Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum sa alegi cea mai buna motocoasa pentru gradina ta

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 18.03.2020 / Timp lectură: 4 min

Motocoasele sunt unelte indispensabile pentru mentinerea unui aspect ingrijit al intregii gradini, pentru ca pot suplini cu succes munca fizica de cosmetizare a unui astfel de spatiu, cu mai putin efort si intr-un timp mai scurt. Datorita formei lor specifice, motocoasele asigura un confort foarte bun in utilizare, reusind sa curete corespunzator un gazon, chiar si in cele mai greu accesibile zone ale acestuia. Motocoasele duc la bun sfarsit o gama variata de lucrari in gradina:

  • Taierea ierbii in functie de nivelul dorit;
  • Igienizarea gazonului si a altor spatii verzi;
  • Defrisarea arbustilor si a buruienilor.

Pentru a cumpara produsul potrivit acestor nevoi, trebuie sa stii care sunt cele mai importante criterii de alegere ale unei motocoase:

  • Criterii logisticice 
    • Dimensiunile gradinii;
    • Varietatea plantelor din acest spatiu;
  • Criterii tehnice
    • Modul de alimentare;
    • Usurinta cu care utilizezi motocoasa;
    • Puterea motorului;
    • Sistemul de taiere;
    • Sistemele de siguranta;
    • Latimea de taiere.

Afla mai multe despre toate aceste criterii, inainte de a cumpara cea mai buna motocoasa pentru gradina ta:

Cuprins

1. Care sunt dimensiunile gradinii tale?

Care sunt dimensiunile gradinii tale

Daca dispui de o gradina de mici dimensiuni, de pana in 100 mp, iti recomandam sa cumperi o motocoasa usor de manevrat, cu un motor cuprins intre 600 si 1000 W.

CEA MAI BUNA VARIANTA: pentru un spatiu restrans din jurul casei - motocoasa cu fir de nylon si motor de 800 W.

Pentru gradini mari mari (peste 200-300 mp), iti recomandam motocoasa ce dispune de cap metalic pentru taiere (lame sau cutit), pentru ca asigura o rezistenta mult mai mare (timp:spatiu).

CEA MAI BUNA VARIANTA:

(A) motocoasa pe benzina, cu un motor de minim 1400 W;

(B) motocoasa electrica (cap din lame), cu motor de putere mare.
Pentru gradini foarte mari (peste 600 mp), iti recomandam mai degraba o masina de tuns iarba, deoarece: 

  • Ofera mai mult confort, in cazul gradinilor de suprafete mari;
  • Timpul de utilizare este mult mai mic, in comparatie cu utilizarea unei motocoase, pe aceeasi suprafata (in cazul gradinilor mai mari de 600 mp).

 

2. Ce plante cresc in gradina ta?

Ce plante cresc in gradina ta

Daca tii cont de plantele pe care le ai in gradina, cea mai buna motocoasa este cea careia ii poti regla:

  • Unghiul de taiere - pentru plante de forme si dimensiuni diferite;
  • Sistemul de taiere - in functie de tipul plantei (crengute, faneata, buruieni);

CEA MAI BUNA VARIANTA: o motocoasa cu sistem dublu de taiere si tija lunga sau reglabila pe inaltime. O poti astfel adapta in functie de activititatea pe care trebuie sa o duci la bun sfarsit: finisarea ierbii in zonele de trecere, taierea vegetatiei dure, patrunderea in zone greu accesibile.

 

3. Modul de alimentare

Modul de alimentare

Motocoasa electrica este silentioasa si mult mai usor de folosit decat motocoasa pe benzina. Pentru a functiona, nu are nevoie de ulei sau alt combustibil. Motocoasa electrica poate fi cu fir de alimentare sau cu acumulatori.

Daca iti cumperi o motocoasa electrica ce functioneaza pe baza de acumulatori, te bucuri de o mai mare libertate de miscare, insa un astfel de produs este mai scump decat unul incarcabil direct de la priza.  

Motocoasa pe benzina este mai greu de intretinut decat una electrica, pentru ca functioneaza pe baza de combustibil si ulei. Dar comparativ cu o motocoasa de umar electrica, cea cu benzina este mult mai puternica si iti garanteaza o libertate de miscare mult mai buna, pentru ca nu are nevoie de fir.

Este ideala pentru suprafetele mari, sau zonele cu vegetatie bogata.  

 

4. Usurinta cu care utilizezi motocoasa

Pentru a te bucura de confort si usurinta in utilizarea motocoasei, acest produs trebuie sa dispuna de:

  • tija reglabila pe inaltime;
  • greutate pe masura inaltimii si greutatii tale corporale;
  • fir de alimentare suficient de lung, in cazul in care optezi pentru o motocoasa electrica;
  • manere confortabile pentru un bun balans al corpului;
  • hamuri pentru umeri ce preiau din greutatea motocoasei;
  • unghi reglabil de taiere, pentru zone cu acces dificil.

