Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Terase inchise cu policarbonat: Materiale necesare

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 07.06.2022 / Timp lectură: 4 min
Placile de policarbonat sunt utilizate atat pentru acoperirea terasei sau a verandei, cat si pentru inchiderea acestor anexe. Datorita costului optim si avantajelor oferite, reprezinta o alternativa buna pentru orice tip de spatiu vitrat. Iata cum alegi astfel de produse si ce alte materiale sunt necesare pentru inchiderea terasei. 

Cuprins

Cum alegi placile de policarbonat: Sfaturi practice

Policarbonatul este un material termoplastic rezistent si durabil, disponibil in mai multe culori si cu grade de opacitate diferite. Placile sunt usoare si flexibile, astfel incat montajul este facil. In functie de grosime si de numarul de pereti, pot oferi un nivel excelent de izolatie termica.

solar din policarbonat 

De asemenea, prezinta rezistenta impotriva radiatiilor UV, variatiilor mari de temperatura, intemperiilor, vanturilor puternice si fenomenelor meteo extreme. Un alt avantaj al acestui material este versatilitatea. Placile pot fi utilizate la acoperisul sau peretii teraselor, solar pentru legume sau sera, garduri, perete despartitor s.a. 

Afla mai multe: Ce este policarbonatul si cum il poti folosi in proiectul casei tale?
placi colorate de policarbonat​​​​​​​

Acorda atentie gradului de transmitere a luminii

Placile sunt disponibile intr-o varietate de culori, printre care maro, gri, albastru, verde, rosu si crem. In acelasi timp, pot fi transparente, cu un grad de transmitere a luminii ridicat, de peste 90%. Daca iti doresti mai multa intimitate, opteaza pentru policarbonat colorat si cu o opacitate mare. In schimb, daca vrei mai multa lumina naturala, alege placile transparente. 

strcutura acoperis policarbonat​​​​​​​

Foloseste placi mai groase pentru acoperisuri

In cazul peretilor, pot fi folosite placi de 4-6 milimetri sau chiar mai subtiri. Acestea au o rezistenta buna la impact. Pentru acoperis, insa, sunt recomandate placile de policarbonat celular, cu o grosime de cel putin 8-10 milimetri. Astfel, te asiguri ca structura poate suporta greutatea zapezii, spre exemplu, si ca nu apar fisuri, crapaturi sau rupturi.

Terasa poate fi acoperita si cu policarbonat compact, atat timp cat placa are o grosime suficient de mare. Mai mult, tine cont ca este necesara o panta cu un grad de inclinatie de cel putin 5 grade. In general, acoperisul pentru terasa din policarbonat este transparent, insa poti opta si pentru placi colorate. 

Iti recomandam si: Amenajarea terasei la casa: 10 idei, sfaturi si produse recomandate

Alege placi cu rezistenta buna la radiatiile UV

Policarbonatul fara strat protector este destinat aplicatiilor din spatii inchise: realizarea peretilor despartitori, paravanelor pentru dus, usilor glisante s.a. Daca vrei sa folosesti placile in exterior, achizitioneaza produse cu protectie UV. In timp, acestea nu devin mate, nu se ingalbenesc si nu isi schimba culoare. 

Monteaza placile de policarbonat cu stratul de protectie UV spre exterior, pentru a impiedica actiunea razelor solare sa deterioreze suprafetele. Mai mult, tine cont ca materialul este sensibil la substantele de curatare abrazive sau alcaline si la solventi. Evita folosirea produselor de ingrijire pe baza de clor, acetona, amoniac etc.

Daca alegi acoperirea terasei cu policarbonat, nu curata suprafata cu obiecte ascutite sau abrazive. De pilda, nu indeparta niciodata zapada cu o lopata. Foloseste o perie cu maner telescopic pentru gheata. In continuare, descopera materialele de care ai nevoie pentru inchiderea terasei cu policarbonat. 

Materiale necesare pentru o terasa inchisa cu policarbonat

Poti alege intre placi de policarbonat compacte, celulare sau profilate (ondulate), transparente sau opace, cu diferite grosimi si dimensiuni etc. Dupa ce te-ai hotarat care este cel mai bun produs pentru proiectul tau, iata ce alte tipuri de materiale iti sunt utile: accesorii din policarbonat, elemente de fixare si de inchidere, feronerie, scule si unelte.

