Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Categorii produse

Aparate de sudura

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează Light Truck
Light Times
Filtrează
Brand
Regular Search Icon Light Times
Regular Search Icon Light Times

Echipamente pentru sudura Hyundai, Monolith

10 produse
Light Truck
10 produse
Ordonează Light Truck
Șterge toate
Regular Home Alt
În stoc
Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon
Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon
(1)
3259 lei/cut.
Regular Home Alt
Stoc epuizat
Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon
Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon
(2)
3995 lei/cut.
10 produse
Ordonează Light Truck

Un aparat de sudura este un instrument folosit pentru a uni doua sau mai multe piese matalice prin topire si solidificare. Scopul principal al utilizarii unui astfel de aparat, este de a crea o legatura permanenta intre piesele de metal, suficient de puternica pentru a rezista diferitelor forte mecanice.

Tipuri de aparate de sudura:

Exista mai multe tipuri de aparate de sudura, cele mai comune fiind aparatele de sudura cu arc electric, cele cu gaz protector (MIG/MAG) si cele cu sursa de curent continuu (TIG). Alegerea aparatului potrivit depinde de proiectul si nevoile utilizatorului.

Procesul de sudura implica mai multi pasi, de la pregatirea pieselor si a materialului de adaos, pana la aplicarea curentului si racirea sudurii. Iti recomandam sa citesti articolul de blog, Cum se sudeaza in mod corect si care sunt regulile de baza? Sfaturi utile pentru siguranta.

Cum alegi aparatul de sudura?

Tipul aparatului de sudura este un criteriu important de alegere, deoarece fiecare model are avantaje si dezavantaje specifice, in functie de materialele si grosimile care se sudeaza. De exemplu, aparatele cu arc electric (MMA) sunt potrivite pentru sudarea otelului, a fierului si a aliajelor de nichel, dar nu sunt recomandate pentru sudarea aluminiului sau a altor metale mai subtiri.

Aparatele de sudura cu gaz protector (MIG/MAG) sunt ideale pentru sudarea metalului galvanizat, dar nu sunt recomandate pentru sudarea aluminiului sau a altor metale mai subtiri. Aparatele de sudura cu electrozi inveliti in flux (TIG) sunt potrivite pentru sudarea aluminiului, magneziului si a altor metale sensibile la caldura, dar sunt mai scumpe si mai dificil de utilizat.

Puterea si tensiunea de alimentare sunt alte aspecte importante de luat in considerare, deoarece aceste caracteristici vor influenta capacitatea de sudura si eficienta energetica a echipamentului de sudura. Un aparat de sudura profesional are putere mai mare si poate sa sudeze materiale mai groase, dar va consuma si mai multa energie.

Aparatele de sudura sunt foarte utile si in proiectele casnice sau de tip hobby, precum realizarea de mobilier metalic, gratare, biciclete sau alte obiecte de uz personal. In astfel de situatii se pot folosi aparate de sudura mai mici, cum ar fi un aparat de sudura invertor. Proiectele tale creative, precum constructia de suporturi pentru plante sau reparatia unui gard metalic vor fi duse cu succes la bun sfarsit. Tot un invertor de sudura este recomandat si daca te afli in cautarea unui aparat de sudura ieftin.

Controlul si reglajul parametrilor sunt, de asemenea, importante pentru a obtine rezultate optime in functie de cerintele specifice ale fiecarui proiect. Aparatele de sudura cu reglaj digital al curentului si tensiunii sunt mai precise si mai usor de folosit decat cele cu reglaj manual.

Ca sa te poti apuca de lucru, aparatul de sudura are nevoie de accesorii si consumabile. Pe site-ul nostru gasesti electrozi, sarma si accesorii, ca sa realizezi proiectul pe care ti l-ai propus.

Masuri de siguranta:

  • cand lucrezi cu un aparat de sudura ai nevoie de echipament de protectie: manusi de protectie, masca de sudura, haine ignifuge si incaltaminte de protectie;
  • ventilatia si iluminarea corespunzatoare sunt esentiale pentru a preveni acumularea de gaze periculoase si pentru a evita riscul de accidente cauzate de vizibilitate redusa;
  • manipularea corecta a aparatului de sudura este esentiala pentru a evita accidentele; acest lucru inseamna luarea de masuri de siguranta in timpul utilizarii, transportului si depozitarii aparatului de sudura; este necesar sa se cunoasca bine instructiunile producatorului si sa se respecte cu strictete toate normele de siguranta.

Comanzi online produsele de care ai nevoie, fie un invertor de sudura profesional sau un aparat de sudura la un pret accesibil, iar noi livram la usa casei tale. Daca ai intrebari, specialistii nostri iti stau la dispozitie cu sfaturi utile si raspunsuri la intrebarile tale, pentru ca tu sa faci cele mai bune alegeri.