Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

5 pasi simpli ca sa instalezi un vas de toaleta suspendat

Actualizat: 11.08.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 2 min

 Amenajarea sau renovarea baii reprezinta de multe ori o provocare, dat fiind spatiul restrans, cum este cazul multor apartamente vechi. Daca te afli in plin proces de refacere a baii, indiferent ca este mica sau mare, cel mai probabil iti doresti sa beneficieze de ultimele tendinte din piata.

Vasul de toaleta suspendat inlocuieste cu succes vechiul model cu picior pe podea. Acesta dintai creeaza un aspect modern, datorita designului minimalist, in plus ocupa mult mai putin spatiu (nu are picior pe sol, iar rezervorul este incastrat in perete). Astfel, ofera incaperii un spatiu aerat, fiind ideal pentru baile mici sau pentru amenajarile moderne. Daca si tu te-ai decis asupra unui vas de toaleta suspendat, mai mult decat atat, ti-ai propus ca instalarea lui sa fie urmatorul tau proiect DIY, noi iti venim in ajutor. Mai jos iti prezentam 5 pasi simpli ca sa montezi un vas de WC suspendat.

Cuprins

Instalarea cadrului metalic

  • Asambleaza barele verticale si barele orizontale de sustinere ale cadrului metalic.
  • Monteaza rezervorul in cadru.
  • Apropie scheletul metalic de peretele care are acces la reteaua de apa (unde ai hotarat sa fie instalat WC-ul suspendat).
  • Regleaza inaltimea cadrului la nivelul dorit pentru viitorul vas suspendat (reglarea inaltimii se efectueaza de jos, de la cele doua prinderi cu surub). Se recomanda ca WC-ul suspendat sa fie montat la o distanta cuprinsa intre 8 si 10 cm de la podea, iar acesta sa aiba o inaltime totala de 45 cm.
  • Marcheaza punctele de fixare ale cadrului metalic in podea, respectiv in perete si verifica ca scurgerea sa poata fi racordata la WC (pentru asta este necesar sa masori distanta dintre gaurile de fixare la WC, astfel incat aceeasi distanta sa se regaseasca si intre tijele filetate care vor intra in perete).
  • Realizeaza gaurile potrivit insemnarilor facute, apoi fixeaza cadrul metalic in tijele metalice, verificand in tot acest timp verticalitatea cu bolobocul.
  • Monteaza cotul tubului de evacuare in clema de fixare. Daca este nevoie sa-l scurtezi foloseste bomfaierul, apoi slefuieste cotul cu o hartie abraziva.

Racordarea la apa

  • Identifica robinetul coltar al vasului WC (cel original, al rezervorului vechi) si inlocuieste-l cu un cot de 90°. Inainte de asta, infasoara-l cu canepa si aplica o pasta de etansare si lubrifiere.
  • Cu ajutorul unui furtun de racord flexibil, leaga racordul de apa din rezervor de ventilul cu cot.

Mascarea rezervorul incastrat cu placi de gips carton

  • Taie placa de gips carton pentru partea frontala a scheletului metalic si realizeaza apoi decupajele:
    • pentru tijele filetate si scurgere - utilizeaza o bormasina cu o carota tip clopot;
    • pentru butonul de actionare al rezervorului - foloseste un fierastrau pendular vertical;
  • Fixeaza placa de gips carton pe profilul metalic cu ajutorul suruburilor autofiletante.
  • Instaleaza si restul panourilor de gips carton. Iti recomandam ghidul nostru de montare a placilor din gips carton.
  • Monteaza gresia si faianta.

Montarea scaunului de toaleta

  • Masoara lungimea mansetei de racordare a scaunului de toaleta. Taie si netezeste marginea cu hartie abraziva sau cu o pila.
  • Aplica ulei siliconic pe buza tevii de evacuare, dar si pe capatul mansetei de evacuare si introdu tevile in unitate.
  • Instaleaza vasul de toaleta pe racorduri si tijele filetate. Impinge ferm pana cand atinge cadrul.
  • Strange cu saibe si piulite vasul de WC pe tijele filetate.
  • Cu ajutorul bolobocului, asigura-te ca vasul de toaleta este pozitionat drept.
  • Etanseaza de jur-imprejur cu chit siliconic, intre scaunul de toaleta si peretele pe care se sprijina.

​​​​​​​

Instalarea panoului de comanda pentru golirea rezervorului

  • Asaza cadrul de montare, apoi placa de sustinere a garniturii si insurubeaza.
  • Fixeaza tijele de comada in locurile de destinatie.
  • Monteaza panoul cu butoanele de comanda a apei (plaseaza intai partea inferioara, apoi impinge in sus in timp ce apesi pe unitate).
  • Apasa butonul de actionare pentru a verifica tragerea apei.

Instalarea unui vas de toaleta suspendat reprezinta o adevarata provocare DIY. Demareaza proiectul daca stii ca experienta anterioara iti este de ajutor. Pentru incepatori, proiectul poate fi de-a dreptul dificil. Spor la lucru!

Te-ar putea interesa și:

Mascarea caloriferelor din locuinta reprezinta o solutie convenabila pentru probleme privind: estetica - respecta unitatea stilului de amenajare a intregului spatiu; eficienta - creeaza spatii noi pentru depozitare sau asezarea unor articole cu rol decorativ; protectia - joaca rol de bariera intre cei mici si elementii fierbinti sau muchiile acestora. In loc de a achizitiona masti de calorifere gata facute, multe persoane prefera sa le realizeze in regim DIY. Nu ai nevoie de multe materiale, costurile sunt mici si nici nu trebuie sa fii mester profesionist pentru un astfel de proiect. In acest ghid, iti explicam care sunt motivele pentru care sa faci un grilaj pentru mascarea caloriferului si etapele realizarii sale.
Tevile din PVC se gasesc usor si au un pret accesibil. Pe langa intrebuintarile lor principale (instalatii de diferite tipuri), aceste tevi pot fi folosite si pentru realizarea unor diferite obiecte si sisteme utile in gospodarie. In acest articol, iti prezentam cateva proiecte DIY practice pe care le poti realiza folosind tevi PVC.
Un sistem de canalizare este realizat dintr-un ansamblu de conducte subterane, avand rolul de a colecta apele menajere si cele reziduale dintr-un imobil. Iata care sunt principialele tipuri de canalizare, cum se proiecteaza, ce pasi trebuie sa urmezi pentru instalare si care sunt materialele de care ai nevoie!
In ultimii ani, tot mai multe persoane opteaza pentru o centrala electrica atunci cand cea pe gaz sau pe lemne nu este o solutie posibila. In acest articol, iti prezentam informatiile de care ai nevoie pentru a face o alegere inteleapta. Vei afla care sunt tipurile de centrale termice existente, avantajele acestora si echipamentele optionale pe care le poti achizitiona. Pe langa toate astea, iti spunem cum poti alege o centrala termica, ce pasi trebuie sa faci inainte de cumpararea sa si cum calculezi costul lunar pentru energia electrica. Centrala termica incalzeste apa pe care o trimite apoi in toata locuinta prin intermediul sistemului de incalzire, asigurandu-ti astfel confortul termic de care ai nevoie. In contextul preocuparilor tot mai mari legate de impactul asupra mediului si disponibilitatea resurselor naturale, optiunea pentru o centrala electrica devine tot mai atragatoare pentru multi proprietari de locuinte.