Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Sfaturi practice pentru intretinerea durabila a rulourilor exterioare

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 17.03.2020 / Timp lectură: 2 min

Rulourile exterioare sunt o solutie eficienta pentru controlul luminii si al temperaturii din interior, simplu de implementat atat la casa, cat si la bloc. Aceste sisteme pentru siguranta spatiilor interioare pot inlocui cu succes obloanele din lemn, material greu de intretinut si cu o rezistenta scazuta in fata factorilor meteorologici. In prezent, rulourile exterioare din aluminiu sau PVC reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea ferestrelor, fiind usor de curatat si oferind o serie intreaga de avantaje functionale:

Asigura un confort termic sporit in lunile reci de iarna; Sporesc securitatea intregii locuinte; Protejeaza geamurile de diverse fenomene meteo  - grindina, ninsori, furtuni; Pot reduce cu pana la 50% zgomotele de afara; Permit mai multa intimitate in spatiul casei; Ofera un aspect mult mai placut intregului imobil.

Cuprins

Cum se intretin rulourile exterioare ale unui imobil?

Pentru ca aceste sisteme sa functioneze normal pe toata durata anului, urmeaza urmatoarele sfaturi:

Rulourile exterioare trebuie curatate periodic

Praful produs de autoturisme  se depune cu usurinta pe rulourile exterioare, ajungand chiar si in zonele greu accesibile.

De aceea, cele mai multe probleme privind inchiderea corespunzatoare a acestora au la baza depunerile mari de murdarie si praf, cauzate de lipsa unei igienizari periodice.

Daca ferestrele casei tale sunt orientate catre o artera rutiera intens circulata, trebuie sa speli rulourile exterioare cel putin o data la 3 luni. Iata cum:

Pregateste intr-un lighean o solutie de curatenie din apa calduta si sapun.

  • Pentru zonele greu accesibile, foloseste o perie subtire, ce permite un control mult mai bun.
  • Poti utiliza chiar si o solutie profesionala pentru curatare, atat timp cat are un pH scazut.
  • Unge sistemul de role cu lubrifiant siliconic (in cazul in care rulourile exterioare sunt mai vechi de 5 ani), pentru o miscare lina, atat la urcarea, cat si la coborarea acestora.
  • Aplica polish peste crapaturile aparute pe suprafata rulourilor exterioare, pentru a impiedica aparitia depunerilor de praf in aceste zone. Utilizarea polish-ului ofera mai multa stralucire suprafetelor si nu afecteaza stratul de vopsea.

DE EVITAT:

  • Solutiile pe baza de otet sau citrice, recunoscute pentru pH-ul ridicat.
  • Produsele pentru curatare ce raman lipicioase dupa uscare, pentru ca atrag mai repede murdaria si praful.
  • Utilizarea jetului de apa cu presiune, pentru curatarea rulourilor. Acest lucru poate afecta stratul de vopsea de pe suprafata acestora.
  • Utilizarea jetului de apa cu presiune asupra axului cu rulmenti. Acest lucru poate duce la functionarea defectuoasa a ruloului.

Atentie la corpurile de pe pervaz

Contactul dintre un corp dur uitat pe pervaz si ruloul exterior poate afecta modul in care acesta functioneaza:

  • Lamelele ruloului se pot indoi sau rupe;
  • Rulmentii pot sari de pe ax, impiedicand astfel coborarea sau ridicarea ruloului.

Curata periodic pervazul exterior al ferestrei si ai grija ca intemperiile puternice sa nu lase in urma lor crengi sau alte obiecte aduse de vant, ce pot afecta buna functionare a unui rulou exterior.

Aluminiu sau PVC - care sunt cele mai rezistente rulouri?

Daca alegi rulourile exterioare din aluminiu, iata care sunt principalele lor atribute, din punct de vedere al rezistentei:

  • Sunt vopsite in camp electrostatic, oferind o rezistenta buna la intemperii si raze UV;
  • Sunt rezistente la coroziune si durabile in medii neutre sau slab acide.
  • Nu devin casante la temeperaturi joase / Structura lor se modifica la temperaturi de peste 100° C.

Daca alegi rulourile exterioare din PVC, iata care sunt principalele lor atribute, din punct de vedere al rezistentei:

  • Nu putrezesc, nu ruginesc, umiditatii, uleiurilor si chimicalelor.
  • Garanteaza o rezistenta sporita la impactul cu alte corpuri straine.
  • Sunt extrem de rezistente in fata coroziunilor. Durata lor de viata se poate intinde chiar si pe mai multe decenii/ 

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.

Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor, noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț de descărcare sau prin curieri oriunde, acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Fierul forjat este un material elegant si durabil, intalnit in casele noastre fie la mobilierul de gradina, la garduri si balustrade, fie la obiecte decorative, ca de exemplu un sfesnic, un suport pentru sticla de vin ori rama unei oglinzi. Este important sa nu neglijezi intretinerea obiectelor din fier forjat, dat fiind faptul ca este un material predispus la rugina. Prin urmare, daca te bucuri acasa de prezenta fierului forjat si vrei sa ii asiguri o durata cat mai mare de viata si un aspect estetic, afla cum se curata si cum se pastreaza in conditii optime acest material.
Daca nu mai esti multumit de cum arata caloriferul cel vechi si vrei sa-l demontezi sau te afli in proces de renovare la etapa de instalare a radiatoarelor, atunci ghidul de fata este pentru tine. In acest articol iti spunem pas cu pas cum se demonteaza caloriferul cel vechi si cum il instalezi pe cel nou cumparat.
Montarea corecta a mochetei - sfaturi pentru pregatirile necesare, lipire si fixare Mocheta este recomandata pentru spatii ale casei precum livingul sau dormitoarele, oferind o senzatie placuta, atunci cand se paseste pe suprafata sa. Pentru ca pot fi gasite intr-o gama variata de nuante si modele, mocheta este usor de integrat in decorul oricarui spatiu al casei. Montarea corecta a unei mochete trebuie sa tina cont atat de dimensiunile spatiului respectiv, cat si de usurinta cu care aceasta poate fi scoasa, in eventualitatea unei renovari.
Deoarece usile de interior sunt folosite de nenumarate ori in fiecare zi, alegerea acestora este un pas important in amenajarea unei locuinte sau a unui spatiu de birouri. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale pentru a fi sigur ca usile pentru care optezi sunt de calitate, iti ofera intimitate, se potrivesc cu design-ul locuintei ori biroului, sunt durabile si asigura o buna izolare fonica.