Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 2 MINUTE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amenajare baie fara faianta: idei si sfaturi practice

Publicat: 23.06.2023 / Timp lectură: 3 min
Placile ceramice sunt in topul optiunilor pentru amenajarea bailor, insa ai si alte variante pentru finisajele peretilor, cum ar fi tapetul, vopseaua decorativa sau cea lavabila. Iata ce avantaje ofera o baie fara faianta si descopera idei creative pe care sa le iei in considerare cand planifici designul acestei camere.  

Cuprins

Reguli generale pentru amenajarea unei bai fara faianta

Daca vrei sa amenajezi sau sa renovezi o baie fara placi de faianta sau gresie pe pereti, tine cont de urmatoarele sfaturi generale:

  • foloseste produse rezistente la apa si umezeala - achizitioneaza vopsele anti-mucegai pentru baie sau alte tipuri de finisaje (lac sigilant) care sa protejeze peretii de stropii de apa, de aburi si de gradul de umezeala ridicat;
  • asigura ventilatia corespunzatoare - fie ca este naturala, fie ca este asigurata de un ventilator pentru baie standard sau cu intrerupator.

Citeste si: Amenajare baie mica: 60+ idei functionale si creative

Baie fara faianta: optiuni de amenajare

Cu ce poti inlocui faianta din baie? Ai mai multe optiuni dintre care o poti alege pe cea mai avantajoasa pentru tine: piatra naturala (marmura, ardezie flexibila s.a.), caramida decorativa, panouri de sticla, pereti acoperiti integral cu oglinzi, tapet, tencuiala sau vopsea cu efecte decorative, var lavabil etc. In continuare, afla mai multe despre ultimele 3 variante enumerate. 

Amenajare cu tapet

baie-cu-tapet

Tapetul si fototapetul reprezinta o modalitate spectaculoasa de a finisa peretii din baie fara faianta. Acestea pot avea model floral, vegetal, geometric si abstract, 3D si nu doar atat. Este potrivit si pentru amenajarile clasice sau rustice, si pentru cele moderne. Daca suprafata nu este perfect dreapta, iti recomandam produsele din vinil. Pentru zona cazii, a dusului sau a chiuvetei, foloseste un tapet special.

Amenajare cu tencuiala sau vopsea decorativa

Vopseaua si tencuiala decorativa pentru interior au atat un rol de protectie, cat si unul estetic. Astfel, peretii baii sunt protejati de apa si umiditate, in timp ce obtii un finisaj deosebit: aspect striat, zgariat, bob de orez, scoarta de copac, suprafata satinata, perlata metalizata etc. Paleta de culori este, de asemenea, una vasta. In acest fel, poti personaliza amenajarea si obtine efectele dorite! 

Amenajare cu vopsea lavabila

baie-vopsea-lavabila

Poti folosi fara probleme vopsea lavabila pentru baie in loc de faianta, atat timp cat alegi un produs rezistent in medii cu umiditate ridicata si un lac sigilant. Mai mult, pe mathaus.ro gasesti lavabile antibacteriene si antimucegai, care pot actiona preventiv sau pentru combaterea fungilor existenti. In functie de stilul de amenajare si de preferinte, poti alege intre zugraveala alba sau colorata. 

Baie fara faianta: idei de amenajare

O baie fara gresie si faianta poate fi amenajata in orice stil preferi, de la clasic sau rustic la modern sau scandinav. Totodata, ai posibilitatea de a folosi mai multe tipuri de finisaje: tapet si vopsea lavabila/decorativa sau oglinzi; piatra naturala, caramida aparenta sau panouri din lemn si diferite culori pentru zugraveala etc. Iata 3 idei si fotografii din care sa te inspiri. 

Baie in stil clasic cu tapet si vopsea lavabila

baie-cu-tapet-si-vopsea-lavabila

Daca nu vrei sa renunti de tot la faianta, placheaza peretii cu placi ceramice pana la jumatate sau in zonele de la dus, cada si chiuveta. Pentru o amenajare in stil clasic, opteaza pentru tapet cu modele elegante si simetrice, iar pentru vopseaua lavabila alege culori deschise, pastelate. Completeaza decorul cu aplice cu abajur.

Baie eleganta cu piatra naturala si vopsea lavabila/decorativa

baie-piatra-vopsea-lavabila

O baie cu vopsea decorativa sau lavabila poate arata elegant, daca adaugi pardoseala din marmura sau dintr-un alt tip de piatra naturala, mobilier din lemn masiv sau din MDF, o cabina de dus cu pereti din sticla si/sau o cada freestanding. Simetria si culorile deschise dau o nota de rafinament incaperii. 

Baie moderna cu pardoseala din LVT si pereti zugraviti in culori diferite

baie-zugraveala

Daca vrei sa folosesti vopsea pentru baie in loc de faianta, indrazneste sa realizezi o amenajare atipica si creativa. Alege 2 nuante complementare pentru zugraveala sau un perete-accent si o culoare neutra. O alternativa excelenta pentru placarea pardoselii cu gresie sau piatra naturala sunt placile LVT, deoarece majoritatea produselor sunt rezistente la apa si umezeala. 

Iti recomandam si: Solutii de amenajare pentru bai moderne

Avantajele amenajarii unei bai fara faianta

Baile cu vopsea cu efecte decorative, lavabila, tencuiala decorativa sau tapet ofera mai multe avantaje:

  • atat tapetul, cat si vopseaua sau tencuiala se aplica mai usor decat placile de faianta, iar costul pentru manopera va fi mai mic;
  • greutatea finisajelor este redusa si nu incarca structura peretilor; reprezinta o optiune buna pentru baile cu gips carton;
  • tapetul, vopseaua si tencuiala decorativa pot fi montate cu mai multa usurinta decat placile ceramice intr-o baie amenajata la mansarda, cu tavan inclinat;
  • designul este diferit de cel al bailor traditionale si, in functie de viziunea ta, rezultatele pot fi cu adevarat impresionante.

Nu stii care sunt finisajele potrivite pentru o baie fara faianta? Consultantii MatHaus te pot ajuta sa alegi materiale rezistente la umiditate si sa plasezi comanda. Vezi gama de produse disponibila pe site-ul nostru si planifica o amenajare exact asa cum ai visat!

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.