Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 38 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Terase din lemn: modele si idei de amenajare

Publicat: 23.06.2023 / Timp lectură: 4 min
Visezi la o terasa din lemn eleganta si primitoare, unde sa te relaxezi si sa petreci timp pretios cu familia si prietenii? Iata care cele mai populare modele si idei de amenajare. Mai mult, descopera sfaturi pentru alegerea materialelor, mobilierului si obiectelor decorative.

Cuprins

Recomandari generale pentru terasele din lemn

Daca ai in plan sa construiesti o terasa din produse din lemn, am pregatit cateva recomandari generale pe care este bine sa le cunosti:

  • incepe prin proiectarea terasei si planificarea amenajarii - dimensiuni, forma, stil, nevoi si preferinte, autorizatie de constructie;
  • alege tipul de lemn potrivit pentru aplicatie - pardoseala (rezistenta la trafic), stalpi din lemn pentru terase (sustinere) s.a.;
  • nu neglija siguranta si accesibilitatea - daca este o terasa inalta, instaleaza scari stabile si o balustrada; de asemenea, pardoseala trebuie sa fie antiderapanta;
  • aplica lac sau bait pentru exterior si tratamente pentru lemn - acest material trebuie protejat de factorii de mediu si de daunatori, pentru a prelungi durata lui de utilizare; straturile de protectie necesita reaplicare odata la cativa ani. 

Modele de terase din lemn

Te-ai hotarat ca vrei o terasa din lemn pentru casa ta, dar nu stii ce model sa construiesti? Ne dorim ca propunerile noastre, insotite de fotografii sugestive, sa te ajute sa faci o alegere inspirata si potrivita pentru stilul locuintei tale.

Modele de terase din lemn rustice

terasa-lemn-rustica

Terasele rustice sunt recomandate pentru case din lemn, cabane sau locuinte cu un design traditional. Pot fi integrate materiale precum caramida si metalul, dar si obiecte vechi reconditionate: felinare, o bicicleta care sta abandonata de multi ani, o banca din fier forjat, ghivece ruginite si multe altele. Totodata, ai posibilitatea de a utiliza si a pune in valoare lemnul sculptat.

Modele de terase din lemn moderne

terasa-din-lemn-moderna

Pentru o terasa moderna poti folosi produse din lemn cu suprafata plana si o structura simpla. In acelasi timp, adauga mobilier si accesorii specifice stilului de amenajare: fotolii si canapea cu perne, perdele pentru exterior in culori deschise, ghirlande luminoase, panouri decorative etc.

Modele de terase simple din lemn

terasa-simpla-din-lemn

Daca stilul de amenajare exterioara este unul minimalist sau scandinav, iti recomandam terasele din lemn simple, fara acoperis sau cu parasolar. Alege lemnul cu suprafata neteda si mentine o paleta rastransa de culori. Pot fi adaugate cateva elemente decorative, cum ar fi pernele pentru fotoliile si canapeaua exterioare.

Modele de terase din lemn acoperite

tesara-acoperita-din-lemn

Exista mai multe tipuri de acoperisuri pentru terase: clasice, din tigla ceramica sau metalica, moderne, din policarbonat sau rulouri din fibra de sticla, ori construite integral din lemn. De asemenea, se pot adauga temporar parasolare, corturi sau pavilioane de gradina.

Modele de garduri din lemn pentru terase

gard-din-lemn-pentru-terasa

Daca iti doresti mai multa intimitate, terasa poate fi imprejmuita cu un gard sau cu panouri din lemn. Acestea te vor proteja atat de privirile curiosilor, cat si de vant. In plus, au un puternic rol decorativ si pot transforma radical designul amenajarii exterioare.

Vezi si: Terase inchise cu policarbonat: materiale necesare

Idei de amenajare pentru terasele din lemn

Dupa ce ai hotarat care sunt dimensiunile terasei, forma si stilul, daca va fi acoperita sau simpla, cu pereti din policarbonat, panouri din lemn decorative sau deschisa, este momentul sa treci la partea de amenajare. Posibilitatile sunt nenumarate, iar noi iti prezentam cateva idei in cele ce urmeaza.

Amenajare cu banci din lemn pentru terase

banca-din-lemn-pentru-terasa

Daca visezi sa admiri apusurile de pe terasa ta, sa bei cafeaua sau ceaiul in armonie dimineata ori pur si simplu sa te bucuri de soare, o banca este tot ce ai nevoie pentru amenajare. Poti alege un model simplu sau unul cu lada de depozitare. Avantajele lemnului sunt ca nu se supraincalzeste si nici nu tine rece precum metalul, astfel incat sa stai confortabil indiferent de anotimp.

Amenajarea unei zone de relaxare

terasa-lemn-zona-de-relaxare

Cand terasa este construita cu scopul de relaxare si de petrecere a timpului cu familia si prietenii, exista o multitudine de optiuni de amenajare: seturi de fotolii si canapele cu perne confortabile, leagane si balansoare, scaune suspendate tip ou, sezlonguri etc. 

Iata mai multe idei: Amenajarea terasei la casa: 10 idei, sfaturi si produse recomandate

Amenajarea unei zone de dining

terasa-lemn-dining

Sa iei masa in aer liber este o experienta nemaipomenita si, dupa amenajarea terasei cu zona de dining, poti face acest lucru in fiecare zi sau cat de des iti doresti. Daca spatiul exterior nu este in apropierea bucatariei, poti amplasa un dulap pentru exterior cu vesela, tacamuri, pahare, servetele si tot ce iti trebuie pentru un mic-dejun, un pranz sau o cina reusita.

