Găsește repede ce ai nevoie

Filtrul magnetic anticalcar - caracteristici si avantaje pentru centrala termica

Mineralele si sarurile dure din panza freatica sunt colectate si antrenate de apa cu care este alimentata reteaua publica.

Inevitabil, acestea ajung in sistemul centralei termice, depunandu-se in timp pe anumite componente importante din sistem.

Depunerile de calcar din sistemele casnice pentru incalzirea apei menajere pot cauza in timp:

 • Blocarea tevilor din sistem;
 • Avarierea componentelor;
 • Scaderea eficientei centralei.

Pentru protejarea componentelor si asigurarea unei functionalitati foarte bune a centralei termice de apartament, se recomanda instalarea unui filtru magnetic anticalcar.

Ce este un filtru magnetic anticalcar?

Filtrul magnetic anticalcar este un accesoriu pentru centrala termica de apartament, ce protejeaza sistemul de impuritatile pe care apa menajera le colecteaza.

Filtrul magnetic anticalcar se monteaza pe instalatia de retur a centralei termice, retinand o pondere insemnata de impuritati prezente in apa menajera.

Cum actioneaza un filtru magnetic anticalcar?

 • Filtrul magnetic anticalcar este de fapt un cilindru metalic, avand la interior mai multe bare cu proprietati magnetice permanente. Acestea sunt rezistente la temperaturi inalte si agenti corozivi;
 • Atunci cand apa trece prin acest dispozitiv al centralei termice, campul magnetic puternic determina disocierea moleculara a sarurilor dure - ioni de calciu si magneziu;
 • Cristalele de calciu sunt transformate intr-un precipitat de forma unei pulberi albe foarte fine, ce este mentinuta in suspensie;  se previne astfel aparitia crustelor calcaroase;
 • In lipsa unui filtru magnetic anticalcar, anumite reziduuri metalice sau minerale (ex: calcarul din apa dura) s-ar depune pe tevi, impiedicand sistemul de incalzire sa functioneze la parametri optimi;

Care sunt caracteristicile unui filtru magnetic anticalcar?

Centrale termiceUn astfel de accesoriu pentru centralele termice de apartament prezinta o serie de particularitati tehnice:

 1. Tehnologia in jurul careia a fost conceput acest produs absoarbe excelent impuritatile, depuse pe componentele sistemului de incalzire;
 2. Filtrul magnetic anticalcar se monteaza foarte usor, indiferent de tipul conductei;
 3. Un filtru magnetic anticalcar cu o garnitura suplimentara asigura o protectie sporita impotriva eventualelor scurgeri;
 4. Filtrul magnetic anticalcar este un accesoriu us or de intretinut.

Care sunt avantajele instalarii unui filtru magnetic anticalcar?

Daca alegi sa montezi un filtru magnetic anticalcar pe instalatia de retur a centralei termice din locuinta ta, iata care sunt principalele beneficii pe care le ofera acest accesoriu:

 1. Eficienta termica a centralei de apartament va ramane intotdeauna la acelasi nivel pe care l-ai presetat;
 2. Filtrul magnetic retine o pondere insemnata din impuritatile aduse de apa menajera in circuitul centralei termice. Ca atare, intretinerea componentelor centralei termice de apartament este astfel mult mai simplu de realizat. 
 3. Cu cat centrala termica este mai bine intretinuta, cu atat va oferi un randament mai bun, iar perioada de utilizare se poate intinde astfel pe mai multi ani.

Achizitionarea unui filtru magnetic anticalcar prelungeste durata de functionare a centralei termice, prin captarea unei ponderi insemnate de reziduuri calcaroase, din apa menajera incalzita.

Filtrul magnetic anticalcar se monteaza usor, indiferent de tipul conductei, garantand un randament foarte bun, determinat de functionarea la parametri optimi a tuturor pieselor componente.

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și: