Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down

Cu ocazia 1 Mai și a Sărbătorilor de Paște, programul magazinelor MatHaus și al depozitelor Arabesque este modificat. Vezi programul.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Inchidere terasa cu folie sau sticla: idei si sfaturi practice

Actualizat: 17.11.2023 / Publicat: 23.06.2023 / Timp lectură: 3 min
Ai decis sa inchizi terasa, dar nu stii ce sa alegi intre folie si sticla? Iata care sunt avantajele si materialele de care ai nevoie pentru fiecare dintre optiuni, astfel incat sa iei cea mai buna hotarare pentru tine si familia ta. In plus, descopera o serie de sfaturi generale de care sa tii cont.

Cuprins

Reguli generale pentru inchiderea unei terase

Daca ai in plan sa montezi un sistem de inchidere a terasei, fix, mobil sau temporar, ia in considerare urmatoarele aspecte generale:

  • alege materiale potrivite pentru proiectul tau - ia in calcul greutatea lor, sistemele de prindere necesare, protectia oferita, estetica, structura existenta a terasei (spre exemplu, pentru metal - inchidere cu sticla, pentru lemn - inchidere cu folie) s.a.;
  • planifica spatiul - indiferent ca optezi pentru un sistem de inchidere fix sau pentru unul mobil, este necesar sa stabilesti daca si unde vor fi amplasate intrarile dinspre exteriorul terasei;
  • gandeste-te la mobilier - in cazul in care alegi mobilier voluminos, amplaseaza-l pe terasa inainte de a inchide spatiul ori tine cont de acest aspect cand planifici dimensiunea intrarilor.

Citeste si: Acoperisul pentru terasa: ce tipuri exista si cum il construiesti?

Idei inchidere terasa

idei-inchidere-terasa

Nu stii ce model de inchidere a terasei sa alegi pentru proiectul tau? Avem noi cateva idei din care sa te inspiri:

  • inchidere terasa cu sticla (geamuri fixe) - usor de montat, cost mai mic decat pentru sistemele glisante;
  • inchidere terasa cu sticla glisanta (culisanta) - iti permite sa deschizi oricand vrei lateralele terasei;
  • inchidere terasa cu folie transparenta - montaj rapid si usor de desfacut, pentru a deshide terasa in orice moment;
  • inchidere terasa cu folie tip rulou - sistemul poate fi casetat sau necasetat, mecanic sau electric;
  • inchidere terasa cu policarbonat - placile de policarbonat sunt transparente sau colorate si pot fi utilizate inclusiv pentru acoperisul terasei.

Inchidere terasa cu sticla

inchidere-terasa-cu-sticla

Daca iti doresti sa folosesti terasa indiferent de anotimp si de conditiile meteo, un sistem de inchidere cu sticla poate fi solutia ideala pentru proiectul tau. Poti opta pentru o varianta fixa sau pentru panouri glisante ori culisante. Pentru a face alegerea potrivita, tine cont atat de preferintele tale si ale familiei, cat si de forma si dimensiunile spatiului care trebuie amenajat. 

Iti recomandam si: Cum sa construiesti o pergola pas cu pas: sfaturi si modele inedite

Avantajele teraselor inchise cu sticla

Utilizarea sticlei pentru inchiderea terasei ofera un grad sporit de izolare termica si fonica, ceea ce poate reduce atat costurile cu incalzirea, cat si zgomotul exterior.

Sistemul de inchidere cu sticla are un aspect estetic, potrivit pentru amenajarile moderne sau de lux, insa trebuie sa stii ca pretul este mai mare decat pentru folie. Totodata, o astfel de solutie poate aduce un plus valorii proprietatii.

Daca optezi pentru inchiderea terasei cu sticla securizata (intarita), vei beneficia de un sistem rezistent la impact si cu un grad ridicat de siguranta. 

Materiale necesare pentru inchiderea unei terase cu sticla

Pentru realizarea acestui proiect vei avea nevoie, in principal, de:

  • panouri de sticla sau fereste si usi PVC cu geam termopan;
  • sistem de prindere si montare - profile de aluminiu, sine glisante etc.;
  • elemente de etansare/garnituri - pentru o mai buna izolare termica si fonica;
  • feronerie si sistem de inchidere;
  • pene de montaj;
  • suruburi si dibluri;
  • masina de gaurit si insurubat;
  • nivela - pentru verificarea si corectarea pozitiei sticlei.

