Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down

Cu ocazia 1 Mai și a Sărbătorilor de Paște, programul magazinelor MatHaus și al depozitelor Arabesque este modificat. Vezi programul.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Parchetul cu V-Groove vs. parchetul fără V-Groove

Actualizat: 29.02.2024 / Publicat: 28.02.2024 / Timp lectură: 4 min

Înlocuirea pardoselii vechi va oferi un nou aspect locuinței tale. Alege parchetul pentru acoperirea podelelor și bucură-te de un spațiu modern, natural si primitor. Din acest articol vei afla ce reprezintă V-Groove în cazul parchetului, cum influențează acesta parchetul și care sunt diferențele dintre un parchet cu V-Groove și unul fără.

Cuprins

Ce reprezintă V-Groove

V-Groove se referă în terminologia comercială din limba engleză la canelură, teșitură sau șanfren. Acest termen se folosește la scară largă în construcții pentru a identifica o formă de îmbinare, crestătură sau operare care are ca rezultat un profil de secțiune transversală care seamănă cu un V.  

Ce este parchetul V-Groove?

parchet laminat gri

In cazul parchetului, cel cu V-groove va avea marginile plăcilor tăiate la unghi de 45 de grade iar la montare, prin alăturarea unei alte plăci, se va crea un mic șanț ce va demarca fiecare placă de parchet, evidențiind o aliniere perfectă a plăcilor și o senzație de spațiu mai mare. 
In construcția parchetului, V-Groove are rol doar estetic neinfluențând alte caracteristici ale acestuia. Tipurile de V-Groove utilizate sunt prezentate mai jos:

  • Plăcile de parchet 2 V au caneluri doar pe lungime;
  • Plăcile de parchet 4 V au caneluri atât pe lungime, cat și pe lățime;
  • Există un tip special de parchet laminat numit U-Groove - plăcile au design de piatră naturală, iar canelurile imită rosturile chituite.

Parchetul fără V-groove va avea marginile tăiate la unghi de aprox 90° iar după punerea în operă, aspectul final va fi unul unitar.
Află cum se montează parchetul: ghid pas cu pas pe ințelesul tuturor

Beneficiile parchetului V-Groove

parchet pentru birouri

Plăcile de parchet V-Groove pot face ca încăperea să pară mai spațioasă, datorita formei speciale a canelurilor. Sunt ușor de montat și se îmbină asemenea pieselor de puzzle. Iată mai multe despre beneficiile utilizării acestor produse în amenajare. 

Design atrăgător

Parchetul cu V-Groove are un aspect natural si primitor. Canelura in formă de V evidențiază fiecare placă și imită modul în care se îmbină scândurile din lemn masiv. Astfel, finisajul pare rustic, autentic si se obține un efect de podea din lemn de esență tare.  

Datorită designului concav al canelurilor, parchetul V-Groove pare ca a fost realizat manual dintr-un lemn de esență tare, însă, in realitate, a fost presat si tăiat de către o mașină.

Senzația tactilă

Plăcile V-Groove, deși oferă o experiență unică la atingere, dar pot avea muchii care ar putea să creeze un disconfort atunci când sunt atinse.

Schimbi pardoseala din bucătărie? Iată cum alegi parchetul potrivit!

Curățare ușoară

curatare parchet laminat

Cu toate ca praful se poate aduna in caneluri, parchetul V-Groove poate fi curățat ușor cu ajutorul unui aspirator cu perie moale sau speciala pentru pardoseli. Pentru spălare, folosește detergent pentru parchet laminat si un mop din microfibră, fără a utiliza apa in exces.

Procesul de curățare trebuie realizat cel puțin o dată pe săptămână, pentru a evita acumularea de mizerie in spatiile dintre placi.

Montaj facil

montaj parchet laminat

Parchetul cu V-Groove se montează similar parchetului fara V-Groove, conform indicațiilor producătorului de pe ambalaj si din fisa tehnica (temperatura interioara si umiditate relativa din încăpere, umiditatea stratului suport etc.). Îmbinarea se face prin introducerea federului in nutul primei placi la un unghi de 30 de grade, după care se apasă ușor pe placa. 

Preț convenabil

Costul diferă în funcție de calitatea materialului utilizat, de grosime, de clasa de trafic, de producător si de finisaj, dar nu este influențat de canelura V-groove. Tine cont că, indiferent de designul ales, parchetul va arata excelent în amenajarea locuinței tale pentru o perioadă îndelungată!

