Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 31 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Ce adeziv se foloseste la gresia cu incalzire in pardoseala?

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 12.04.2023 / Timp lectură: 3 min
Placarea cu gresie a unei pardoseli incalzite vine cu cateva provocari, din cauza caldurii inalte si fluctuatiilor de temperatura care determina dilatari si contractii ale materialelor de constructii. Afla ce adeziv pentru placi ceramice este potrivit lucrarilor de acest fel si ce criterii de selectie trebuie sa iei in considerare inainte de a face achizitia!

Cuprins

Cum alegi adezivul pentru gresia cu incalzire in pardoseala?

Adezivul obisnuit pentru gresie nu face fata conditiilor unui sistem de incalzire in pardoseala, ceea ce poate duce la dezlipirea, fisurarea sau craparea placilor ceramice. Pentru a garanta durabilitatea lucrarii, iata ce proprietati speciale trebuie sa aiba produsul ales de tine!

Citeste si: Incalzirea prin pardoseala - tipuri, montare, avantaje si dezavantaje

Compatibilitate cu tipul de placi ceramice

aplicare adeziv incalzire in pardoseala
Nu doar in cazul incalzirii in pardoseala, ci in orice lucrare este necesar sa alegi un adeziv potrivit tipului de placa ceramica folosita. Spre exemplu, pentru gresia de mari dimensiuni ar trebui sa optezi pentru un material rezistent la deformare. Totodata, daca vrei sa plachezi o incapere cu produse sensibile la umezeala, ai nevoie de un adeziv special. 

Afla mai multe: Cum aleg adezivul pentru gresie si faianta?

Rezistenta la temperaturi inalte

Temperatura podelelor incalzite nu depaseste, in general, 40 de grade Celsius, iar un adeziv flexibil pentru gresie destinat acestui tip de lucrari rezista de la -30 la +70 (sau chiar 90-100) de grade Celsius. De asemenea, placile ceramice trebuie sa fie potrivite pentru sistemul de incalzire in pardoseala. Cele portelanate sunt un exemplu de placi potrivite.  

Stabilitate la fluctuatii de temperatura

Schimbarile mari de temperatura normale in cazul unui sistem de incalzire in pardoseala determina dilatatii si contractii ale adezivului, care pot duce la dezlipirea si craparea placilor ceramice. Opteaza pentru un material flexibil sau super-flexibil, pentru a preveni astfel de situatii si a garanta durabilitatea placarii cu gresie. 

Nivel de aderenta bun

Adezivul pentru gresie are un nivel de aderenta diferit in momentul initial si dupa incalzire. Valoarea ar trebui sa fie mai mare de 1,0 MPa in ambele situatii, astfel incat placile ceramice montate peste pardoseala incalzita sa nu se desprinda cu timpul. 

Utilizare usoara

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare indiferent de domeniul de utilizare a adezivului este usurinta cu care se prepara materialul si se lipeste gresia. Fii atent la timpul de punere in opera dupa prepararea produsului si la timpul deschis - cu cat este mai extins, iti permite cu atat mai mult sa ajustezi placile ceramice si sa remediezi anumite greseli de punere in opera.  

Iti recomandam si: Pregatirea corecta a podelelor inainte de placarea cu gresie

Rezistenta la umiditate

Pentru bai, bucatarii si holuri este important ca adezivul sa aiba o rezistenta buna la umiditate si sa isi pastreze gradul de aderenta chiar si dupa imersia in apa. In acelasi timp, gresia si faianta pentru aceste zone trebuie sa fie antialunecare si sa nu fie predispusa la decolorare in cazul infiltratiilor de apa. 

Ce adeziv se foloseste la gresia cu incalzire in pardoseala?

Ce adeziv se foloseste la gresia cu incalzire in pardoseala?

In lucrari cu incalzire in pardoseala, adezivul pentru gresie poate fi, in principal, de 3 tipuri: monocomponent, gata preparat; bicomponent, care trebuie combinat inainte de utilizare; sub forma de pulbere la saci de 20-25 de kilograme, pe care sa o amesteci cu o anumita cantitate de apa. 

