Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează
Light Times
Filtrează
Brand
Regular Search Icon Light Times

Amorse Baumit, Kober

7 produse
7 produse
Ordonează
Șterge toate
7 produse
Ordonează

Amorsarea este etapa premergatoare gletuirii sau tencuirii si imbunatateste rezultatele lucrarii. Descopera pe Mathaus gama de amorse potrivite diferitelor tipuri de suporturi: amorsa pentru ipsos, pentru perete sau pentru zidarie. Comanzi online si primesti produsele acasa sau direct pe santier.

Amorsarea peretilor este un pas foarte important pentru o lucrare cu rezultate estetice si functionale de exceptie. Rolul amorsei este unul complex, un astfel de produs actionand pe mai multe directii.  Indiferent ca suprafata de aplicare este din placi din gips carton sau un suport deja acoperit cu vopsea lavabila, cu siguranta ai nevoie de amorse de calitate. 

De ce este importanta amorsa?

  • Creste capacitatea de absorbtie a peretului, motiv pentru care se aplica înainte de folosirea unei vopsele lavabile;
  • Consolideaza stratul suport, pregatindu-l pentru finisare;
  • Imbunatateste aderența vopselei lavabile la stratul suport;
  • Impiedica aparitia petelor;
  • Uniformizeaza aspectul vopselei lavabile; 

In plus, fata de aceste avantaje, aplicarea unei amorse reduce consumul de vopsea. 

Cum se pregateste amorsa?

Pentru ca amorsa sa-si pastreze proprietatile, este important modul in care aceasta se pregateste. Pentru inceput, toarna amorsa intr-o galeata curata, apoi dilueaz-o cu apa, daca acest lucru este indicat de catre producator. Cel de-al doilea pas poate fi omis daca folosesti o amorsa pe baza de apa, un produs care blocheaza petele, nu are miros si detine in compozitie un numar redus de compusi organici volatili. 

Cum se aplica amorsa?

Dupa ce ai pregatit amorsa, verifica daca stratul suport pe care o vei aplica este perfect uscat. Evita sa lucrezi pe pereti inca umezi deoarece vopseaua se va decoji. 
Intinde materialul uniform pe toata suprafata peretelui, insistand in zonele in care exista crapaturi. Lasa stratul suport sa se usuce, respectand indicatiile producatorului. In caz contrar, vopseaua lavabila nu va adera pe suprafata peretelui. 

Unde poti folosi amorsa?

Poti folosi amorse pentru vopsea lavabila de interior si amorse pentru vopsea lavabila de exterior.  Aceasta poate fi aplicata pentru crearea tencuielilor decorative, dar si ca solutie fungicida, actionand ca o bariera de protectie impotriva factorilor daunatori ce pot afecta stratul suport. Amorsa are o multime de utilizari, cel mai adesea fiind folosita pentru zidarie, ipsos, gips sau pe pereti, inainte de aplicarea vopselei lavabile. 

Pe de alta parte, amorsele se folosesc si la placarile cu gresie si faianta. De ce este important acest pas? Deoarece amorsa are rolul de a impiedica apa din adezivul utilizat pentru placare sa se infiltreze in placile de gips carton (care sunt fabricate din ipsos si care absorb apa). In cazul in care alegi sa montezi faianta fara a pregati, in prealabil, peretii cu amorsa, adezivul de placare va patrunde prin rigips, acesta va deveni sfaramicios, iar gresia si faianta se vor desprinde. 

Alege produsele de care ai nevoie, din gama de amorse din magazinul MatHaus. Specialistii nostri iti stau la dispozitie pentru a te consilia in alegerea celor mai potrivite produse pentru proiectele tale.