Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 41 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Tipuri de garduri: Ce alegi in functie de nevoile tale?

Actualizat: 13.08.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 5 min

Tipul de gard pe care-l alegi pentru imprejmuirea unei proprietati joaca un rol esential in delimitarea si infrumusetarea locului respectiv, insa cel mai important, asigura protectie si intimitate. In acest articol, iti prezentam principalele tipuri de gard, avantajele si dezavantajele acestora.

Cuprins

Tipuri de garduri: Ce optiuni ai?

Ti-am pregatit in acest articol o lista cu cele mai populare tipuri de garduri .

1. Garduri din lemn

gard din lemn​​​​​​​

Lemnul se numara printre cele mai populare materiale pentru constructia unui gard

Avantaje

●    Principalul avantaj este acela ca ofera un grad ridicat de intimitate, putand fi ales de cei ce vor sa se relaxeze in curte fara a fi vazuti de vecinii sau trecatorii curiosi. 
●    In plus, inaltimea scandurilor care compun gardul poate fi una care asigura protectie impotriva animalelor si a intrusilor.
●    Intretinut corect, construit cu accesorii de calitate si tratat cu solutii care previn deteriorarea, gardul din lemn poate dura cateva decenii bune.
●    La fel ca in cazul parchetului, calitatea gardului este strans legata de tipul de lemn pentru care optezi. Printre cele mai calitative alternative se numara bradul, pinul, molidul si cedrul.
●    Gardul din lemn creeaza un aspect cald si primitor, fara a fi o optiune costisitoare. ​​​​​​​

Dezavantaje

●    Tine totusi cont ca, pe masura ce inaltimea si lungimea gardului este mai mare, pretul acestuia va creste. 

sisteme de garduri​​​​​​​

2. Garduri din panouri metalice

gard din panouri metalice​​​​​​​

Gardul din panouri metalice este, de asemenea, unul dintre cele mai des intalnite tipuri de garduri. 

Avantaje

●    Proprietarii aleg un gard din panouri metalice deoarece este rezistent si se intretine usor, prin simpla spalare cu un furtun de apa. 
●    Mai mult, aspectul panourilor de gard se potriveste cu aproape orice stil arhitectural. 
●    Chiar si un mester amator, fara prea multa experienta, poate construi un astfel de gard. 

Dezavantaje

●    Un minus al gardului din metal este acela ca nu ofera un grad ridicat de intimitate.
 

3. Garduri din plasa de sarma

gard din plasa de sarma

Avantaje

●    Gardul din plasa de sarma este greu de taiat, gaurit sau rupt, ceea ce inseamna ca are o rezistenta ridicata. 
●    Plasa de sarma (plasa de gard impletita sau plasa sudata de gard) este o alegere buna pentru case, blocuri, cladiri comerciale, industriale, de birouri, scoli, spitale, terenuri de sport, piscine, autostrazi, cai ferate, ori pentru construirea unui gard in jurul gradinii. Plasa de sarma  mai poate fi utilizata si la constructia custilor si a tarcurilor pentru animale. Este disponibila intr-o variatate de dimensiuni si culori, cum este plasa de gard verde, gri sau neagra.
●    Plasa de sarma zincata este protejata impotriva coroziunii, avand o durata de viata de pana la 50 de ani. 
●    Gardul din sarma este la fel de usor de intretinut precum cel din metal. 
●    Are un pret accesibil.

Dezavantaje

●    Singurul dezavantaj al acestui tip de gard este lipsa intimitatii. Proprietarii ce isi doresc intimitate, pot “decora” gardul de plasa cu diferite plante agatatoare, cum este iedera.

4. Garduri din PVC

gard din PVC​​​​​​​

Acest tip de gard este potrivit pentru proprietarii ce dispun de un buget redus. Exista diferite dimensiuni si culori disponibile pe piata. 

Avantaje

●    Gardul din panouri PVC asigura intimitate, este foarte rezistent si poate dura ani intregi.
●    Gardul din PVC se numara printre tipurile de gard ieftine. 
●    Pentru un pret si mai mic, chiar si stalpii de sustinere pot fi facuti partial din PVC, inlocuind astfel lemnul si metalul.

Dezavantaje

●    Trebuie sa mentionam, insa, ca desi isi vor face treaba, stalpii din PVC nu vor fi la fel de stabili precum cei din lemn sau metal. 
sisteme de garduri​​​​​​​

5. Garduri din vinil

gard din vinil​​​​​​​

Gardurile din vinil au aparut initial cu scopul de a imita lemnul. Din cauza ca acest material este destul de lucios, aspectul unui gard din vinil nu este, insa, foarte asemanator cu cel al unui gard din lemn. 