Profile U sau H din policarbonat

Pentru etansarea celulelor placilor de policarbonat se folosesc profile de inchidere in forma de U. Astfel, interiorul placilor ramane curat, iar aspectul acesteia si al muchiilor ramane placut. Profilul in forma de H are rolul de a imbina muchiile placilor. De asemenea, se asigura etanseitatea si aspectul estetic al produselor din policarbonat. 

Citeste si: Podea terasa - Comparatie materiale: lemn, lemn compozit si PVC

acoperis terasa policarbonat​​​​​​​

Suruburi si garnituri

Placile de policarbonat pot fi prinse pe structura de rezistenta a terasei cu suruburi. Tine cont ca materialul se contracta din cauza variatilor de temperatura, astfel incat este necesar sa faci gauri cu un diametru mai mare decat cel al suruburilor. In caz contrar, fixarea acestora are de suferit in timp. Adauga garnituri si saibe, pentru a etansa gaurile.

Elemente de inchidere

Cand realizezi copertina terasei din policarbonat, iti pot fi utile elemente de inchidere precum coama, dolie pentru dirijarea apei fluviale, profil de inchidere la perete, bordura si opritor de zapada. In plus, daca placa are protectie UV pe o singura fata, aceasta trebuie montata spre exterior.  

Feronerie pentru usi si ferestre 

Inchiderea terasei se poate face integral cu policarbonat. Atat usile, cat si ferestrele pot fi realizate din acest material. Taie placile la dimensiunile potrivite si monteaza feroneria: balamale, broasca, maner, slideuri pentru usi si ferestre, opritor pentru usa etc. 

Te-ar putea interesa si: Mobilier patio - Ce este si cum il alegi

Scule si unelte 

Datorita greutatii reduse, placile de policarbonat sunt manevrate usor. De asemenea, prelucrarea acestora se face fara dificultate. Materialul poate fi taiat cu un fierastrau de mana sau cu unul electric, dar pe care sa il folosesti la o viteza mica. Temperaturile prea inalte si supraincalzirea aparatului pot deteriora policarbonatul.

Pentru realizarea gaurilor foloseste o bormasina, iar pentru strangerea suruburilor apeleaza la o masina de insurubat. Curatarea placilor se poate face cu ajutorul unui burete sau unei lavete si cu substante blande. Nu utiliza obiecte ascutite sau abrazive si produse de curatare puternice, pentru a nu deteriora placile. 

Daca te-ai decis sa inchizi terasa cu policarbonat, descopera pe mathaus.ro varietatea de materiale de constructii, scule, unelte, finisaje, mobilier si decoratiuni. De asemenea, placile de policarbonat sunt versitatile si pot fi folosite pentru numeroase aplicatii in casa sau in curte.  

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

In acest ghid iti prezentam o serie de recomandari utile pentru amenajarea terasei la casa in functie de dimensiunea si amplasarea ei, precum si de stilul de design interior. Iti explicam care sunt piesele de mobilier pe care trebuie sa le ai pe terasa si ce solutii de iluminare ai la dispozitie. De asemenea, ti-am pregatit 10 idei de amenajare a teraselor acoperite si neacoperite la curte.
Vrei sa amenajezi un loc special, unde îmbrățișezi apusul și saluți răsăritul? Flori, o măsuță elegantă și un baldachin? Le alegem împreună. Pentru ca multi dintre noi locuiesc la bloc, balconul tinde sa devina, din ce in ce mai des, o oaza de relaxare si de verdeata. Desi balconul este folosit de multe ori drept spatiu de depozitare, merita sa fie amenajat intr-un mod cat mai placut si dedicat momentelor in care ajungem tarziu acasa si tot ce vrem sa mai facem este sa ne bucuram de un ceai si de putina liniste. In acest material vei gasi optiuni de amenajare atat de ingenioase si de practice, incat iti vei scoate definitiv din minte imaginea unui balcon pe care nu-l folosesti decat pentru uscatul hainelor.
Constructia unei terase este ideala pentru confortul intregii familii. Fie ca este vorba de cina luata afara, de savurarea cafelei dimineata sau pur si simplu de o portie de relaxare pe sezlong intr-o zi insorita, te vei putea bucura de propriul petic de umbra la tine acasa. Daca te-ai decis unde va fi amplasata, ai hotarat dimensiunea ei, cel mai probabil iti pui intrebarea ce material sa alegi pentru podea. Trei cele mai populare materiale pentru terasa sunt: lemn tratat sub presiune, lemn compozit (amestec de fibre de lemn si plastic) sau terasa din material plastic si anume din policlorura de vinil (PVC). Pentru a face o alegere in cunostinta de cauza, mai jos iti sunt prezentate cele trei materiale.