Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Pardoseala din garaj: Tipuri si cum il alegi pe cel potrivit

Publicat: 20.06.2022 / Timp lectură: 3 min
/medias/sys_master/root/h51/hbb/h00/9475947888670/Pardoseala-din-garaj.jpg
Ce tipuri de pardoseala sunt potrivite pentru garaj si cum faci cea mai buna alegere pentru tine? Fie ca ai un garaj nou si trebuie sa hotarasti finisajele pentru podea, fie ca vrei sa renovezi, iti venim in ajutor cu informatii practice si sfaturi pentru achizitionarea pardoselii. 

Cuprins

Ce este pardoseala pentru garaj

Pardoseala pentru garaj este diferita fata de cea pentru restul casei, deoarece trebuie sa suporte o greutate mult mai mare si sa reziste la uzura. Totodata, aceasta ar trebui sa imbine calitatea superioara cu aspectul placut si, desigur, sa se plieze pe nevoile si asteptarile tale. 

Citeste si: Constructia garajului: De la proiect pana la materiale necesare si amenajare

Pardoseala din garaj: Caracteristici

Iata care sunt principalele caracteristici pe care ar trebui sa le aiba o pardoseala pentru garaj, astfel incat sa obtii conditii cat mai bune pentru utilizarea acestei anexe. 

●    Durabila - pardoseala potrivita pentru garaj trebuie sa reziste excelent in timp sub greutatea autovehiculelor si sa faca fata traficului mai mult sau mai putin intens. Evita finisajele care s-ar putea fisura, crapa sau deforma la scurt timp dupa instalare;
●    Rezistenta la alunecare - alege o pardoseala cu aderenta foarte buna, pentru a evita alunecarile si accidentarile cand se topeste zapada de pe rotile masinii, de pilda, sau cand faci curatenie in garaj;
●    Usor de intretinut - daca parchezi autoturismele in garaj, cu siguranta pardoseala se va murdari destul de des si este necesara curatenie frecventa. Din aceste motive, trebuie sa fie usor de spalat si de intretinut. Asigura-te ca inclinatia acesteia este suficient de mare pentru a se scurge eficient apa si, in plus, adauga un sifon de pardoseala pentru garaj; 
●    Aspect impecabil - stilul de amenajare al casei trebuie sa se regaseasca, intr-o oarecare masura, si in garaj, daca iti doresti un design unitar. Pe langa asta, solutiile de pardoseala pentru garaj nu trebuie sa fie doar rezistente si durabile, ci si placute din punct de vedere estetic si sa arate impecabil odata cu trecerea timpului. 

pardoseala garaj caracteristici​​​​​​​

Tipuri de pardoseli pentru garaj

Inainte de a vorbi despre tipurile de pardoseli recomandate pentru garaj, iti aducem in atentie importanta stratului de beton. Pentru a putea avea finisaje durabile, trebuie sa pregatesti o sapa dura si rezistenta din ciment, adaptata nivelului de trafic si greutatii suportate. 

Iti recomandam sa citesti si: Ghid complet pentru prepararea betonului. Retete de beton si sfaturi practice

Asadar, dupa ce ai pregatit o sapa adecvata, poti trece la placarea pardoselii din garaj. Iata care sunt principalele tipuri de finisaje recomandate pentru podeaua supusa unui grad mare de uzura.

Vopsea epoxidica

Rasina sau vopseaua epoxidica pentru garaj prezinta duritate, rezistenta si durabilitate foarte bune. Este disponibila intr-o varietate mare de culori, astfel incat sa obtii un finisaj pe placul tau si care sa se integreze in restul amenajarii. De asemenea, suprafata devine etansa, usor de curatat, rezistenta la uzura si la zgarieturi. 

Inainte de a aplica vopseaua epoxidica, asigura-te ca podeaua este perfect dreapta si ca nu absoarbe umezeala. Afla mai multe despre Cum aplici vopseaua epoxidica pe suprafata unei pardoseli
 
cum aplici vopseaua epoxidica pentru pardoseala

Vopsea poliuretanica

Spre deosebire de vopseaua epoxidica, cea poliuretanica este mai flexibila. De asemenea, este rezistenta la uzura, se curata foarte usor si poate avea o multitudine de culori. Totusi, poate fi afectata in cazul unor scurgeri de substante chimice si este mai putin rezistenta la trafic greu decat pardoseala epoxidica. 

