Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Proiecte DIY practice folosind tevile PVC

Actualizat: 13.08.2021 / Publicat: 13.03.2020 / Timp lectură: 4 min

Tevile din PVC se gasesc usor si au un pret accesibil. Pe langa intrebuintarile lor principale (instalatii de diferite tipuri), aceste tevi pot fi folosite si pentru realizarea unor diferite obiecte si sisteme utile in gospodarie. In acest articol, iti prezentam cateva proiecte DIY practice pe care le poti realiza folosind tevi PVC.

Cuprins

Sistem de mutat obiecte grele si voluminoase

Foloseste tevi PVC de buna calitate pentru a muta mai usor diverse obiecte grele si voluminoase din gospodarie. Aceasta solutie este potrivita pentru mutatul mobilierului de gradina, pietrelor decorative de mari dimensiuni, casutelor pentru copii etc. Pentru acest proiect, vei avea nevoie de 3 tevi PVC cu diametru de cel putin 10 cm.

  • Ridica obiectul pe care iti doresti sa-l muti si pune doua tevi dedesubt, una in fata si una la mijloc.
  • Pozitioneaza a treia teava cu 30 cm in fata obiectului.
  • Impinge obiectul spre cea de-a treia teava PVC pana cand teava de la mijlocul suprafetei iese de dedesupt, cea din fata ajunge la mijloc, iar cea din afara in fata. Muta apoi teava iesita afara in fata obiectului si repeta procesul.

Aceasta tehnica functioneaza cel mai bine pe teren neted si drept. Daca vrei sa folosesti metoda prezentata pe o panta, roaga pe cineva sa te ajute.

 

Etui pentru cutite

Un astfel de obiect este practic mai ales atunci cand mergi la picnic sau cu cortul. Etuiul din tevi PVC te ajuta sa transporti si sa pastrezi cutitele in siguranta.

Pentru a-l realiza, ai nevoie de o teava PVC si de doua capace. Lipeste unul dintre capace de un capat al tevii si marcheaza celalalt capac cu un X. In acest fel, vei sti intotdeauna care este capacul pe care trebuie sa-l deschizi pentru a scoate cutitul din etui.

Dispozitiv pentru manevrarea saltelelor

Sunt multe saltele care au atasate manere, insa scopul acestora nu este sa te ajute sa le cari, ci sa le pozitionezi corect. Asadar, manerele saltelelor nu sunt foarte rezistente. Iata un mod prin care poti cara mai simplu o saltea.

  • Foloseste o franghie cu 20-30 cm mai lunga decat lungimea saltelei.
  • Introdu cate o teava din PVC (cu diametrul de aproximativ 2.5 cm si lungimea de aproximativ 7 cm) la fiecare capat al sforii si realizeaza un nod de tip bucla. Vei obtine, astfel, o franghie cu doua manere din PVC.
  • Pozitioneaza acest dispozitiv de-a lungul unei laturi ale saltelei pentru a o ridica si transporta.

Organizator pentru unditele de pescuit

Vei avea nevoie de o teava PVC cu un diametru de 7-8 cm si o bagheta din spuma pentru piscina. Teava va avea rolul de a sprijini manerele unditelor, iar bagheta de a sustine varfurile acestora.

  • Realizeaza cate o fanta la fiecare 10 cm ai baghetei.
  • Aseaza bagheta pe perete, astfel incat cele doua fante din fiecare capat sa se sprijine pe cate un stift.
  • Deschide acele doua fante, introdu cate o saiba de siguranta si prinde bagheta de perete cu suruburi de 5 cm.
  • Insurubeaza teava din PVC de perete, astfel incat aceasta sa sustina manerele unditelor.
  • Sprijina unditele de teava din PVC si introdu-le capetele in fantele baghetei din spuma. ​​​​​​​

Organizator pentru scule

Aceasta este o idee utila pentru a folosi bucatile de tevi PVC ramase in urma montarii instalatiilor sanitare. Lipeste bucatile PVC pe o placa din lemn si foloseste-le pentru a depozita surubelnite, perii de vopsit si lacuit, patente, chei, creioane etc.

Poti pastra acest dispozitiv pe masa de lucru din garaj.

Accesorizeaza-ti masina de tuns iarba

Accesorizeaza-ti masina de tuns iarba

Cu ajutorul unei benzi adezive, lipeste bucati de tevi PVC de manerul masinii de tuns iarba si foloseste-le pentru a-ti tine uneltele de gradinarit la indemana. Acestea mai pot fi utilizate si pentru a pune buruienile si deseurile pana ajungi la primul cos de gunoi.

Construieste singur o masa

Vei avea nevoie de o teava PVC cu lungimea de aproximativ 3 metri lungime (sau doua tevi mai mici) si diametrul de 7-8 cm, 4 flanse plate si o placa din lemn de 2 metri lungime si 70-90 cm latime.

