Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Ghidul incepatorului: Cum inlocuiesti singur placile de faianta sparte

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 3 min
https://blog.mathaus.ro/wp-content/uploads/2020/09/shutterstock_357130055-800x534.png

O usa trantita puternic de peretele baii sau cateva corpuri de mobilier mutate cu neatentie dintr-un loc in altul, pot sparge cu usurinta placile de faianta. Daca vrei sa le schimbi rapid, iti explicam pas cu pas cum poti inlocui de unul singur aceste placi ceramice: Sumar: Gaseste cauza problemei Sparge placile de faianta deteriorate Indeparteaza placile de faianta sparte Curata suprafata din spatele faiantei scoase Aplica adeziv pentru montarea noilor placi Monteaza cu grija noile placi de faianta Aplica in final chit intre placile de faianta

Cuprins

Gaseste cauza problemei

Inainte de a incepe proiectul de inlocuire, identifica sursa care a dus la spargerea placii. Daca placile s-au spart accidental din cauza usii, poti rezolva situatia prin montarea unui opritor in dreptul usii.

In anumite situatii, poti fisura placa in timp ce muti diferite corpuri de mobilier voluminoase. La urmatoarea mutare pune o carpa groasa peste colturile mobilierului. Chiar daca dureaza mai mult, incearca sa demontezi mobilierul sau o parte pentru a evita astfel de intamplari.

 

Sparge placile de faianta deteriorate

Extrem de utile in acest punct al proiectului tau sunt o dalta si un ciocan, pentru a sparge resturile de placa deteriorata, lipite inca de perete. Lucreaza cu mare atentie, atunci cand spargi fragmentele inca lipite pe perete, pentru a nu avaria placile bune din jur. Aplica lovituri ferme de ciocan in dalta, pana cand resturile din acea placa de faianta incep sa se desprinda.

Indeparteaza placile de faianta sparte

Foloseste occhelari de protectie ca sa eviti riscul unei accidentari nedorite, atunci cand scoti fragmentele din placa de faianta sparta. Scoate cu grija fiecare fragment din placa ceramica respectiva, folosind aceeasi dalta si acelasi ciocan despre care vorbeam putin mai sus.  

Curata suprafata din spatele faiantei scoase

Dupa ce ai reusit sa scoti in intregime bucatile din placa de faianta, trebuie sa cureti cat mai bine suprafata ramasa acum descoperita. Pentru ca tot aici vei lipi noua placa de faianta, asigura-te ca acest spatiu este curatat de orice surplus de adeziv, apartinand vechilor placi ceramice. Poti folosi un ciocan si o spatula in acest pas al proiectului tau, pentru a nivela cat mai bine aceasta suprafata, astfel incat sa treci apoi mai departe, la aplicarea adezivului.

Aplica adeziv pentru montarea noilor placi

Foloseste o mistrie zimtata pentru a aplica adeziv special pe spatele noilor placi. Atentie: trebuie sa uniformizezi cantitatea aplicata de adeziv, pe intreaga suprafata de lucru. Daca ai pus prea mult, trebuie sa elimini excesul intr-o galeata pe care sa o tii mereu langa zona de lucru.

Monteaza cu grija noile placi de faianta

Dupa ce ai aplicat adeziv pe spatele noilor placi de faianta, trebuie acum sa o fixezi ferm pe perete. In prima faza, apasa cu fermitate placa pe perete, iar ulterior, poti folosi un ciocan de cauciuc, aplicand lovituri de o intensitate medie. Dupa ce noua placa s-a fixat pe perete, foloseste o nivela pentru ca a fi sigur ca nu exista diferente de nivel intre aceasta si restul placilor de faianta. Asteapta 24 de ore pentru ca adezivul sa lipeasca placa de perete, dupa care poti scoate distantierele, cu ajutorul unei surubelnite.

