Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

5 criterii de baza pentru alegerea chiuvetei de bucatarie

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 3 min

Stiai ca aproape 60% din timpul petrecut in bucatarie este la chiuveta (n.r. blanco-germany.com), fiind de altfel una dintre cele mai utilizate zone din intreaga casa?

Pregatirea produselor alimentare, spalarea, curatarea, taierea acestora sunt actiuni zilnice care pot fi facute in mod eficient si rapid atunci cand ai chiuveta potrivita. Utilizarea inteligenta a spatiului, designul ergonomic, usurinta de curatare sunt aspecte pe care ti le doresti cu siguranta de la chiuveta de bucatarie.

Alegerea acesteia devine astfel o misiune importanta si este necesar sa se potriveasca cu nevoile si stilul tau de viata pentru a te bucura de o bucatarie cu adevarat functionala. Pentru ca procesul de achizitie sa ti se para unul usor, afla criteriile de baza pentru alegerea chiuvetei potrivite, din randurile de mai jos.

Cuprins

1. Dimensiune si adancime

Dimensiunea si adancimea unei chiuveteChiuveta mare sau mica? Cat de spatioasa este bucataria ta, ai masina de spalat vase? Este important sa faci inainte o analiza la fata locului, pentru ca este pacat sa pierzi spatiu valoros din aria blatului de lucru. De asemenea, ia in considerare dulapul de deasupra chiuvetei, in cazul in care iti doresti o simetrie si vrei ca latimea exterioara a cuvei sa se termine acolo unde este delimitarea corpului de mobilier.

Intr-o chiuveta adanca vei spala cu usurinta o tava, o oala sau o tigaie si vei avea mai mult loc pentru vasele lasate la inmuiat. Tine cont ca trebuie sa iti permita si instalatia o o cuva adanca a chiuvetei. Pe de alta parte, o chiuveta cu dimensiuni standard nu iti va permite sa strangi un morman de vase.

2. Numar de cuve

Numarul de cuve al unei chiuveteAi o familie numeroasa si implicit multe vase care se aduna? Atunci, existenta a doua cuve pentru chiuveta ta din bucatarie ar putea sa ti se para o optiune eficienta. O astfel de chiuveta dubla iti ofera numeroase avantaje:

  • poate fi utilizata de doua persoane in acelasi timp;
  • poti folosi o cuva pentru curatarea alimentelor si a doua cuva pentru pregatirea lor;
  • daca o cuva este ocupata cu vase, a doua va fi disponibila pentru diverse activitati;
  • poti spala vasele intr-o cuva, iar in cea de-a doua le poti clati, fiind astfel un proces eficient si rapid.

Tine cont ca o singura cuva cu o adancime mare poate indeplini in mod ideal cerintele tale, fara a suprima din spatiul blatului.

3. Tipul de montaj

Tipul de montaj al unei chiuveteMontarea chiuvetei in bucatarie nu este un proces dificil. O poti monta cu usurinta singur, daca respecti cativa pasi esentiali. Exista patru tipuri de montare a chiuvetei de bucatarie:

  1. chiuveta montata deasupra blatului - este clasica metoda de montare a chiuvetei, cel mai des intalnita in casele noastre, imbinarea estetica dintre marginea chiuvetei si blat se face cu silicon sau banda de etansare;
  2. chiuveta montata sub blat - zona de vase a chiuvetei devine insusi blatul care o incorporeaza; ofera un aspect curat, nu mai este prezenta marginea cu adeziv, deci un plus estetic; se potriveste foarte bine cu un blat din granit sau marmura;
  3. chiuveta la acelasi nivel cu blatul - asemanatoare cu o chiuveta montata deasupra blatului, diferenta o face decupajul blatului, ale carui margini permit integrarea chiuvetei la acelasi nivel; se pastreaza asadar aceeasi suprafata intinsa de la un capat al altuia in zona de lucru din bucatarie, deci este un castig estetic;
  4. chiuveta integrata in blat - reprezinta o modalitate in sine de productie si nu un tip de montaj, in acest caz chiuveta se achizitioneaza odata cu blatul, ele sunt din acelasi material si reprezinta asadar unul si acelasi element; este o solutie de design costisitoare;

4. Material

Materialul unei chiuvete

Des intalnita in locuinte este chiuveta din inox, usor de curatat si de asortat intr-o bucatarie moderna.

