Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

27 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Ce se pune sub piatra decorativa pentru rezistenta in timp?

Actualizat: 10.07.2023 / Publicat: 05.07.2023 / Timp lectură: 3 min
https://cdn.mathaus.ro/medias/sys_master/images/h50/hdf/h00/9551546515486.jpg
Montarea pietrelor decorative in interiorul sau exteriorul locuintei tale va crea un spatiu placut si util deopotriva. Poti crea amenajari deosebite si alei in curte sau in gradina, dar si zone de delimitare, in functie de nevoile si cerintele tale. Afla ce se pune sub piatra decorativa pentru rezistenta si durabilitate si care sunt materialele potrivite.

Cuprins

Materialele necesare pentru montarea pietrei decorative

Materialele necesare pentru montarea pietrei decorative

Piatra naturala este considerata un material premium pentru finisarea spatiilor interioare sau exterioare, datorita: rezistentei sporite la impact, compresiune si socuri termice, proprietatilor bune de izolare fonica si termica, durabilitatii si aspectului estetic unic. 

Inainte de inceperea proiectului, intocmeste o lista de cumparaturi in care sa adaugi toate materialele necesare. Astfel, vei sti ca ai totul la indemana: 

  • piatra decorativa - vei gasi colectii variate pentru acest tip de produs, fiind fabricat din piatra naturala, teracota si alte materiale care vor oferi aspect placut si functionalitate amenajarii; tine cont ca pentru zonele supuse la intemperii, la actiunea razelor UV si la ciclurile de inghet-dezghet ai nevoie de piatra decorativa de exterior, rezistenta la factorii mentionati anterior; 
  • adeziv puternic - indiferent de proiect, ai nevoie de un adeziv rezistent, special pentru piatra decorativa;
  • chitul pentru rosturi - spatiile dintre bucatile de piatra decorativa au rolul de a proteja finisajele impotriva fisurilor, desprinderilor sau spargerilor;
  • unelte necesare - nivela, mistria, gletiera zimtata, marker, spaclu si alte instrumente de aplicat materialele, de masurat si de trasat sunt utile pentru acest proiect;
  • echipamentul de protectie - protejeaza-te de eventualele accidente si de solutiile puternice cu echipamentul de siguranta, precum manusile, ochelarii si chiar casca, in cazul in care proiectul tau se desfasoara la inaltime sau pe vertical: pentru montarea pietrei naturale pe fatada locuintei, acoperirea peretilor din bucatarie sau baie etc.

Metode practice pentru montarea pietrelor decorative rezistente in timp

Metode practice pentru montarea pietrelor decorative rezistente in timp

Membrana geotextila

Membrana geotextila montata sub pietrele decorative de exterior, pentru alei sau zone de delimitare, ofera durabilitate si rezistenta impotriva intemperiilor si a socurilor mecanice. Acest material este permeabil si are rolul de a impiedica aparitia buruienilor, distribuind totodata greutatea pietrelor intr-un mod echilibrat. Membrana evita fisurarea sau deprinderea ulterioara a acestora.

Adezivi pentru piatra naturala

Un alt material necesar pentru un proiect de lunga durata este adezivul de calitate superioara. Acesta trebuie sa fie special pentru pietrele utilizate, precum cele de teracota sau naturale. Totodata, alege un produs potrivit pentru interior sau exterior, in functie de cerintele proiectului tau. Pregateste corespunzator suprafata suport si respecta recomandarile de aplicare mentionate de producator.

Mortar hidroizolant

Pentru spatiile din exterior sau interior care urmeaza sa fie placate cu piatra decorativa si care supuse umezelii si apei sub presiune, alege mortarul hidroizolant. Acesta este usor de aplicat si are rolul de impermeabilizare a suprafetelor si de acoperire a fisurilor.