Aplica in final chit intre placile de faianta

Sterge cu o carpa umeda intreaga suprafata de lucru. Apoi, cu ajutorul unui aplicator din cauciuc, treci la aplicarea chitului intre noile placi de faianta. Acesta trebuie intins foarte bine si lasat sa se usuce complet. Dupa uscare, sterge din nou cu o carpa umeda placile de faianta proaspat montate.

Sa inlocuiesti singur placile de faianta sparte nu este chiar cel mai greu lucru din lume, atat timp cat ai la dispozitie un indrumar clar, pe pasi, precum si sculele potrivite pentru treaba ta. Chiar si cele mai bune placi ceramice pot suferi in timp deteriorari. Insa, asa cum ai putut vedea in randurile de mai sus, montarea unor placi de gresie si faianta noi reprezinta un proiect pe care il poti duce la bun sfarsit si singur, atat timp cat ai langa tine ustensilele si materialele potrivite. Verifica acum ofera noastra de solutii pentru schimbarea placilor ceramice, apoi comanda online toate produsele cu care poti duce la bun sfarsit un astfel de proiect!

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Cum montez plinta pentru parchetul laminat? Alegerea parchetului laminat pentru pardoseala casei este o solutie avantajoasa devenita tot mai populara. In afara de aspectul elegant si designul modern, este usor de intretinut, in plus are un pret accesibil. Daca si tu ai decis sa te bucuri in confortul casei tale de o podea acoperita cu parchet laminat, atunci stii ca trebuie sa ii finisezi aspectul cu ajutorul plintelor. Iti recomandam si articolul nostru de blog: Plinta parchet - Cum faci cea mai buna alegere? Pentru ca proiectele DIY sunt intotdeauna o provocare pentru tine, afla in continuare cum sa-ti montezi singur plinta pentru parchetul laminat.
Fie ca te-ai hotarat sa iti montezi singur gresia si faianta, fie ca o va face un mester, achizitia materialelor reprezinta de foarte multe ori sarcina beneficiarului. Misiunea ta nu s-a incheiat odata cu alegerea placilor ceramice. Si pentru ca acest proiect de amenajare include in lista de cumparaturi si adezivul, apare inevitabil intrebarea pe care il alegi. Sacii cu adezivi pe care ii gasesti la raft, cel mai probabil te pun si mai mult in dificultate, insa nu trebuie sa iti faci griji. Cu putina indrumare, vei sti exact care este adezivul potrivit proiectului tau. In acest articol iti dezvaluim cum sa alegi adezivul pentru gresie si faianta, un material cu rol important, de care depinde rezultatul reusit al proiectului de amenajare cu placi ceramice.
In procesul de renovare a noii tale case sunt cateva etape principale asupra carora iti indrepti atentia in mod prioritar, ca de exemplu instalatia electrica sau zugravitul. Cu toate acestea, apare si intrebarea ce faci cu usile, daca le pastrezi sau iei altele noi. Tendinta este inlocuirea tuturor finisajelor vechi din apartamentul fostului proprietar cu ce este nou si modern pe piata. Insa, este bine sa se faca o analiza amanuntita. Daca locuinta beneficiaza de usi de interior din lemn masiv, acestea aduc considerabil un plus de autenticitate, plus economifa facuta. Chiar daca starea lor nu este multumitoare, dat fiind anii care au trecut peste ele, afla ca poti reconditiona singur usile din lemn. Daca te-ai gandit sa reprezinte chiar urmatorul tau proiect DIY, din acest articol vei afla tot ce te intereaseaza pentru a obtine rezultatele dorite.
Oglinda este un element nelipsit din baie si se alege la o dimensiune proportionala cu cea a chiuvetei. Dar mai poate fi prezenta in hol, living, dormitor, fie din dorinta de a face ca spatiul sa para mai incapator si luminos, fie ca vrei sa aduci un plus de farmec decorului si, bineinteles, ca sa te poti aranja de fiecare data cand pleci de acasa. Cu rol decorativ sau functional, daca ai de montat o oglinda in baie sau pe oricare altul dintre peretii casei tale, in acest articol iti vom dezvalui pasii pe care ii ai de urmat.