Foarte la moda au devenit chiuvetele din granit, rezistente la zgarieturi, pete de apa, cu un aspect elegant si prezente intr-o varietate de culori (bej, alb, negru raman cele mai populare optiuni).

Chiuveta ceramica poate fi si ea pe lista ta de optiuni. Rezistenta la caldura, impact, murdarie si pete, este conceputa pentru a fi usor de intretinut. Totodata, datorita suprafetei vitrate grele este rezistenta la zgarieturi.

5. Forma si culoare

Forma si culoare chiuvetei

Chiuvetele dreptunghiulare cu linii elegante si design minimalist sunt foarte cautate si devin o alegere preferata pentru bucatariile contemporane.

Tine cont ca exista si chiuvete de bucatarie rotunde. Acestea ofera un aspect modern, sic, ideale pentru a fi asezate pe colt.

Culorile pentru chiuveta pot fi si ele variate. Poti alege inclusiv o chiuveta din granit rosie. Tine cont ca acest lucru inseamna un cost suplimentar si adesea nu o vei putea gasi pe stoc, va trebui sa astepti un timp pentru a-ti fi livrata.

Optiuni foarte cautate de culoare pentru chiuvete sunt bej (nude), maro, alb, negru. Este foarte usor sa integrezi chiuveta ca piesa principala in proiectul tau de amenajare.

In bucatarie, totul se invarte in jurul chiuvetei, datorita optiunilor variate disponibile astazi pe piata, iti va fi usor sa o gasesti pe cea potrivita nevoilor tale, cu dimensiunile, culoarea si materialul dorit.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată din zona materialelor pentru construcții.
Vizitează site-ul, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

In procesul de alegere a chiuvetei de bucatarie un factor determinant il are si materialul din care este compusa. Astazi, tot mai la moda este chiuveta din compozit, care atrage foarte usor atentia cumparatorilor datorita aspectului sau elegant. In cazul in care iei in considerare achizitia unei chiuvete de bucatarie din compozit, insa te intrebi care sunt avantajele oferite si cum o vei curata, este momentul sa afli toata informatia necesara.
Blatul de bucatarie are un important rol estetic, dar si practic, iar decizia de achizitie poate fi usor dificila, cand ai o gama larga de modele din care poti alege. Materialele folosite pentru blatul de bucatarie sunt dintre cele mai diverse, unele te pot chiar surprinde. Fiecare tip de material are avantajele si dezavantajele sale, iar pentru a obtine in bucatarie designul dorit si a te bucura de o intretinere rapida si usoara, va trebui sa acorzi atentie acestui element decorativ si functional - blatul de bucatarie. Iti prezentam in continuare principalele materiale utilizate pentru blatul de bucatarie cu avantaje si dezavantaje, astfel incat sa poti lua o decizie potrivita cerintelor tale.
Cantul este o fasie subtire de material, realizata din plastic sau hartie speciala, ce se aplica pe marginile mobilierului din PAL. Cantul asigura 3 beneficii importante: Joaca un rol important in perceperea unei piese de mobilier ca tot unitar; Protejeaza piesele de mobilier impotriva infiltratiilor de apa; Garanteaza un aspect ingrijit al pieselor de mobilier. Alegerea unui cant de calitate contribuie semnificativ la cresterea duratei de viata pentru cele 3 atribute de mai sus.
Vara este anotimpul in care preferam sa desfasuram cat mai multe activitati in aer liber. De aceea, persoanele care locuiesc la casa si au o curte suficient de spatioasa, opteaza adesea pentru construirea unei bucatarii de vara. Gratarele cu prietenii sau o pizza gustoasa in cuptorul cu lemne nu mai trebuie sa fie o corvoada. Daca o sa construiesti o bucatarie de vara si o utilezi corespunzator, nu va mai fi nevoie sa te deplasezi sa speli legumele, sa iei ustensilele necesare sau ca sa te speli pe maini. Indiferent de stilul de amenajare ales si de tipul constructiei, o astfel de anexa iti poate usura munca si va transforma gatitul intr-o activitate mai placuta in timpul verii. Afla cum sa construiesti bucataria de vara si de ce trebuie sa tii cont ca s-o amenajezi in functie de nevoile tale: