelor DIY, bormasina este instrumentul pe care il folosesti mai mult decat oricare altul. Varietatea aplicatiilor la care se utilizeaza se datoreaza burghielor atasate. Fiecare burghiu este potrivit pentru un anumit material sau o lucrare. In acest articol vei primi informatiile necesare pentru a sti de ce burghie ai nevoie pentru proiectul tau.