Avantaje

●    Cu toate ca aspectul sau nu reuseste sa imite lemnul, un numar mare de proprietari opteaza pentru vinil datorita varietatii de culori si texturi disponibile a panourilor. 
●    Gardul din vinil asigura un grad ridicat de intimitate si se instaleaza usor pe terenuri drepte.
●    Rezistenta vinilului este mai ridicata decat cea a lemnului. 
●    Aceste garduri sunt simplu de intretinut, curatandu-se extrem de usor, cu un burete imbibat in apa si sapun. 
●    Nu se numara printre cele mai ieftine variante, insa pe termen lung, datorita rezistentei si a intretinerii minimale, reprezinta o optiune accesibila.

Dezavantaje

●    Poate fi dificil de construit in panta.

6. Garduri din fier forjat

gard din fier forjat​​​​​​​

Avantaje

●    Fierul forjat este un material deosebit de puternic, cu un aspect placut. 
●    Datorita modelelor deosebile pe care le pot avea, gardurile din fier forjat sunt recomandate in special celor ce isi doresc sa-si infrumuseteze proprietatea. 

Dezavantaje

●    Necesita o intretinere speciala. Daca vrei sa-i mentii frumusetea, trebuie sa vopsesti sau sa slefuiesti gardul la fiecare doi-trei ani. 
●    Fiind realizate pe comanda, gardurile din fier forjat nu sunt cea mai accesibila optiune din punct de vedere al pretului
 

7. Garduri din caramida

gard din caramida​​​​​​​

Avantaje

●    Gardul din caramida este durabil - intretinut corespunzator, acesta poate dura pana la 50 de ani. 
●    Daca structura este construita corect, gardul poate fi rezistent si in fata cutremurelor.
●    Datorita grosimii si a structurii compacte, gardul din caramida poate contribui la reducerea nivelului de zgomot venit din afara curtii (pietoni, automobile, trenuri etc).  
●    Ofertele si modelele de caramizi  pot fi de culori si forme diferite. Motiv pentru care ai la dispozitie numeroase optiuni de modele de garduri din caramida.
●    Materialele din care se realizeaza acest tip de gard sunt obtinute din materii prime naturale care pot fi reciclate.

Dezavantaje

●    Timpul de constructie este mai indelungat decat in cazul altor garduri.
●    Constructia si intretinerea gardului din caramida in comparatie cu alte materiale, are un cost mai ridicat, atat al mainii de lucru cat si al intretinerii pe o perioada lunga de timp.  
 

8. Garduri din beton

gard din beton​​​​​​​

Avantaje

●    Betonul este un material durabil, un astfel de gard putand sa aiba o durata de viata de pana la 60 de ani.
●    Este rezistent la apa, foc si conditii meteo extreme.
●    Este usor de intretinut.

Dezavantaje

●    Timpul de constructie este crescut in comparatie cu alte tipuri de garduri.
●    Constructia unui gard din betonul are un pret mai ridicat comparativ cu alte materiale. Pe langa beton vei avea nevoie si de placaj pentru cofrat, fier sau plasa sudata pentru structura si alte materiale pentru crearea cofrajului. 

sisteme de garduri​​​​​​​

9. Garduri din tabla

gard din tabla​​​​​​​

Avantaje

●    Tabla metalica este rezistenta la tractiune si compresiune.
●    Este usor de intretinut.

Dezavantaje

●    Pentru constructia unui gard din tabla este nevoie de turnarea unei centuri din beton, proces care poate intarzia constructia cu 2-3 zile. 

Ne dorim să îți fim mereu de ajutor, fie cu sfaturi utile așa cum ai găsit in articolul de mai sus sau cu materialele necesare proiectelor tale de construit, renovat sau amenajat. 

Cu MatHaus poți construi o casă de la fundație și până la acoperiș. Alegand produsele direct din magazinul nostru online, economisești timp pentru alte activități. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi adresa de livrare, să adaugi produsele în coș și de restul ne ocupăm noi.

Avem posibilitatea să îți livrăm orice tip de material oriunde in țară prin flota noastră de camioane sau prin intermediul curierilor parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, acest proces se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Daca daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, iti recomandam sa citesti acest articol pana la final. Mai jos, vei putea citi informatii esentiale privind: Importanta taierii vitei de vie; Notiunile teoretice de baza ale acestei lucrari; Principalele tipuri de taiere ale vitei de vie; Cea mai importanta taiere: taierea de rodire; Pregatirile pentru taierea vitei de vie; Cele mai importante reguli ale taierii vitei de vie.
Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.