Sfaturi pentru aplicarea pietrelor decorative

Sfaturi pentru aplicarea pietrelor decorative

  • Suprafata de lucru trebuie sa fie curatata, dreapta, uscata si fixa, iar in cazul in care montezi pietrele decorative in curte, aplica un produs erbicid pentru eliminarea tuturor buruienilor din zona respectiva.
  • Pentru taierea pietrelor decorative foloseste un polizor unghiular cu disc de separare diamantat; asa vei pastra forma potrivita.
  • Placile decorative se monteaza la temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade Celsius, iar pentru o perioada de 24-48 de ore este important ca acestea sa fie protejate de ploaie.
  • Pentru un proiect de durata utilizeaza materialele necesare, precum mortarul, amorsa, adezivul, materialul geotextil, dar si celelalte unelte si instrumente necesare.
  • Aplica amorsa, pentru a imbunatati aderenta adezivul.
  • Curata imediat surplusul amestecului pentru rostuire de pe pietrele decorative. In caz contrar, materialul va fi indepartat foarte dificil de pe placi.
  • Protejeaza pietrele decorative cu un spray impotriva grasimilor si stropilor de apa sau cu un lac impermeabilizant. 
  • Daca aplici pietre decorative de interior, atunci mentine-le pe acestea ingrijite si curate. Foloseste un aspirator pentru a indeparta praful, apoi utilizeaza produse special destinate in mentinerea aspectului natural.

Avantajele pietrelor decorative pentru proiectele tale

Avantajele pietrelor decorative pentru proiectele tale

Pietrele decorative au rolul de a oferi un aspect estetic locuintei, insa acesta nu este singurul avantaj de care vei beneficia. Materialul poate fi utilizat in orice tip de amenajare, fiind potrivit pentru numeroase proiecte DIY, dar si pentru personalizarea locului. Totodata, acesta mascheaza si astupa golurile din gazon, delimiteaza spatiile din curte si creeaza alei de circulatie.

Pentru lucrarile de exterior, pietrele decorative elimina aparitia buruienilor, opresc eroziunea solului si dreneaza apa pluviala. Vei gasi modele cu diferite culori, dimensiuni si design, cu preturi atractive pentru a fi folosite in orice proiect de renovare si modernizare a casei tale.

Infrumusetezi fatada locuintei, creezi un decor deosebit pentru bucatarie, montezi alei sau spatii de delimitare in curtea ta? Indiferent de natura proiectului, in magazinul online MatHaus.ro gasesti o gama variata de pietre decorative, materiale pentru instalare, curatare si intretinere. Pune in cosul de cumparaturi toate produsele dorite si noi ti le livram direct la adresa, oriunde in Romania.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Fierul forjat este un material elegant si durabil, intalnit in casele noastre fie la mobilierul de gradina, la garduri si balustrade, fie la obiecte decorative, ca de exemplu un sfesnic, un suport pentru sticla de vin ori rama unei oglinzi. Este important sa nu neglijezi intretinerea obiectelor din fier forjat, dat fiind faptul ca este un material predispus la rugina. Prin urmare, daca te bucuri acasa de prezenta fierului forjat si vrei sa ii asiguri o durata cat mai mare de viata si un aspect estetic, afla cum se curata si cum se pastreaza in conditii optime acest material.
Daca nu mai esti multumit de cum arata caloriferul cel vechi si vrei sa-l demontezi sau te afli in proces de renovare la etapa de instalare a radiatoarelor, atunci ghidul de fata este pentru tine. In acest articol iti spunem pas cu pas cum se demonteaza caloriferul cel vechi si cum il instalezi pe cel nou cumparat.
Rulourile exterioare sunt o solutie eficienta pentru controlul luminii si al temperaturii din interior, simplu de implementat atat la casa, cat si la bloc. Aceste sisteme pentru siguranta spatiilor interioare pot inlocui cu succes obloanele din lemn, material greu de intretinut si cu o rezistenta scazuta in fata factorilor meteorologici. In prezent, rulourile exterioare din aluminiu sau PVC reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea ferestrelor, fiind usor de curatat si oferind o serie intreaga de avantaje functionale: Asigura un confort termic sporit in lunile reci de iarna; Sporesc securitatea intregii locuinte; Protejeaza geamurile de diverse fenomene meteo - grindina, ninsori, furtuni; Pot reduce cu pana la 50% zgomotele de afara; Permit mai multa intimitate in spatiul casei; Ofera un aspect mult mai placut intregului imobil.
Mocheta este recomandata pentru spatii ale casei precum livingul sau dormitoarele, oferind o senzatie placuta, atunci cand se paseste pe suprafata sa. Pentru ca poate fi gasita intr-o gama variata de nuante si modele, este usor de integrat in decorul oricarui spatiu al casei. Montarea corecta a unei mochete trebuie sa tina cont atat de dimensiunile spatiului respectiv, cat si de usurinta cu care aceasta poate fi scoasa, in eventualitatea unei renovari.