5. Puterea motorului

Cu cat suprafata de lucru este mai mare, cu atat motocoasa trebuie sa fie mai puternica. Iata cum sa alegi produsul potrivit in functie de metrii patrati ai suprafetei:

  • Suprafata < 100 mp - motocoasa cu un motor de aproximativ 700 - 800 W
  • Suprafata > 100 mp - motocoasa cu un motor mai mare de 1000 W

O motocoasa foarte buna iti permite setarea puterii motorului, in functie de activitatea pe care o desfasori. Asadar, alegerea unui produs ce dispune de trepte de viteza constituie un avantaj.

Pentru motocoasele pe benzina, puterea motorului se masoara in CP (cai-putere). 1 CP este echivalent cu 735 W. Deci daca este revenim la corelatiile facute mai sus (suprafata:putere), putem spune ca pentru un teren mai mare de 400 mp, vei avea nevoie de o motocoasa pe benzina cu un motor de cel putin 2 CP.

6. Sistemul de taiere

Sistemul de taiere

Motocoasele pot dispune de 3 sisteme pentru taiere:

Sistem de taiere cu fir de nylon

Se recomanda utilizarea acestora in gradinile mici. Sunt ideale pentru finisarea gazonului in zonele in care se intersecteaza cu aleile sau cu gardul. Nu fac fata suprafetelor mari sau plantelor cu tulpini voluminoase.

Sistem de taiere cu lame sau cutite

Sunt mult mai puternice decat motocoasele cu fir de nylon si se descurca foarte bine pe suprafete mari de teren, sau acoperite cu arbusti si buruieni. In schimb, nu ofera insa aceleasi rezultate bune, atunci cand se finiseaza marginile gazonului.

Sistem dublu de taiere  

Acest sistem le imbina pe cele doua de mai sus, pe care le poti alterna in functie de nevoie. Deci daca vrei sa faci ajustari ale marginilor, pe o suprafata restransa de gazon, poti folosi sistemul de fir de nylon. Daca insa vrei sa acoperi apoi o suprafata mare de teren, atasezi cutitele metalice.

7. Sistemele de siguranta

Motocoasa pe care o cumperi trebuie sa dispuna de:

  • Protectie la butonul de pornire
  • Protectie la capul de taiere.

Nu uita sa porti intotdeauna manusi, casti impotriva zgomotului si ochelari de protectie! Lucreaza cu multa atentie si nu lasa la indemana copiilor aceasta unealta, pentru a evita astfel accidentarile nedorite!

8. Latimea de taiere

Latimea de taiere a motocoasei te poate ajuta sa termini mai repede treaba pe care o ai de facut in gradina. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat motocoasa va putea taia mai mult din suprafata de vegetatie. In functie de model si brand, motocoasele au latimea de taiere cuprinsa intre 25 si 30 de centimetri.

Latimea de taiere

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Iti doresti sa sudezi un gard metalic, sa realizezi obiecte de decor din fier forjat sau sa faci reparatii prin curte? Utilizarea unui aparat de sudura cu flacara necesita pregatire temeinica si indemanare, insa dupa ce vei exersa vei putea obtine rezultate durabile si estetice. Descopera in acest articol informatii de baza despre gazele de sudura si tehnicile utilizate.
Compresorul de aer este un utilaj multifunctional ce isi poate dovedi utilitatea intr-o gama variata de proiecte casnice, dar poate fi utilizat cu succes si in activitati specifice unui atelier de mecanica. Un compresor utilizat sporadic in regim DIY, poate sustine doar realizarea unor activitati cu un grad redus de dificultate,cu o serie de caracteristici tehnice precum: Putere a motorului mica - pana in 6 CP Greutate redusa si dimensiuni ergonomice Usor de transportat - compresoarele casnice dispun de maner si roti Usor de conectat cu alte scule ce functioneaza prin presiunea de aer: pistoale, capsatoare, ciocane pneumatice etc.
Polizorul unghiular este un instrument de nelipsit pentru orice iubitor de proiecte DIY si poate fi folosit intr-o varietate de aplicatii, pentru a taia, a slefui, a indeparta rugina sau chiar pentru a ascuti. Prin urmare, datorita diferitelor discuri care se ataseaza, polizorul unghiular (cunoscut sub numele de flex) are mai multe intrebuintari decat pare la prima vedere. Cu fir sau cu acumulator (pentru o buna libertate de miscare), polizorul unghiular poate avea puteri diferite ale motorului, pentru a indeplini sarcini cu dificultati variate, de la cele de tip hobby pana la cele profesionale. In cazul in care ti-a atras si tie atentia polizorul unghiular, ai vrea sa iti cumperi unul si te intrebi la ce se foloseste, iti dezvaluim in acest articol.
Proiectele de constructii, amenajari, ori simplele reparatii in gospodarie implica folosirea unei game variate de scule. Indiferent ca esti mester profesionist sau amator, urmatoarele 20 de scule nu trebuie sa lipseasca din trusa ta.