Ce este parchetul clasic?

montare parchet laminat v-groove

Parchetul laminat cu montaj clasic este, de asemenea, una dintre variantele populare pentru acoperirea pardoselilor din locuințe, datorita aspectului elegant si natural. Plăcile se îmbină perfect, fără caneluri vizibile, si se obține o podea neteda pe toată suprafața încăperii.
Mai mult, daca dorești un design rafinat si deosebit pentru încăperile casei tale, optează pentru plăcile din lemn masiv de esență tare sau cele cu montaj herringbone. Daca vrei sa montezi parchetul in zonele cu trafic mare, orientează-te către parchetul stratificat.  In cazul in care ai zone cu umiditate crescuta, recomandam montarea de parchet impermeabil sau parchet mineral de tip SPC.
Nu știi care este opțiunea potrivită? Citește „Alegerea corecta a parchetului - din lemn masiv, laminat sau stratificat?

Beneficiile parchetului laminat

montaj parchet v-groove

Usor de intretinut

Daca ne referim la parchetul laminat fără V-Groove, atunci vei putea indeparta praful si curata pardoseala cu solutii usoare si fara efort. Pentru ca placile se imbina perfect, murdaria nu se va aduna in caneluri, asa cum se intampla in cazul parchetului V-Groove.

Rezistenta crescuta

Datorita stratului superior (de protectie) al placilor de parchet laminat, pardoseala va avea o rezistenta crescuta la uzura, pete, decolorare si deteriorare. Pentru o amenajare durabila, este important sa alegi un produs adecvat, in functie de clasa de trafic, grosime etc. Desi in zonele cu umiditate se recomanda montarea gresiei sau altor tipuri de pardoseli, unele modele de parchet clasic vor face fata apei si condensului. Stratul de echilibrare al placilor laminate, care ia contact cu suprafata-suport, este conceput special pentru a le proteja de umiditate.

Diversitate

paletar parchet laminat

Parchetul clasic se pretează pentru orice tip de amenajare interioara, de la cele rustice la cele contemporane, boho chic, industrial sau eclectic. Vei găsi o paletă extinsa de nuanțe si modele, cu grosimi, rezistenta, durabilitate si proprietăți diferite.

Ce alegi intre parchetul laminat cu V-Groove și cel fără V-Groove? Fiecare optiune ofera numeroase avantaje pentru designul interior al locuintei tale, asa ca tine cont de beneficiile si diferentele oferite, pentru a face cea mai buna alegere. Adauga in cosul de cumparaturi MatHaus tot necesarul pentru proiectele tale, de la placile de parchet la adezivi, izolatorul pentru pardoseala, suportul, uneltele de lucru etc., iar noi ti le vom livra acasa sau pe santier, oriunde in Romania.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Fierul forjat este un material elegant si durabil, intalnit in casele noastre fie la mobilierul de gradina, la garduri si balustrade, fie la obiecte decorative, ca de exemplu un sfesnic, un suport pentru sticla de vin ori rama unei oglinzi. Este important sa nu neglijezi intretinerea obiectelor din fier forjat, dat fiind faptul ca este un material predispus la rugina. Prin urmare, daca te bucuri acasa de prezenta fierului forjat si vrei sa ii asiguri o durata cat mai mare de viata si un aspect estetic, afla cum se curata si cum se pastreaza in conditii optime acest material.
Daca nu mai esti multumit de cum arata caloriferul cel vechi si vrei sa-l demontezi sau te afli in proces de renovare la etapa de instalare a radiatoarelor, atunci ghidul de fata este pentru tine. In acest articol iti spunem pas cu pas cum se demonteaza caloriferul cel vechi si cum il instalezi pe cel nou cumparat.
Montarea corecta a mochetei - sfaturi pentru pregatirile necesare, lipire si fixare Mocheta este recomandata pentru spatii ale casei precum livingul sau dormitoarele, oferind o senzatie placuta, atunci cand se paseste pe suprafata sa. Pentru ca pot fi gasite intr-o gama variata de nuante si modele, mocheta este usor de integrat in decorul oricarui spatiu al casei. Montarea corecta a unei mochete trebuie sa tina cont atat de dimensiunile spatiului respectiv, cat si de usurinta cu care aceasta poate fi scoasa, in eventualitatea unei renovari.
Rulourile exterioare sunt o solutie eficienta pentru controlul luminii si al temperaturii din interior, simplu de implementat atat la casa, cat si la bloc. Aceste sisteme pentru siguranta spatiilor interioare pot inlocui cu succes obloanele din lemn, material greu de intretinut si cu o rezistenta scazuta in fata factorilor meteorologici. In prezent, rulourile exterioare din aluminiu sau PVC reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea ferestrelor, fiind usor de curatat si oferind o serie intreaga de avantaje functionale: Asigura un confort termic sporit in lunile reci de iarna; Sporesc securitatea intregii locuinte; Protejeaza geamurile de diverse fenomene meteo - grindina, ninsori, furtuni; Pot reduce cu pana la 50% zgomotele de afara; Permit mai multa intimitate in spatiul casei; Ofera un aspect mult mai placut intregului imobil.