Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Top 10 unelte de gradina pe care trebuie sa le ai

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 2 min

Indiferent de dimensiunea gradinii tale vei avea nevoie de cateva unelte de baza pentru organizarea si intretinerea acesteia. Cu scopul de a-ti usura munca, am creat o lista cu zece unelte si echipamente pe care trebuie sa le ai in gradina.

Cuprins

1. Lopata

Majoritatea activitatilor de gradinarit necesita organizarea si mutarea pamantului, asezarea compostului s.a.m.d. Toate acestea se realizeaza cu ajutorul lopetilor de diverse tipuri si dimensiuni. Fara indoiala, este imposibil de imaginat munca intr-o gradina fara o lopata.

2. Foarfeca de gradina

O alta unealta extrem de importanta in orice gradina este foarfeca pentru taiat. Aceasta este foarte utila in special primavara, atunci cand au loc cele mai multe lucrari de taiat, aranjat si organizat gradina.

3. Grebla

Grebla

Grebla este si ea de un real folos, indiferent de suprafata gradinii tale. Te va ajuta la diferite activitati, precum strangerea frunzelor uscate, uniformizarea mulciului sau indepartarea buruienilor.

4. Stropitoare

Stropitoarea este un ajutor de nadejde pentru gradini de orice dimensiuni. Chiar daca suprafetele mari necesita un sistem de irigare, atunci cand ai de stropit doar o mica parte din gradina este mai usor sa folosesti o stropitoare. In plus, cu o stropitoare poti uda doar in anumite zone si doza cu grija apa.

5. Furtun de stropit

Furtunul de stropit constituie o parte esentiala a procesului de irigatie. Asadar, el trebuie sa fie nelipsit intr-o gradina. In ziua de azi, poti gasi furtunuri moderne care automatizeaza procesul de stropire si distribuie apa foarte bine.

6. Pompa manuala pentru stropit

Stropitul pomilor fructiferi este o activitate des intalnita intr-o gradina. Pompa manuala pentru stropit usureaza aceasta munca si te ajuta sa economisesti timp si efort.

7. Motocoasa sau masina de tuns iarba

Masina de tuns iarba

Motocoasa, coasa electrica si masina de tuns iarba sunt foarte utile in orice gradina. Ele se folosesc la amenajarea si mentinerea gazonului. Este important sa stii ca masinile de acest fel pot fi manuale, electrice sau pe benzina. Daca ai sub 100 de metri de gazon, te vei putea descurca cu o masina manuala. Daca ai, insa, cateva sute sau chiar mii de metri de teren de tuns, alege o masina electrica sau pe benzina.

8. Motocultor

Motocultorul este ideal pentru gradinile generoase in care iti doresti sa cultivi multe fructe si legume. Aceasta unealta va usura procesul de cultivare, facand aceasta activitate rapida si placuta.

9. Roaba

Toaba cu flori

Roaba trebuie sa fie nelipsita din arsenalul oricarui gradinar. Cu ea poti transporta bulbi, arunca gunoi, frunze uscate etc. Prin urmare, roaba este indispensabila ori de cate ori ai de carat ceva greu sau voluminos.

10. Galeata

Nu exista gradina fara cel putin o galeata. Indiferent ca alegi o galeata din metal sau din plastic, aceasta iti va folosi la numeroase activitati zilnice, cum ar fi caratul pamantului, apei, sau nisipului.

De stiut

Iata cateva aspecte de care este bine sa tii cont atunci cand iti alegi uneltele pentru gradina:

  • Atunci cand cauti unelte si echipamente de mana, indreapta-ti atentia catre manerul acestora. Orice ustensila trebuie sa aiba un maner care asigura o manevrare sigura.
  • Materialul uneltelor trebuie sa fie de cea mai inalta calitate. Cu cat materialul este mai calitativ, cu atat munca in gradina va fi mai usoara. In plus, ustensilele de buna calitate vor putea fi folosite pentru o perioada indelungata de timp.
  • Uneltele trebuie sa fie depozitate pe tot parcursul anului, dar in special iarna, intr-un loc uscat, protejat de inghet si de praf.

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.

Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor, noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț de descărcare sau prin curieri oriunde, acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.
Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitor la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobilierul exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural, elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Daca daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, iti recomandam sa citesti acest articol pana la final. Mai jos, vei putea citi informatii esentiale privind: Importanta taierii vitei de vie; Notiunile teoretice de baza ale acestei lucrari; Principalele tipuri de taiere ale vitei de vie; Cea mai importanta taiere: taierea de rodire; Pregatirile pentru taierea vitei de vie; Cele mai importante reguli ale taierii vitei de vie.
Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, acest proces se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.