Inchidere terasa cu folie

inchidere-terasa-cu-folie

O alternativa economica la inchiderea terasei cu sticla este folosirea foliei PVC transparente, pe care o poti gasi pe mathaus.ro in categoria prelate. Aceasta poate fi montata in diverse moduri: cu adeziv special de PVC, sudata sau lipita cu aer cald. De asemenea, poti alege un sistem cu capse si bride/butoni sau rulouri casetate.

Avantajele teraselor inchise cu folie

Principalul avantaj al teraselor inchise cu folie este costul redus de achizitie a materialelor si al manoperei, insa aspectul estetic nu este la fel de placut precum in cazul inchiderii cu sticla. 

Folia se monteaza rapid si poate fi prinsa pe orice tip de structura a terasei.

Sistemul de inchidere cu folie este flexibil, ceea ce il face rezistent la vant si alte conditii climatice nefavorabile, dar si la loviturile de minge ale copiilor sau alt tip de impact.

Materiale necesare pentru inchiderea unei terase cu folie

Pentru inchiderea terasei cu folie, vei avea nevoie de:

  • rola de folie;
  • pistol de lipit cu aer cald sau seturi de capse si bride;
  • profile tip sina (optional)
  • fermoar pentru folie transparenta (optional).

Alege sa inchizi terasa cu sticla sau folie, pentru a putea  sa o folosesti indiferent de anotimp si a beneficia de mai mult confort. In plus, spatiul va fi mai usor de intretinut, deoarece frunzele, ploaia sau zapada nu vor mai ajunge pe pardoseala sau pe mobilier. Compara avantajele celor doua variante de inchidere si opteaza pentru cea mai buna solutie pentru tine si familia ta, din punct de vedere financiar, estetic si al tuturor avantajelor oferite. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Un proiect amplu, cu maxim de beneficii, vopsirea casei tale ii va aduce acesteia un aspect nou. Asadar, schimbi complet modul in care arata casa, fara cheltuieli majore si intr-un timp relativ scurt. In plus, vopseaua protejeaza casa de razele soarelui, vant si ploaie. Vopseaua noua dureaza 15 ani, cu conditia sa fie aplicata in mod corespunzator, sa fie respectate conditiile de vreme si, foarte important, suprafata care urmeaza a fi acoperita sa fie atent pregatita. Esti curios sa afli care sunt pasii de urmat pentru vopsirea casei tale? Iti punem la dispozitie un ghid util.
Stii ca izolatia termica a casei nu reprezinta un moft, ci o necesitate. Cu siguranta iti doresti o temperatura confortabila atat in anotimpul rece, cat si vara, dar si facturi de intretinere mai mici. Alegerea tipului de termoizolatie pentru casa ta nu este o misiune usoara, dat fiind optiunile diverse de izolare. Chiar daca te-ai hotarat asupra materialului si anume, polistirenul, tot apare intrebarea cum il alegi. Polistirenul poate fi folosit atat pentru izolatia exterioara, cat si pentru cea interioara, este usor de manevrat si are un pret accesibil. Astfel, iti ramane doar sa afli cum il utilizezi in mod adecvat in functie de aplicatie. Pentru ca totul sa fie clar si simplu, iti vom dezvalui in acest articol cum alegi polistirenul in functie de cerintele proiectului tau de izolare.
Acoperisul are rolul de a proteja cladirea impotriva precipitatiilor, a vantului si a razelor ultraviolete. O alta functie a acestuia este de a impiedica pierderile termice. Singura conditie pentru ca acoperisul sa iti apere corespunzator locuinta este ca acesta sa fie izolat termic. Chiar si asa, indiferent daca este sau nu termoizolat, invelitoarea acoperisului se poate deteriora, ceea ce poate duce la scurgeri si infiltratii de apa catre structura. In timp, aceste infiltratii pot cauza deteriorarea totala a acoperisului. Afla din acest ghid care sunt problemele cauzate de scurgeri si infiltratii, ce alti factori mai pot contribui la deteriorarea acoperisului, cum determini zonele afectate si cum repari scurgerile din acoperis. Care sunt problemele cauzate de scurgeri si infiltratii? Ce alti factori mai pot afecta acoperisul? Cum determini zonele acoperisului prin care se produc scurgeri si infiltratii? Cum repari scurgerile din acoperis?
Daca ti-ai propus izolarea casei cu polistiren sau, mai mult decat atat, ai hotarat sa faci singur montajul, felicitari! Polistirenul este un material la un pret avantajos. In plus, renuntarea la specialisti pentru manopera poate insemna o economie considerabila la buget. Pentru montarea corecta a polistirenului extrudat sau expandat, iti oferim 7 sfaturi de la specialistii cu experienta.