Setări personalizate Accept toate cookie-urile

Vânzări

0374 012 345

2 MINUTE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Filtrează
Ordonează

Fierastraie de gradina Unior

1 produse
1 produs
Ordonează
Șterge toate
1 produs
Ordonează

Ca să alegi cele mai bune fierăstraie de grădină manuale pentru lucrările tale, îți recomandăm să ții cont de model, de numărul dinților, de portabilitate și de ușurința utilizării. 

Fierăstraie grădină pentru diverse lucrări

Există mai multe tipuri de fierăstraie de grădină manuale: 

  • cu cadru metalic: permit schimbarea pânzei după uzare;
  • model „coadă de vulpe”: lama se îngustează spre vârf;
  • retractabile;
  • pliabile.

Pentru a alege corect un fierăstrău de grădină în funcție de necesitățile tale, iată câteva recomandări.

  • Pentru tăierea tufelor și a florilor, îți recomandăm să optezi pentru un fierăstrău de grădină de dimensiuni mici, echipat cu dinți fini. Acesta îți va permite să obții tăieturi precise și detaliate în plantele delicate. 
  • În cazul lucrărilor care implică tăierea lemnului verde, este indicat să alegi un fierăstrău cu dinți dubli, care este conceput pentru a tăia eficient în ambele sensuri de mișcare. Această caracteristică îți va asigura o eficiență sporită în timpul tăierii.
  • Dacă ai de-a face cu crengi greu accesibile, te sfătuim să optezi pentru un fierăstrău de dimensiuni mici, cu o lamă de aproximativ 30 cm. Este important să verifici dacă produsul ales are mânerul gol, astfel încât să poți monta fierăstrăul pe o prăjină sau un baston pentru a ajunge la crengile mai îndepărtate. 
  • De asemenea, poți lua în considerare fierăstraiele echipate cu un cârlig în vârful lamei, care îți vor permite să agăți crengile tăiate, ușurând procesul de curățare și colectare a materialului tăiat. 
  • Un fierăstrău retractabil sau pliabil este o alegere potrivită pentru grădinarii care doresc o unealtă ușor de transportat și depozitat. Acestea devin compacte prin retragerea lamei în mâner sau prin pliere. Sunt echipate cu un mecanism de blocare ce asigură utilizarea în siguranță a uneltei. Lama poate fi fixată în poziție atunci când este în uz, eliminând riscul de închidere accidentală și oferind stabilitate în timpul tăierii. 
  • Acordă atenție și mânerului în alegerea uneltei potrivite: acesta trebuie să ofere o priză fermă în timpul lucrului, datorită striațiilor pentru prevenirea alunecării și a unei forme adecvate pentru o prindere sigură. 

Măsuri de siguranță în utilizarea unui fierăstrău de grădină

De fiecare dată când utilizezi unelte de grădină ascuțite, precum fierăstrăul de grădină, este esențial să verifici înainte dacă mecanismele de blocare funcționează corect. Păstrează lama ascuțită și curată pentru o tăiere eficientă și sigură. Păstrează o poziție stabilă și echilibrată în timpul utilizării fierăstrăului. Ține ferm unealta în mână, fii atent la direcția tăierii și evită presiunea excesivă sau mișcările bruște. 

După utilizare, depozitează fierăstrăul într-un loc sigur, care să nu fie la îndemâna copiilor.