Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Categorii produse

Caramizi

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează Light Truck

Caramizi Helios

1 produse
Light Truck
1 produs
Ordonează Light Truck
Șterge toate
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
În stoc
4261 lei/buc.
1 produs
Ordonează Light Truck

La noi gasesti caramida de calitate, de la branduri mari: Porotherm, Brikston Soceram, Cemacom. Poti alege orice tip de caramida in functie de proiect. Iti oferim consiliere telefonica pentru siguranta alegerilor si livrare direct pe santier cu transport specializat si descarcare mecanizata.

Caramida se foloseste in functie de tipul de zidarie. Astfel, peretii se clasifica in functie de incarcarea pe care o preiau in:

  • Pereti structurali (portanti) - au grosimi mari, cel putin 25 cm si rolul de sustinere a greutatii constructiei;
  • Pereti nestructurali (de compartimentare) - au grosimi mai mici, de pana la 20 cm si nu fac parte din structura principala a constructiei; 
  • Pereti de umplutura la constructiile din cadre - au inclusiv rol de rezistenta;

Asadar, dimensiunile pentru caramizi se vor alege potrivit grosimii zidurilor, cu atentie acordata pentru latimea blocului ceramic.

Tipuri de caramida

Caramida plina:

Caramida cu goluri:

  • exista diferite modele, golurile pot fi dispuse vertical sau orizontal
  • are proprietati termoizolante si fonoizolatoare

Pretul pentru caramida este dat de totalul bucatilor dintr-un palet si daca iti pui intrebari cu privire la costul rezultat pentru constructia ta, tine cont ca iti punem la dispozitie consiliere specializata. Despre tipul de caramizi de constructii, cantitatea necesara, despre caramida si pretul pe palet poti discuta cu echipa de specialisti a magazinului nostru. Iti oferim:

  • produse de la producatori de renume
  • preturi la caramida foarte bune
  • consiliere telefonica
  • transport specializat 

Consulta ghidul pentru realizarea zidariei de caramida.

Caramida plina sau caramida cu goluri?

Alegerea intre caramida plina si caramida cu goluri depinde de mai multi factori, inclusiv de tipul constructiei, cerintele de izolare termica si fonica, costuri.

Caramida plina - avantaje

  1. Rezistenta structurala: caramida plina are o rezistenta mare la compresiune, ceea ce o face ideala pentru constructii care necesita o structura robusta si durabila. Este potrivita pentru zidarie portanta si structuri de sustinere.

  2. Durabilitate: este foarte rezistenta la conditii meteorologice extreme, foc si uzura. De asemenea, se comporta foarte bine la umezeala sau atacuri chimice.

  3. Protectie termica: datorita masei sale mari, caramida plina ofera o buna izolatie termica, contribuind la mentinerea unei temperaturi interioare constante si la reducerea costurilor de incalzire si racire.

  4. Izolatie fonica: caramida plina are excelente proprietati de izolare fonica, ajuta la reducerea transferului de zgomot intre camere si din exterior.

Caramida cu goluri - avantaje

  1. Eficienta termica: caramida cu goluri are o performanta termica superioara datorita aerului prins in goluri, care actioneaza ca un izolator termic natural. Aerul din goluri reduce transferul de caldura, imbunatatind astfel izolarea termica a zidurilor construite cu acest tip de caramida.

  2. Costuri reduse: caramida cu goluri este de obicei mai usoara decat caramida plina, ceea ce inseamna costuri de transport si manipulare mai mici. De asemenea, poate fi redus timpul de constructie si costul muncii cu manopera.

  3. Reducerea greutatii: fiind mai usoara, caramida cu goluri pune mai putina presiune pe fundatie si structura de rezistenta, ceea ce conduce la constructii mai rapide si mai economice.

  4. Flexibilitatea proiectarii: golurile din caramida permit integrarea unor functii suplimentare, cum ar fi canale pentru cabluri electrice sau conducte, fara a fi nevoie sa adaugi elemente suplimentare in structura constructiei.

Analizeaza nevoile specifice ale proiectului tau si alege in cunostinta de cauza. Iti recomandam sa citesti si articolul: 7 sfaturi ca sa alegi corect caramida

Întrebări frecvente