Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 37 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Lista esentiala a sculelor de constructii: 20 de scule si utilizarile lor

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 10.03.2021 / Timp lectură: 3 min

Proiectele de constructii, amenajari, ori simplele reparatii in gospodarie implica folosirea unei game variate de scule. Indiferent ca esti mester profesionist sau amator, urmatoarele 20 de scule nu trebuie sa lipseasca  din trusa ta.

Cuprins

Lista esentiala a sculelor de constructii

1. Ciocane pentru dulgherie

Ciocanele de acest tip au dubla intrebuintare. O parte a capului este plata, destinata lovirii, iar cealalta are o forma de gheara despicata si este conceputa pentru a indeparta cuiele fara a deteriora suprafata materialului suport.

Ciocan dulgher

2. Surubelnite

Surubelnitele se numara printre cele mai utilizate instrumente. Acestea sunt folosite pentru orice proiect, de la montarea unei piese de mobilier, la indepartarea capacelor intrerupatoarelor de lumina sau fixarea manerelor dulapurilor din bucatarie. Exista surubelnite de diferite dimensiuni si cu diverse forme. Este bine sa ai in trusa mai multe surubelnite, precum surubelnite PH (Philips - cu cap stelat), surubelnite drepte (cu cap plat), surubelnite PZ (Pozidriv - cu cap ascutit), surubelnite hexagonale (cu varf hexagonal) si surubelnite cu profil torx.

Surubelnita

3. Cutit utilitar (cutter)

Cutitele utilitare sunt indispensabile in orice gospodarie si atelier, deoarece intotdeauna vei avea ceva de taiat. Un astfel de cutit poate fi tinut impreuna cu celelalte scule, ori pus in buzunar, deoarece lama este protejata, asadar nu exista riscul de taiere.

Cutter

4. Fierastrau de mana

Un astfel de fierastrau de mana are multiple intrebuintari. Poate fi folosit la taierea lemnului, a tevilor din PVC, a tevilor din metal, a tuburilor din plastic, a conductelor s.a.m.d.

Fierastrau

5. Bormasina cu acumulator (fara fir)

O bormasina fara fir este utilizata pentru gaurirea mai multor tipuri de materiale, dar si pentru asamblarea diferitelor piese sau obiecte cu ajutorul cuielor. Functionand pe baza de acumulator, poate fi folosita oriunde, inclusiv in locuri fara o sursa apropiata de curent electric.

Bormasina cu acumulator

6. Bormasina cu fir

Bormasina cu fir trebuie conectata la o priza, insa avand o sursa constanta de curent electric, aceasta are mai multa putere decat modelele cu acumulator.

Bormasina cu fir

7. Prelungitor

De multe ori vei avea nevoie de o prelungire a cablului unui instrument, ori de mai multe prize decat cele din perete. Un prelungitor te va ajuta in astfel de situatii.

Prelungitor

8. Ranga

Rangile sunt folosite pentru a desface pavajele si pe post de parghii pentru miscarea obiectelor grele.

Ranga

9. Nivela cu laser

O nivela cu laser te ajuta sa stii cat de departe este un anumit obiect. Masoara distanta dintre tine si diferite obiecte, fiind destinata trasarii si verificarii liniilor dispuse in plan orizontal si vertical.

Nivela cu laser

10. Cleste combinat

Clestele combinat este prevazut cu niste zimti conceputi pentru apucarea obiectelor, dar si cu o lama pentru taierea cablurilor, a sarmelor si a altor fire.

Cleste combinat

11. Masina de slefuit

Asa cum sugereaza si denumirea, acest instrument serveste la slefuirea diferitelor suprafete. Este prevazut cu niste cleme speciale de care se prinde hartia sau panza abraziva (smirghelul).

Maisna de slefuit

12. Pistol de lipit

Pistoalele de lipit se folosesc la lipirea pieselor sau obiectelor. Acestea te scutesc de efort fizic si te ajuta sa economisesti timp. Prin simpla apasare a unui buton, adezivul incalzit va iesi prin orificiul duzei fierbinti.