Te-ar putea interesa si articolul: Vopsirea unei pardoseli de ciment

Placi de gresie

O alta solutie pentru placarea pardoselii din garaj este folosirea placilor de gresie portelanata, cu rezistenta mare la uzura, solicitarilor mecanice mari si traficului intens. In plus, alege un produs antiderapant si care poate fi supus inghetului. Acest tip de pardoseala se curata usor si poate fi disponibil in diverse culori si modele. 
placi de gresie pardoseala garaj​​​​​​​

De asemenea, pentru pardoseala din garaj se poate folosi: betonul elicopterizat, covorul din cauciuc sau dalele din PVC. Daca folosesti spatiul pentru depozitat sau pentru pastrarea sculelor si uneltelor, poti opta pentru un finisaj cu parchet rezistent la trafic si usor de intretinut. Desigur, pot fi disponibile si alte variante sau idei pentru pardoseala din garaj. 

Cum alegi pardoseala potrivita pentru garaj?

Pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de pardosela pentru garajul auto, trebuie sa iei in considerare anumite aspecte, precum bugetul, specificatiile tehnice, montajul si aspectul. In plus, tine cont de sfaturile urmatoare.

Acorda atentie raportului calitate-pret

Chiar daca bugetul tau nu este unul foarte mare, investeste intr-un produs calitativ, care sa reziste mult timp. Daca iti doresti un finisaj durabil, pune in balanta costul cu avantajele oferite pe termen lung. In schimb, daca vrei sa redecorezi garajul mai des, poti opta pentru un produs mai avantajos financiar, dar care sa iti ofere suficiente beneficii. 

Compara diferite produse de pe piata

Daca nu te-ai hotarat care este cea mai inspirata decizie pentru tine, compara produsele atat din punct de vedere al specificatiilor tehnice, cat si al avantajelor oferite si al aspectului. Mai mult, alege un tip de pardoseala care se potriveste perfect cu toate conditiile din garajul tau: nivelul de trafic si de uzura, greutatea maxima la care trebuie sa faca fata, supunerea la substante chimice etc.

Pardoseala pentru garaj trebuie sa fie, in general, durabila, rezistenta si usor de intretinut, insa nu trebuie neglijata componenta estetica. Alege produsul care imbina toate aceste elemente si care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale.

Te-ar putea interesa și:

Linoleumul este un material pentru podea fabricat din elemente 100% naturale. Este alcatuit dintr-un amestec de ulei de in, calcar, faina de lemn, de pluta, rasini si pigmenti naturali. Linoleumul este produs din elemente organice pure si nu contine niciun fel de substante chimice. Este un material ecologic si foarte durabil, mai costisitor in comparatie cu un covor din PVC, cu care este adesea confundat, acesta din urma fiind realizat din policlorura de vinil.
Tipuri de adezivi pentru proiecte de bricolaj - utilizare, materiale destinate, accesorii necesare Vrei sa lipesti rapid un obiect din casa, dar nu stii cum sa alegi adezivul potrivit? Noi iti vom arata mai jos principalele tipuri de adezivi, in functie de materialul pe care trebuie sa il lipesti, modul de aplicare si accesoriile necesare pentru utilizarea acestora.
Daca ai devenit un mic fermier, te preocupa ingrijirea gradinii, a livezii, inseamna ca ai nevoie sa iti utilezi gospodaria cu o motosapa sau un motocultor pentru intretinerea pamantului. Tehnologia a evoluat si cu siguranta si tu vrei sa beneficiezi de avantajele ei pentru a-ti usura munca. Dar cum modelele de utilaje agricole sunt variate, cel mai probabil te intrebi ce diferente sunt intre motosapa si motocultor. Urmareste ghidul pe care ti-l punem la dispozitie pentru a face alegerea potrivita gospodariei tale.
In cazul in care ti-ai achizitionat o bormasina pentru a da gauri, fie ca ai de montat rafturi, polite in living, de asamblat mobilierul nou cumparat, fie de asezat un tablou pe perete, inseamna ca te afli in etapa de alegere a burghielor. Daca te afli in plin proces de amenajare sau esti un pasionat al proiectelor DIY, bormasina este instrumentul pe care il folosesti mai mult decat oricare altul. Varietatea aplicatiilor la care se utilizeaza se datoreaza burghielor atasate. Fiecare burghiu este potrivit pentru un anumit material sau o lucrare. In acest articol vei primi informatiile necesare pentru a sti de ce burghie ai nevoie pentru proiectul tau.