  • Taie teava/tevile din PVC astfel incat sa obtii patru bucati egale.
  • Monteaza flansele pe placa din lemn.
  • Ataseaza (lipeste) picioarele din PVC. 

Aceasta masa este usor de dezasamblat si depozitat in debara pana la urmatoare utilizare.

Cilindri pentru depozitare

Vei avea nevoie de tevi PVC, capace, dopuri si fitinguri PVC.

  • Folosind un fierastrau manual sau un taietor automat, taie tevile la lungimea dorita.
  • Lipeste un capac la un capat si un fiting la celalalt, utilizand adeziv pentru PVC. Inchide capatul la care ai atasat fitingul cu un dop.
  • Pentru a reduce greutatea cilindrului, poti realiza cateva gauri pe lungimea sa.
  • Foloseste acesti cilindri pentru a depozita undite, burghie, schiuri, hartie de impachetat, crose etc.

Accesoriu de slefuit cu banda de smirghel

Lipeste banda de slefuit de jur imprejurul unei tevi din PVC, folosind un spray adeziv. Aplica adezivul atat pe suprafata tevii, cat si pe banda de smirghel si asteapta un minut pana a le lipi. Un astfel de dispozitiv este practic in special pentru slefuirea curbelor concave. Atunci cand banda de slefuit s-a uzat, o poti desprinde si inlocui cu una noua.

Raft pentru depozitare

Poti depozita obiectele voluminoase din garaj pe un raft special construit pentru a elibera spatiul din aceasta incapere. Vei avea nevoie de tevi din PVC cu diametru de 5 cm, coturi si fitinguri. Prinde cateva tevi din PVC in pozitie verticala de grinzile tavanului si foloseste fitinguri si coturi pentru a le conecta de alte tevi asezate in pozitie verticala. Vei obtine un raft pe care poti pune diverse obiecte care, datorita dimensiunii lor, iti aglomereaza garajul.
 

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Mascarea caloriferelor din locuinta reprezinta o solutie convenabila pentru probleme privind: estetica - respecta unitatea stilului de amenajare a intregului spatiu; eficienta - creeaza spatii noi pentru depozitare sau asezarea unor articole cu rol decorativ; protectia - joaca rol de bariera intre cei mici si elementii fierbinti sau muchiile acestora. In loc de a achizitiona masti de calorifere gata facute, multe persoane prefera sa le realizeze in regim DIY. Nu ai nevoie de multe materiale, costurile sunt mici si nici nu trebuie sa fii mester profesionist pentru un astfel de proiect. In acest ghid, iti explicam care sunt motivele pentru care sa faci un grilaj pentru mascarea caloriferului si etapele realizarii sale.
In ultimii ani, tot mai multe persoane opteaza pentru o centrala electrica atunci cand cea pe gaz sau pe lemne nu este o solutie posibila. In acest articol, iti prezentam informatiile de care ai nevoie pentru a face o alegere inteleapta. Vei afla care sunt tipurile de centrale termice existente, avantajele acestora si echipamentele optionale pe care le poti achizitiona. Pe langa toate astea, iti spunem cum poti alege o centrala termica, ce pasi trebuie sa faci inainte de cumpararea sa si cum calculezi costul lunar pentru energia electrica. Centrala termica incalzeste apa pe care o trimite apoi in toata locuinta prin intermediul sistemului de incalzire, asigurandu-ti astfel confortul termic de care ai nevoie.
Amenajarea sau renovarea baii reprezinta de multe ori o provocare, dat fiind spatiul restrans, cum este cazul multor apartamente vechi. Daca te afli in plin proces de refacere a baii, indiferent ca este mica sau mare, cel mai probabil iti doresti sa beneficieze de ultimele tendinte din piata. Vasul de toaleta suspendat inlocuieste cu succes vechiul model cu picior pe podea. Acesta dintai creeaza un aspect modern, datorita designului minimalist, in plus ocupa mult mai putin spatiu (nu are picior pe sol, iar rezervorul este incastrat in perete). Astfel, ofera incaperii un spatiu aerat, fiind ideal pentru baile mici sau pentru amenajarile moderne. Daca si tu te-ai decis asupra unui vas de toaleta suspendat, mai mult decat atat, ti-ai propus ca instalarea lui sa fie urmatorul tau proiect DIY, noi iti venim in ajutor. Mai jos iti prezentam 5 pasi simpli ca sa montezi un vas de WC suspendat.
Un sistem de canalizare este realizat dintr-un ansamblu de conducte subterane, avand rolul de a colecta apele menajere si cele reziduale dintr-un imobil. Iata care sunt principialele tipuri de canalizare, cum se proiecteaza, ce pasi trebuie sa urmezi pentru instalare si care sunt materialele de care ai nevoie!