Amenajarea terasei din lemn in trepte

amenajare-terasa-lemn-in-trepte

Daca te bucuri de un spatiu amplu si vrei sa delimitezi zona de relaxare de cea de dining, spre exemplu, sau terenul este in panta, poti recurce la acest truc: amenajarea terasei cu pardoseala din lemn in trepte. Designul va fi unul cel putin interesant.

Sfaturi pentru alegerea materialelor pentru amenajare

Este important sa alegi materiale rezistente la intemperii si factori de mediu pentru amenajarea terasei: lemn tratat corespunzator, vopsele pentru exterior s.a. De pilda, vezi comparatia dintre podeaua din lemn, lemn compozit si PVC: avantaje si dezavantaje pentru fiecare tip.

Sfaturi pentru alegerea mobilierului pentru terasele din lemn

alegere-mobilier-terasa-lemn

Pentru alegerea mobilierului de gradina potrivit pentru terasa din lemn, tine cont de functionalitate si confort. Acesta trebuie sa fie ideal pentru utilizarea in aer liber, rezistent la uzura si, desigur, suficient de confortabil si in acord cu stilul de amenajare. Opteaza pentru materiale precum: lemn tratat, metal, plastic sau ratan sintetic. 

Totodata, spatiul si dimensiunile terasei trebuie luate in considerare inainte de a alege mobilierul pentru exterior. Opteaza doar pentru strictul necesar si nu ingramadi cat mai multe piese. In plus, amplasarea acestora trebuie sa permita o trecere usoara dintr-un loc in altul.

Sfaturi pentru alegerea obiectelor decorative

Stilul de amenajare a terasei este cel mai important cand alegi decoratiunile pentru gradina, insa nu trebuie neglijata rezistenta acestora la intemperii, raze UV, variatii de temperatura, poluare si alti factori de mediu. Achizitioneaza obiecte decorative realizate special pentru utilizarea in exterior. 

Pentru o terasa in stil rustic, opteaza pentru decoratiuni din lemn sau fier forjat, in timp ce pentru un design modern iti recomandam obiectele decorative din sticla sau metal. Adauga corpuri de iluminat pentru exterior sau ghirlande luminoase, pentru a crea o atmosfera aparte. 

Transforma visul de a avea o terasa din lemn in realitate si comanda toate materialele de constructii, uneltele, piesele de mobilier si decoratiunile de care ai nevoie de pe mathaus.ro. Noi ne ocupam de transport. Daca ai intrebari, nu ezita sa contactezi unul dintre consultantii nostri!

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Un proiect amplu, cu maxim de beneficii, vopsirea casei tale ii va aduce acesteia un aspect nou. Asadar, schimbi complet modul in care arata casa, fara cheltuieli majore si intr-un timp relativ scurt. In plus, vopseaua protejeaza casa de razele soarelui, vant si ploaie. Vopseaua noua dureaza 15 ani, cu conditia sa fie aplicata in mod corespunzator, sa fie respectate conditiile de vreme si, foarte important, suprafata care urmeaza a fi acoperita sa fie atent pregatita. Esti curios sa afli care sunt pasii de urmat pentru vopsirea casei tale? Iti punem la dispozitie un ghid util.
Stii ca izolatia termica a casei nu reprezinta un moft, ci o necesitate. Cu siguranta iti doresti o temperatura confortabila atat in anotimpul rece, cat si vara, dar si facturi de intretinere mai mici. Alegerea tipului de termoizolatie pentru casa ta nu este o misiune usoara, dat fiind optiunile diverse de izolare. Chiar daca te-ai hotarat asupra materialului si anume, polistirenul, tot apare intrebarea cum il alegi. Polistirenul poate fi folosit atat pentru izolatia exterioara, cat si pentru cea interioara, este usor de manevrat si are un pret accesibil. Astfel, iti ramane doar sa afli cum il utilizezi in mod adecvat in functie de aplicatie. Pentru ca totul sa fie clar si simplu, iti vom dezvalui in acest articol cum alegi polistirenul in functie de cerintele proiectului tau de izolare.
Acoperisul are rolul de a proteja cladirea impotriva precipitatiilor, a vantului si a razelor ultraviolete. O alta functie a acestuia este de a impiedica pierderile termice. Singura conditie pentru ca acoperisul sa iti apere corespunzator locuinta este ca acesta sa fie izolat termic. Chiar si asa, indiferent daca este sau nu termoizolat, invelitoarea acoperisului se poate deteriora, ceea ce poate duce la scurgeri si infiltratii de apa catre structura. In timp, aceste infiltratii pot cauza deteriorarea totala a acoperisului. Afla din acest ghid care sunt problemele cauzate de scurgeri si infiltratii, ce alti factori mai pot contribui la deteriorarea acoperisului, cum determini zonele afectate si cum repari scurgerile din acoperis. Care sunt problemele cauzate de scurgeri si infiltratii? Ce alti factori mai pot afecta acoperisul? Cum determini zonele acoperisului prin care se produc scurgeri si infiltratii? Cum repari scurgerile din acoperis?
Daca ti-ai propus izolarea casei cu polistiren sau, mai mult decat atat, ai hotarat sa faci singur montajul, felicitari! Polistirenul este un material la un pret avantajos. In plus, renuntarea la specialisti pentru manopera poate insemna o economie considerabila la buget. Pentru montarea corecta a polistirenului extrudat sau expandat, iti oferim 7 sfaturi de la specialistii cu experienta.