Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 33 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Compresorul de aer si modurile in care il poti folosi acasa

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 2 min

Compresorul de aer este un utilaj multifunctional ce isi poate dovedi utilitatea intr-o gama variata de proiecte casnice, dar poate fi utilizat cu succes si in activitati specifice unui atelier de mecanica. Un compresor utilizat sporadic in regim DIY,  poate sustine doar realizarea unor activitati cu un grad redus de dificultate,cu o serie de caracteristici tehnice precum: Putere a motorului mica - pana in 6 CP Greutate redusa si dimensiuni ergonomice Usor de transportat - compresoarele casnice dispun de maner si roti Usor de conectat cu alte scule ce functioneaza prin presiunea de aer: pistoale, capsatoare, ciocane pneumatice etc.

Cuprins

Cum se poate utiliza un compresor de aer in gospodarie?

Cum se poate utiliza un compresor de aer in gospodarie?

Iata 7 exemple de activitati casnice in care utilizarea unui compresor imbunatateste atat procesul de lucru, cat si timpul necesar pentru a duce treaba la bun sfarsit:

Activitati de tamplarie

Poti folosi un compresor de aer in combinatie cu diferite unelte pneumatice, pentru o serie de proiecte casnice de tamplarie. Atunci cand vrei sa repari o structura din lemn (mobilierul de gradina, gardul curtii, rafturi pentru jardierele de flori etc) cuiele pot fi batute mult mai rapid cu ajutorul unui capsator special pneumatic, conectat la compresor.

UNELTE COMPLEMENTARE: ciocanul pneumatic / capsatorul pneumatic.

 

2. Proiecte de reparatie si amenajare

In cazul proiectelor de amenajare interioara, uneltele cu acumulator - ferastrau, bormasina, polizor - pot fi inlocuite cu variantele lor pnemumatice, conectate la compresor, pentru:

  • Slefuirea si razuirea tencuielilor;
  • Spargerea peretilor;

In lipsa acumulatorului, acestea sunt mai usoare si mult mai simplu de manevrat.

UNELTE COMPLEMENTARE: ciocan pneumatic / fierastrau pneumatic / bormasina pneumatica / polizor pneumatic

3. Curatarea anumitor suprafete

Pentru a indeparta rapid murdaria, praful sau resturile vegetale, poti folosi compresorul de aer, contectat in acest caz la un pistol pentru curatare. Poti astfel curata:

  • Frunzele cazute din gradinta;
  • Rumegusul dupa ce ai taiat lemne;
  • Praful din zone inguste ale caroseriei
  • Noroiul de pe terasa.

UNELTE COMPLEMENTARE: pistolul pentru curatare cu aer.

4. Reconditionarea mobilierului

Cum se poate utiliza un compresor de aer in gospodarie?

Daca vrei sa faci mici ajustari / reparatii la unele piese de mobilier din casa, poti folosi compresorul de aer impreuna cu pistolul de vopsit pneumatic. In acest caz, activitatile pe care le poti realiza sunt urmatoarele:  

  • Vopsirea dulapurilor / meselor / scaunelor
  • Aplicarea de lac incolor peste lambriurile si pardoseala din lemn masiv.

Un pistol de capsat pneumatic, pe care sa il conectezi la compresorul de aer, iti permite:

  • Retapitarea canapelelor / fotoliilor / scaunelor.

UNELTE COMPLEMENTARE: pistolul de vopsit cu aer comprimat / pistolul de capsat pneumatic.

5. Mici reparatii ale masinii

Cum se poate utiliza un compresor de aer in gospodarie?

Se poate folosi compresorul de aer (in asociere cu un antrenor pneumatic) in cazul unor reparatii minore de sub capota autoturismului tau. :

  • Montarea sau demontarea unor suruburi;
  • Inlocuirea unor consumabile;

Tot in tandem cu un compresor de aer se poate utiliza si biaxul pneumatic. Activitatile pe care le poti duce la bun sfarsit in acest caz sunt:

  • Indepartarea ruginei;
  • Curatarea rulmentilor si a valvelor.

UNELTE COMPLEMENTARE: antrenorul pneumatic / biaxul pneumatic.

6. Umflarea obiectelor gonflabile

Cum se poate utiliza un compresor de aer in gospodarie?

In afara de anvelope, mai poti umfla cu ajutorul compresorului de aer o serie de obiecte din casa precum:

  • Paturi sau saltele gonflabile;
  • Mingea de botbal
  • Jucariile gonflabile ale celor mici
  • Piscine gonflabile.

7. Vopsit

Cum se poate utiliza un compresor de aer in gospodarie?

Compresorul de aer poate fi utilizat alaturi de pistolul pentru vopsit cu aer comprimat, pentru aplicarea uniforma a vopselei pe diferite suprafete, intr-un timp mult mai scurt.

Iata cateva obiecte din casa si gradina pe care le poti vopsi cu ajutorul compresorului de aer:

  • Dusumele din lemn;
  • Gardul din gradina;
  • Usile interioare;
  • Podul casei;
  • Rafturile din atelier.

UNELTE COMPLEMENTARE: pistolul pentru vopsit cu aer comprimat.

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.

Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor, noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț de descărcare sau prin curieri oriunde, acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Slefuitorul este o unealta electrica cu aplicatii atat in proiectele personale pe care le desfasori in garaj, casa si gradina, cat si in proiecte complexe de constructii, renovari si amenajari. Cu ajutorul unui slefuitor, se pot executa finisaje de precizie ale diferitelor suprafete, indiferent de materialul din care sunt realizate: lemn, rigips, metal si chiar beton. Alegand corect slefuitorul, poti obtine rezultatele dorite, economisind totodata timp si energie. Asadar, iata care sunt principalele criterii pentru alegerea unui slefuitor de calitate!
Iti doresti sa sudezi un gard metalic, sa realizezi obiecte de decor din fier forjat sau sa faci reparatii prin curte? Utilizarea unui aparat de sudura cu flacara necesita pregatire temeinica si indemanare, insa dupa ce vei exersa vei putea obtine rezultate durabile si estetice. Descopera in acest articol informatii de baza despre gazele de sudura si tehnicile utilizate.
Polizorul unghiular este un instrument de nelipsit pentru orice iubitor de proiecte DIY si poate fi folosit intr-o varietate de aplicatii, pentru a taia, a slefui, a indeparta rugina sau chiar pentru a ascuti. Prin urmare, datorita diferitelor discuri care se ataseaza, polizorul unghiular (cunoscut sub numele de flex) are mai multe intrebuintari decat pare la prima vedere. Cu fir sau cu acumulator (pentru o buna libertate de miscare), polizorul unghiular poate avea puteri diferite ale motorului, pentru a indeplini sarcini cu dificultati variate, de la cele de tip hobby pana la cele profesionale. In cazul in care ti-a atras si tie atentia polizorul unghiular, ai vrea sa iti cumperi unul si te intrebi la ce se foloseste, iti dezvaluim in acest articol.
Proiectele de constructii, amenajari, ori simplele reparatii in gospodarie implica folosirea unei game variate de scule. Indiferent ca esti mester profesionist sau amator, urmatoarele 20 de scule nu trebuie sa lipseasca din trusa ta.