Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 28 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă - Duminică 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate
Filtre
Regular filter Filtrează
Custom Question Circle
Ordonează

Faianta de baie si bucatarie

1 produse
Custom Question Circle
1 produs
Custom Question Circle
Ordonează
Șterge toate
1 produs
Custom Question Circle
Ordonează

Faianta se monteaza in interior, vertical, pe peretii baii, bucatariei, holului, terasei acoperite, balconului inchis, camerei tehnice sau anexelor. Avantajul principal al acestora este diversitatea foarte mare de modele. Foloseste filtrele disponibile pentru aceasta pagina si gaseste mai usor produsele perfecte pentru proiectul tau de amenajare sau renovare!

Faianta rectificata vs. nerectificata

Placile de faianta si gresie baie/bucatarie pot fi rectificate sau nerectificate. Iata ce inseamna si care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip:

  • Faianta rectificata

Poate ai observat in descrierea produselor sau in fisa tehnica acest termen, insa stii exact ce inseamna? In fabrica, placile trec printr-un procedeu suplimentar de finisare (rectificare): marginile acestora sunt taiate in unghi de 90 de grade. Asta inseamna ca muchiile sunt perfect drepte si poti monta faianta cu un rost de dilatatie foarte mic. 

Mai mult, prin acest procedeu se asigura o dimensiune standard a placilor - aspect care contribuie la montajul cu rosturi „invizibile”, de 1-1,5 milimetri. Nu este recomandata placarea fara spatiu de dilatatie, deoarece exista un risc mai mare de fisurare si deteriorare a faiantei.

  • Faianta nerectificata

Faianta nerectificate nu trece prin procesul suplimentar de taiere, ceea ce se reflecta in pretul mai mic. Marginile neregulate si diferentele de pana la 1-2 milimetri dintre placi inseamna rosturi mai mari, de cel putin 2-3 milimetri. 

Modele faianta baie/bucatarie

Cum alegi aspectul potrivit, in functie de incapere si de stilul de amenajare? Descopera cateva sfaturi utile:

  • Faianta baie modele

Principalul element de care trebuie sa tii cont este armonizarea placilor de faianta cu cele de gresie. Spre exemplu, daca pardoseala este placata intr-o maniera simpla, pentru pereti poti alege o textura in relief. 

Pentru o baie de dimensiuni mici, iti recomandam faianta alba si lucioasa. Aceasta va reflecta lumina si va oferi impresia unui spatiu mai amplu. Daca amenajarea este una clasica si eleganta, alege modele care imita marmura.

Faianta gri sau care imita betonul este potrivita pentru baile moderne, la fel cum sunt si modelele multicolore, cu design abstract. Aspectul uni este indicat pentru amenajarile minimaliste. 

  • Faianta bucatarie modele

Cand alegi placile ceramice, tine cont de culorile mobilei, electrocasnicelor si ale pardoselii. De asemenea, ia in calcul ca modelele cu aspect lucios sunt mai usor de curatat si de intretinut. Poti opta pentru faianta alba la bucatarie de tip metro, placi mici si patrate sau dreptunghiulare, in format mediu sau mare.  

Vezi gama diversificata de produse de pe mathaus.ro si comanda online tot ce ai nevoie pentru proiectul tau!