Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amorse pentru vopsea lavabila de interior

Amorsa este un produs indispensabil pentru finisarea peretilor interiori. Indiferent ca ai nevoie de o amorsa pentru ipsos sau pentru alte suprafete, in magazinul MatHaus vei gasi de fiecare data produsele potrivite. Descopera colectia dedicata de amorse pentru vopsea lavabila de interior si afla detalii utile despre selectarea si aplicarea acestora.
61 de produse
61 de produse
Ordonează
Șterge toate
61 de produse
Ordonează

Rolul unei amorse de interior este acela de a pregati stratul suport (indiferent de natura sa) pentru aplicarea vopselei. Folosind o amorsa, vopseaua va adera foarte bine pe suprafata stratului suport si, in plus, ii va oferi protectie impotriva decojirii. In plus, majoritatea amorselor pentru vopseaua lavabila de interior estompeaza mirosurile neplacute impregnate in pereti - cum ar fi fumul de tigara - si acopera petele. 

Mai precis, amorsele care estompeaza petele pot fi de doua tipuri:

  1. Alchidice, adica pe baza de ulei
  2. Acrilic-latex, adica pe baza de apa.

Amorsele de interior pe baza de apa au proprietatea de a elimina petele, motiv pentru care pot fi considerate o solutie anti mucegai eficienta. 

Unde poti folosi amorse pentru vopsea lavabila de interior? 
Avand in vedere ca se poate utiliza pe post de solutie fungicida, o amorsa de perete este un produs indispensabil pentru amenajarea bucatariei, a baii sau a spatiilor destinate uscarii rufelor. Deoarece aceste incaperi sunt predispuse la umezeala excesiva, amorsa protejeaza peretii de aparitia bulelor de aer si de decojirea vopselei. 

Amorsa Gips sau amorsa pentru ipsos este produsul pe care trebuie sa il folosesti si daca vrei sa schimbi culoarea stratului suport. Ai in vedere ca nu toate amorsele pot fi colorate, deci asigura-te ca optezi pentru un produs care permite acest lucru. In plus, daca vrei sa treci de la o culoare mai deschisa la o nuanta mai inchisa sau invers, vor fi necesare mai multe straturi de vopsea pentru a ascunde culoarea vopselei existente. 

Cum aplici amorsa pentru vopseaua lavabila de interior în functie de stratul suport

Pentru a stii daca sa achizitionezi o amorsa pentru ipsos sau un alt tip de amorsa iti recomandam sa iei in calcul caracteristicile stratului suport. Tot in functie de acestea, vei stii si care este cel mai potrivit mod de aplicare. Mai jos gasesti un ghid scurt care sa iti vina in ajutor:

  • Pentru suprafetele minerale (inclusiv pereti din rigips) indeparteaza toate straturile friabile de pe stratul suport. Al doilea pas consta in realizarea reparatiilor necesare. Dupa uscarea peretelui, poti trece la amorsarea sa. 
  • Pentru suprafetele din lemn vechi se impune indepartarea vopselei existente. Se slefuieste, se curata de praf si se trece, in ultima faza, la grunduirea efectiva. 

Alegerea amorsei potrivite ti se pare o provocare? Contactează echipa MatHaus si beneficiaza de consiliere in alegerea produselor potrivite pentru nevoile tale.