Adeziv monocomponent 

Se comercializeaza la galeata si este gata preparat sub forma de pasta, cu o consistenta vascoasa. Are in componenta rasini sintetice, acrilice si alti aditivi pentru a asigura o aderenta foarte buna. Unul dintre principalele avantajele ale adezivului monocomponent este usurinta de utilizare, insa costul poate fi mai ridicat. 

Adeziv bicomponent cu rasini epoxidice

De cele mai multe ori, adezivul bicomponent are proprietati aderente foarte bune si un timp de uscare rapid. Componenta A este sub forma de pulbere pe baza de ciment sau lianti si nisip, iar componenta B poate fi un latex de cauciuc sintetic. Produsul este util in special in situatiile in care spatiul trebuie dat in folosinta intr-o perioada scurta dupa placarea cu gresie: cladiri comerciale, fabrici, aeroporturi etc. 

Adeziv flexibil universal, pe baza de ciment

O varianta folosita pe scara larga si la un pret avantajos este adezivul flexibil pentru incalzirea in pardoseala, sub forma de pulbere pe baza de ciment. Acesta se amesteca impreuna cu o anumita parte de apa, pentru a obtine o pasta groasa cu proprietati foarte bune. Poate fi utilizat pentru gresia de interior portelanata simpla sau glazurata, piatra naturala, travertin, marmura s.a. 

Citeste cu atentie specificatiile din fisa tehnica a materialelor de constructii, astfel incat sa alegi cel mai bun adeziv pentru incalzirea in pardoseala si pentru tipul de gresie pe care trebuie sa il montezi! Daca ai intrebari despre produsele disponibile pe MatHaus.ro, apeleaza consultantii nostri fiindca sunt bucurosi sa te ajute!

Te-ar putea interesa și:

Mascarea caloriferelor din locuinta reprezinta o solutie convenabila pentru probleme privind: estetica - respecta unitatea stilului de amenajare a intregului spatiu; eficienta - creeaza spatii noi pentru depozitare sau asezarea unor articole cu rol decorativ; protectia - joaca rol de bariera intre cei mici si elementii fierbinti sau muchiile acestora. In loc de a achizitiona masti de calorifere gata facute, multe persoane prefera sa le realizeze in regim DIY. Nu ai nevoie de multe materiale, costurile sunt mici si nici nu trebuie sa fii mester profesionist pentru un astfel de proiect. In acest ghid, iti explicam care sunt motivele pentru care sa faci un grilaj pentru mascarea caloriferului si etapele realizarii sale.
Tevile din PVC se gasesc usor si au un pret accesibil. Pe langa intrebuintarile lor principale (instalatii de diferite tipuri), aceste tevi pot fi folosite si pentru realizarea unor diferite obiecte si sisteme utile in gospodarie. In acest articol, iti prezentam cateva proiecte DIY practice pe care le poti realiza folosind tevi PVC.
Amenajarea sau renovarea baii reprezinta de multe ori o provocare, dat fiind spatiul restrans, cum este cazul multor apartamente vechi. Daca te afli in plin proces de refacere a baii, indiferent ca este mica sau mare, cel mai probabil iti doresti sa beneficieze de ultimele tendinte din piata. Vasul de toaleta suspendat inlocuieste cu succes vechiul model cu picior pe podea. Acesta dintai creeaza un aspect modern, datorita designului minimalist, in plus ocupa mult mai putin spatiu (nu are picior pe sol, iar rezervorul este incastrat in perete). Astfel, ofera incaperii un spatiu aerat, fiind ideal pentru baile mici sau pentru amenajarile moderne. Daca si tu te-ai decis asupra unui vas de toaleta suspendat, mai mult decat atat, ti-ai propus ca instalarea lui sa fie urmatorul tau proiect DIY, noi iti venim in ajutor. Mai jos iti prezentam 5 pasi simpli ca sa montezi un vas de WC suspendat.
Un sistem de canalizare este realizat dintr-un ansamblu de conducte subterane, avand rolul de a colecta apele menajere si cele reziduale dintr-un imobil. Iata care sunt principialele tipuri de canalizare, cum se proiecteaza, ce pasi trebuie sa urmezi pentru instalare si care sunt materialele de care ai nevoie!