Pistol de lipit

13. Masina de insurubat cu impact

Aceasta este asemanatoare bormasinii, insa difera prin faptul ca permite desurubarea si strangerea suruburilor.

Masina de insurubat

14. Cheie reglabila

Cheile reglabile se ajusteaza in functie de dimensiunea obiectului pe care trebuie sa il strangi sau sa il desfaci.

Cheie reglabila

15. Dalti pentru lemn

Daltile sunt folosite pentru a taia (sculpta) lemnul. De asemenea, sunt utilizate pentru curatarea rosturilor si taieturilor de fierastrau.

Dalta lemn

16. Polizor unghiular

Polizoarele unghiulare sunt folosite pentru a indeparta orice exces de material de pe suprafetele din metal.

Polizor unghiular

17. Menghina

O menghina are doua falci paralele, una mobila si una imobila, folosita la prinderea unor piese ce urmeaza sa fie prelucrate.

Menghina

18. Cleme de prindere

Sunt utilizate pentru a tine obiecte de mari dimensiuni intr-o anumita pozitie pana se usuca adezivul.

Clema de prindere

19. Tester tensiune

Testerele de tensiune sunt folosite la verificarea cablurilor si a prizelor, pentru a afla daca sunt alimentate cu electricitate.

Tester tensiune

20. Matura

Nu exista proiect de constructii, renovari, ori reparatii care sa nu lase in urma reziduuri de materiale. O matura este foarte utila pentru a curata spatiul de lucru.

Matura

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Slefuitorul este o unealta electrica cu aplicatii atat in proiectele personale pe care le desfasori in garaj, casa si gradina, cat si in proiecte complexe de constructii, renovari si amenajari. Cu ajutorul unui slefuitor, se pot executa finisaje de precizie ale diferitelor suprafete, indiferent de materialul din care sunt realizate: lemn, rigips, metal si chiar beton. Alegand corect slefuitorul, poti obtine rezultatele dorite, economisind totodata timp si energie. Asadar, iata care sunt principalele criterii pentru alegerea unui slefuitor de calitate!
Iti doresti sa sudezi un gard metalic, sa realizezi obiecte de decor din fier forjat sau sa faci reparatii prin curte? Utilizarea unui aparat de sudura cu flacara necesita pregatire temeinica si indemanare, insa dupa ce vei exersa vei putea obtine rezultate durabile si estetice. Descopera in acest articol informatii de baza despre gazele de sudura si tehnicile utilizate.
Compresorul de aer este un utilaj multifunctional ce isi poate dovedi utilitatea intr-o gama variata de proiecte casnice, dar poate fi utilizat cu succes si in activitati specifice unui atelier de mecanica. Un compresor utilizat sporadic in regim DIY, poate sustine doar realizarea unor activitati cu un grad redus de dificultate,cu o serie de caracteristici tehnice precum: Putere a motorului mica - pana in 6 CP Greutate redusa si dimensiuni ergonomice Usor de transportat - compresoarele casnice dispun de maner si roti Usor de conectat cu alte scule ce functioneaza prin presiunea de aer: pistoale, capsatoare, ciocane pneumatice etc.
Polizorul unghiular este un instrument de nelipsit pentru orice iubitor de proiecte DIY si poate fi folosit intr-o varietate de aplicatii, pentru a taia, a slefui, a indeparta rugina sau chiar pentru a ascuti. Prin urmare, datorita diferitelor discuri care se ataseaza, polizorul unghiular (cunoscut sub numele de flex) are mai multe intrebuintari decat pare la prima vedere. Cu fir sau cu acumulator (pentru o buna libertate de miscare), polizorul unghiular poate avea puteri diferite ale motorului, pentru a indeplini sarcini cu dificultati variate, de la cele de tip hobby pana la cele profesionale. In cazul in care ti-a atras si tie atentia polizorul unghiular, ai vrea sa iti cumperi unul si te intrebi la ce se foloseste, iti dezvaluim in acest articol.