Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtrul magnetic anticalcar - caracteristici si avantaje pentru centrala termica

Actualizat: 23.08.2021 / Publicat: 02.12.2019 / Timp lectură: 2 min

Mineralele si sarurile dure din panza freatica sunt colectate si antrenate de apa cu care este alimentata reteaua publica.

Inevitabil, acestea ajung in sistemul centralei termice, depunandu-se in timp pe anumite componente importante din sistem.

Depunerile de calcar din sistemele casnice pentru incalzirea apei menajere pot cauza in timp:

 • Blocarea tevilor din sistem;
 • Avarierea componentelor;
 • Scaderea eficientei centralei.

Pentru protejarea componentelor si asigurarea unei functionalitati foarte bune a centralei termice de apartament, se recomanda instalarea unui filtru magnetic anticalcar.

Cuprins

Ce este un filtru magnetic anticalcar?

Filtrul magnetic anticalcar este un accesoriu pentru centrala termica de apartament, ce protejeaza sistemul de impuritatile pe care apa menajera le colecteaza.

Filtrul magnetic anticalcar se monteaza pe instalatia de retur a centralei termice, retinand o pondere insemnata de impuritati prezente in apa menajera.

Cum actioneaza un filtru magnetic anticalcar?

 • Filtrul magnetic anticalcar este de fapt un cilindru metalic, avand la interior mai multe bare cu proprietati magnetice permanente. Acestea sunt rezistente la temperaturi inalte si agenti corozivi;
 • Atunci cand apa trece prin acest dispozitiv al centralei termice, campul magnetic puternic determina disocierea moleculara a sarurilor dure - ioni de calciu si magneziu;
 • Cristalele de calciu sunt transformate intr-un precipitat de forma unei pulberi albe foarte fine, ce este mentinuta in suspensie;  se previne astfel aparitia crustelor calcaroase;
 • In lipsa unui filtru magnetic anticalcar, anumite reziduuri metalice sau minerale (ex: calcarul din apa dura) s-ar depune pe tevi, impiedicand sistemul de incalzire sa functioneze la parametri optimi;

Care sunt caracteristicile unui filtru magnetic anticalcar?

Centrale termiceUn astfel de accesoriu pentru centralele termice de apartament prezinta o serie de particularitati tehnice:

 1. Tehnologia in jurul careia a fost conceput acest produs absoarbe excelent impuritatile, depuse pe componentele sistemului de incalzire;
 2. Filtrul magnetic anticalcar se monteaza foarte usor, indiferent de tipul conductei;
 3. Un filtru magnetic anticalcar cu o garnitura suplimentara asigura o protectie sporita impotriva eventualelor scurgeri;
 4. Filtrul magnetic anticalcar este un accesoriu us or de intretinut.

Care sunt avantajele instalarii unui filtru magnetic anticalcar?

Daca alegi sa montezi un filtru magnetic anticalcar pe instalatia de retur a centralei termice din locuinta ta, iata care sunt principalele beneficii pe care le ofera acest accesoriu:

 1. Eficienta termica a centralei de apartament va ramane intotdeauna la acelasi nivel pe care l-ai presetat;
 2. Filtrul magnetic retine o pondere insemnata din impuritatile aduse de apa menajera in circuitul centralei termice. Ca atare, intretinerea componentelor centralei termice de apartament este astfel mult mai simplu de realizat. 
 3. Cu cat centrala termica este mai bine intretinuta, cu atat va oferi un randament mai bun, iar perioada de utilizare se poate intinde astfel pe mai multi ani.

Achizitionarea unui filtru magnetic anticalcar prelungeste durata de functionare a centralei termice, prin captarea unei ponderi insemnate de reziduuri calcaroase, din apa menajera incalzita.

Filtrul magnetic anticalcar se monteaza usor, indiferent de tipul conductei, garantand un randament foarte bun, determinat de functionarea la parametri optimi a tuturor pieselor componente.

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Mascarea caloriferelor din locuinta reprezinta o solutie convenabila pentru probleme privind: estetica - respecta unitatea stilului de amenajare al intregului spatiu; eficienta - creeaza spatii noi pentru depozitare sau amenajare; protectia - joaca rol de bariera intre cei mici si elementii fierbinti sau muchiile acestora. In loc de a achizitiona masti de calorifere gata facute, multe persoane prefera sa le realizeze in regim DIY. Nu ai nevoie de multe materiale, costurile sunt mici si nici nu trebuie sa fii mester profesionist pentru un astfel de proiect. In acest ghid, iti explicam care sunt motivele pentru care sa faci o masca pentru calorifer si etapele realizarii sale.
Un sistem de canalizare este realizat dintr-un ansamblu de conducte subterane, avand rolul de a colecta apele menajere si cele reziduale dintr-un imobil. Iata care sunt principialele tipuri de canalizare, cum se proiecteaza, ce pasi trebuie sa urmezi pentru instalare si care sunt materialele de care ai nevoie.
Tevile din PVC se gasesc usor si au un pret accesibil. Pe langa intrebuintarile lor principale (instalatii de diferite tipuri), aceste tevi pot fi folosite si pentru realizarea unor diferite obiecte si sisteme utile in gospodarie. In acest articol, iti prezentam cateva proiecte DIY practice pe care le poti realiza folosind tevi PVC.
Amenajarea sau renovarea baii reprezinta de multe ori o provocare, dat fiind spatiul restrans, cum este cazul multor apartamente vechi. Daca te afli in plin proces de refacere a baii, indiferent ca este mica sau mare, cel mai probabil iti doresti sa beneficieze de ultimele tendinte din piata. Vasul de toaleta suspendat inlocuieste cu succes vechiul model cu picior pe podea. Acesta dintai creeaza un aspect modern, datorita designului minimalist, in plus ocupa mult mai putin spatiu (nu are picior pe sol, iar rezervorul este incastrat in perete). Astfel, ofera incaperii un spatiu aerat, fiind ideal pentru baile mici sau pentru amenajarile moderne. Daca si tu te-ai decis asupra unui vas de toaleta suspendat, mai mult decat atat, ti-ai propus ca instalarea lui sa fie urmatorul tau proiect DIY, noi iti venim in ajutor. Mai jos iti prezentam 5 pasi simpli ca sa montezi un vas de WC suspendat.